Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?

Provozuje:
icok

ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Památka zesnulých je sobota 02.11.2024

Novinky

Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Diskuze ke článku: Magazín eKamarád volá SOS

RE: Redakční systém ... - Typ na redakční systém

Máteli stále zájem o redakční system pro publikování Vašich článků napište mi na e-mail hercik@harco.cz. Rád poradím a pomůžu ze zavedením.

Napsal(a): Richard Hercik, email: hercik@harco.cz dne: 10.05.2001

Chystá se změna Hyperlinku

DDV, na Hyperlinku se chystá velká změna a za pár dní by mělo vše fungovat jak má :)
     Ale ptám se jinak. Proč nejdete k webzdarma, který poskytuje FTP a vše tam funguje jak má?  Nebo si vše nedáte na volny.cz/ekamarad, KDE NEJSOU REKLAMY a je tam FTP přístup :) Přeji příjemný den o:)
     Jo jinak pokud by jste měli zájemm o redakční systém, dalo by se z naší strany o tom pouvažovat.

Napsal(a): Zdeněk Cendra, email: ceskywap@ceskywap.cz dne: 13.09.2000

RE: Chystá se... - Redakční systém by se hodně moc hodil

Pro nás je v tuto chvíli nejlepší variantou spolehlivý Hyperlink. Formuláře pro diskusi off line a pro anketu nám jinde fungovat nebudou, takže stejně musely na Hyperlinku zůstat a pro čtenáře to znamená 2 kliknutí navíc s přesměrováním tam a zpátky.
     Webzdarma známe, ale má pro nás jedno úskalí. Je tam problém se zobrazováním reklam Bilbordu, který používáme. Originální kód jsme si musel upravovat, protože se nezobrazoval. Jenom díky tomu, že Webzdarma také používá reklamu Bilbordu, se mi podařilo proužkové reklamy upravit, takže nám fungují. Provozujeme tam totiž internetovskou verzi našeho papírového magazínu Kamarád. Čtvercové reklamy a ikonky ale nevím, jak upravit, aby tam fungovaly. Na velkou stránku je škoda neumístit třetí reklamu, ale takhle to nejde protože podle pravidel Bilbordu, smějí být maximálně dvě stejného druhu. Řešíme to tedy dvěma proužky a čtvercem. Na malých stránkách zase opticky nevypadá dobře, když se zobrazují dva stejné proužky a je lepší umístit proužek a čtverec, jsou-li vidět současně na obrazovce. Jinak 50 MB je samozřejmě lákavé.
     Co se týká Volného, s ním moc zkušeností nemám. Nevím, jak velký nabízí prostor. Přístupové jméno se ale jmenuje u nás jinak, než eKamarád. Musel bych tedy dělat nový přístup. Pak je tam ještě podmínka, podle které Volný stránku maže, pokud se někdo nepřihlásí po dobu jednoho měsíce. Teď to sice není moc aktuální, ale byly období, kdy jsem trávil dlouhý časový úsek na táborech a neměl jsem tedy přístup na Internet.
     V každém případě, jak Volný tak Webzdarma mají pro nás nevýhodu nutnosti přesměrovávání na Hyperlink kvůli formulářům.
     Redakční systém by eKamarád potřeboval, protože přibývá příspěvků a současný systém, kdy třídíme články podle autora i podle rubrik, je poměrně náročný na nutnou úpravu. Posun článků po stránkách je sice rutinní, ale časově náročná práce. Mě jedna aktualizace zabere zhruba 3 hodiny, přičemž tento časový úsek se jen málom mění v závislosti na tom, kolik příspěvků umísťuji. Takže například, když bych umístil 1 příspěvěk, byla by to práce např. na 2.50 hod a při umístění 10 článků řekněme 3.20 hod. Časově je pro mě tedy výrazně výhodnější umístit víc článků při jedné aktualizaci. Redakční systém by umožnil denní aktualizace, kdy by v současné době mohl eKamarád publikovat 2 až 3 články denně a to by zpětně zvýšilo čtenost a tím i přispivatelnost. Vždyť každé dětské sdružení potřebuje propagovat svoji činnost a pokud nepíší, tak je to většinou z pohodlnosti a z důvodu, že si říkají, že to stejně bude číst málo lidí a oni ztratí mnoho času napsaním článku. Uvidí-li zvýšenou čtenost, budou více psát. Tím bude záse více čtěnářů, v důsledku toho opět více příspěvků a tak pořád do kola. Myslím totiž, že emagazín podobného zaměření ještě na Internetu není.
     Pokud by se týkalo analýzy takového redakčního systému, tak tu mám už v podstatě v hlavě. Myslím, že by to nebylo až tak složité, protože je to vpodstatě rutina, kterou teď dělám ručně.

Napsal(a): Miloslav Fuček, email: fucek@seznam.cz dne: 13.09.2000

1

© Stránka vygenerována za 0.0028 sec. | Aktuálně máme v databázi 8394 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha