Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Lék na homosexualitu

Oba byli jasní homosexuálové. Dokonce v době, kdy její uspokojování bylo podle práva nezákonné, tedy před listopadem 1989. Byli v tom až po uši. Na ženu neměli ani pomyšlení a scházeli se s muži. Přesto oba dospěli v životě do bodu, kdy byli této věci absolutně zbaveni a dnes žijí oba spokojeně se svými manželkami a dětmi a k mužům necítí vůbec nic víc než ostatní lidé. Jak se to mohlo stát? Je na homosexualitu nějaký lék?

     Zní to divně. V dnešních debatách se mluví hodně o tom, že homosexualita je tak nějak vrozená dispozice. Že ti lidé v podstatě nemohou za to, že jsou homosexuálové. Hovoří se dokonce o tom, že existuje gen homosexuality, který by její vrozenost jen potvrzoval. Přesto se tento gen nepodařilo dosud žádným způsobem věrohodně prokázat. Tento článek však nebude popisovat pouze "lék" na homosexualitu, ale i na věci, jako je pedofilie, všelijaké sexuální deviace a na duševní i fyzické nemoci, dokonce i takové, se kterými si lékařská medicína neví rady. Nejde přitom o žádné šarlatánství, sugesci, ani o podfuk. Jde o věc, kterou může každý zakusit, ke které má každý přístup. Dá se říci, že je na dosah ruky každého z nás, a přesto ji lidé absurdně a nepochopitelně bez zamyšlení odmítají. Tak o co tedy jde?

     Mnohokrát jsem v životě slyšel takové ustálené spojení: "Zázraky se dějí". Kdo to snad nikdy neslyšel, může si naladit třeba rádio "Frekvence 1" a poslouchat upoutávku na pořad "Knedlo zelo vepř" :-). Přesto jsem jako malé dítě žádný zázrak neviděl, ačkoli jsem měl dětství velice šťastné i bez zázraků a rád na něj vzpomínám. Poprvé jsem se však stal živým svědkem zázraku po sametové revoluci v dubnu roku 1991. Do mého rodného města Hradce Králové přijel australský misionář Steve Ryder (který v tu dobu navštívil mj. i města, jako je Praha a Ostrava) a tehdy ho byly plné noviny. V žádném případě se nejednalo o "léčitele" a už vůbec ne "lidového". Sám o sobě tvrdil, že není žádný léčitel, ale evangelista, tzn. ten, který šíří "dobrou zprávu" mezi lidmi. Vzpomínám živě na jedno shromáždění na zimním stadionu s ním. Nejprve zněly chvalozpěvy k oslavě Boha v podání místní církve, poté Steve kázal z bible o Bohu a o Božím králoství, pak zval na plochu lidi s jakýmkoli problémem. Ti stáli v řadě. Steve na ně vkládal ruce, oni někdy spadli, ale ať už spadli nebo ne, mnoho z nich bylo na místě uzdraveno. Viděl jsem na vlastní oči mnoho chromých, kteří odhodili berle, kluka, který hodně šilhal a srovnal se mu zrak, dokonce i hluchého, který začal slyšet. Některým se nemoc po čase vrátila, pro jiné bylo uzdravení trvalé. Steve zdůrazňoval, že uzdravující moc nepochází z něho, ale že je to Bůh, který lidi uzdravuje a on je pouze Jeho nástrojem.

     Jak si tyto věci lze vysvětlit? Vysvětlení je až překvapivě prosté. Když otevřeme bibli v Novém Zákoně v místě knihy "Skutky apoštolů", dozvíme se něco o tom jak vypadala první církev, tj. církev v době 1. století. Zjistíme, že Boží zázraky byly v době první církve na denním pořádku. Chromí lidé vstávali, hluší slyšeli, slepí viděli. Přitom apoštolové a ostatní lidé, kteří zázraky činili, byli lidé rozliční (někteří s velkým vzděláním, jiní zcela prostí). Byli to však vždy lidé, kteří uvěřili v Ježíše Krista jako někoho, kdo zemřel za jejich hříchy. V první řadě jim nešlo o ta uzdravení, ale o to, aby se lidé obrátili k Bohu. Aby poznali, že jsou hříšní a že Ježíš Kristus zemřel nespravedlivě na kříži právě proto, aby jim mohl hříchy odpustit a aby s ním mohli žít na věky v Božím králoství. Zázraky potom byla věc, která kázání těchto lidí potvrzovala. Která potvrzovala, že Bůh miluje každého člověka a činí své dílo a zázraky i dnes.

     V tuto chvíli bych se rád vrátil k příběhu dvou mužů, které oba znám osobně a o který jsem napsal, že byli jasní homosexuálové. Oba, ačkoli se tehdy navzájem neznali, se rozhodli, že vydají svůj život Kristu, že Ho budou následovat. V tu dobu poznali, že Bůh stvořil člověka jako muže a ženu a zjednodušeně řečeno, odmítli v modlitbě homosexualitu. Nejenže založili rodiny, ale k mužům dnes nic zvláštního necítí. Žádnou přitažlivost. Jsou živým svědectvím o Boží moci, o Jeho lásce a velikosti.

     Je zvláštní, že mnozí lidé obzvláště v naší společnosti, Boha odmítají. Nechtějí mnohdy o Něm ani slyšet. Přitom jim nabízí věčný život a dokonce napsal, že vzal na sebe všechny jejich bolesti a nemoci, jak fyzické, tak i duševní. Každý, kdo ho pozve do svého srdce, může vírou přijímat uzdravení, úspěch i prosperitu. Přesto se často setkávám s lidmi, kteří označují toto vše označují za nahlavupadlost, fanatismus, manipulaci, ... Chci jen připomenout, že tito lidé také říkají, že Jan Ámos Komenský i třeba Tomáš Masaryk byli blázni, protože oba dva založili své životy na osobím vztahu s Bohem.

     Závěrem bych chtěl tedy říci, že u Boha je možné všechno. I věci, na které nestačí lidské síly ani současná věda, Bůh může a také chce vyřešit. Z bible jasně vyplývá, že rozhodnout se žít pro Boha může udělat úplně každý. Každý s Ním může mít osobní vztah. Každý se může sytit Jeho láskou. Každý může přijmout odpuštění svých hříchů a žít na věky s Bohem. Záleží na každém člověku, zda-li se rozhodne žít podle sebe, nebo podle Boha. Také vím, že nikoho o Bohu se nedá přesvědčit lidskými důkazy, ale každý potřebuje zažít s Bohem osobní setkání. Pevně věřím, že každému, kdo chce, se toto přání vyplní. Každý z Vás se může modlit takto: "Bože, jestliže jsi, dej se mi poznat". Pokud to budete myslet upřímně, jsem přesvědčen, že dříve nebo později se Vám Bůh poznat dá.

     Já s Ním žiji denně. Jeho přítomnost a Jeho osoba je pro mne denní realitou. Navštěvuji církev Křesťanské společenství HK . Nežiju odtrženě od reality. Dokončuji studia na Karlově Univerzitě (matematicko-fyzikální fakulta) a rozhodně nepodléhám jakékoli manipulaci, halucinacím ani fanatismu. Vím komu věřím, znám se s Bohem osobně. A vím, že On touží se setkat s každým z vás, kdo tento příspěvek čtete. Chce každého zachránit, uzdravit, zve každého z vás do svého království. Záleží jen na vás, jak se rozhodnete.

  • Autor: Řada Michal - Majki
  • Datum publikace: 23.12.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 16
  • Článek si přečetlo 5261 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0036 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha