Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Konce časopisů

Na Internetu je poměrně dost malých, středních i velkých časopisů. Ty menší či střední občas z nějakého důvodu najednou skončí a zaniknou. Proč?

     Není to tak dávno, co jsem v článku Speed Express skončil - co bude dál? napsal o konci Speed Expresu. Ten skončil z rozhodnutí jeho majitele Zdeňka Cendry, který jej zglobalizoval do NetDay. Od NetDay se toho čekalo hodně, ale nějak se ty představy nenaplňují. Rozvíjejí se kolem něj spíš hádky, odcházejí někteří redaktoři. Kolem Speed Expressu sice také byly ze začátku hádky, ale zdaleka ne takové, jako kolem NetDay, a navíc poměrně brzy utichly. Speed Express skončil náhle a na vrcholu své slávy, dá se říci v nejlepším. Bohužel, jeho všechny články z Internetu nenávratně zmizely.
     Podobný osud potkal nedávno WebMag. Zde byl důvod konce technický. Majitel Viktor Bílek si stěžoval na provozovatele serveru Pes.cz, na kterém WebMag fungoval. Nazval ho nejhorším poskytovatelem a WebMag ze dne na den zmizel. Nikdo se nepokusil o jeho záchranu přemístěním na jiný server. Jeho šéfredaktor Míla Fuček byl v té době časově velmi vytížen a tak krátkodobý výpadek celkem i uvítal. Nyní je několik hodin denně ve Viktorinově ulici, kde chystá internetstudio pro děti a ještě chystá stěhování klubovny turistického oddílu z Nuselské ulice do ulice Na bitevní pláni. Práce má tedy nad hlavu, neboť v obou prostorech se dělají stavební úpravy, je nutno zajistit přívod elektřiny a další a další záležitosti. Míla se tedy vrací domů až večer, hodně utahaný, a je rád, když zvládne dvakrát týdně aktualizaci eKamaráda. Asi jste si všimli, že v tomto období vychází v eKamarádovi vždy jenom po pěti článcích. protože to je pro webmastera nejméně pracné.
     Z dočasné poruchy WebMagu se nakonec vyklubala porucha trvalá, neboli jeho konec. Stanovisko šéfredaktora Míly k tomu znám pouze já, protože Míla neměl čas se k tomu více vyjádřit. Považuje to za škodu, ale v současné době nemá čas pro to nic dělat. Stíhá jenom to nejnutnější a hromadí se mu spousty práce, kterou bude dohánět v prosinci a asi ještě i v lednu.
     WebMag sice přebíral dost článků z eKamaráda, ale měl i svoje originální články, psané exklusivně pro něj, kterých je škoda. Mě osobně velice zajímal seriál o historii automobilových závoů a i humorné povídky z cyklu Pan Narghen. Jaký bude jejich osud? Na to jsem se ptal šéfredaktora Míly. Co se týká historie automobilových závodů, tak ta by se mohla časem přesunout na eKamaráda. Šlo by jenom o to, pro ni založit nějakou novou vhodnou rubriku a nebo ji umístit do některé stávající, třeba do rubriky Zajímavosti. Z povídek z cyklu Pan Narghen se možná také dočkáme některých v eKamarádovi, ale spíš těch, které na WebMagu nestihly vyjít, tedy těch novějších. Reprízování těch starších, které na WebMagu vyšly, Míly neplánuje, protože se podle něj do eKamaráda nehodí. Možná se ale tyto starší povídky objeví časem na Mílově osobní stránce.
     Tak vidíte, jak jsme se od WebMagu dostali až k eKamarádovi. I ten je ohrožen technickými problémy. Nejméně dvakrát už moc nechybělo a byl by také skončil. Prvně se to vyřešilo opuštěním Hyperlinku a přestěhováním na Adama. Ten sice také moc spolehlivý není, ale zatím je asi nejlepší. Plánované stěhování na Czechii se neuskutečnilo. Proč, o tom slíbil Míla napsat samostatný článek. Bohužel při kvalitě telefonní linky, přes kterou Míla eKamaráda aktualizuje, je problém přehrát najednou celého eKamaráda, který má už kolem 7 MB, někam jinam. Je to totiž otázka nejméně půl dne. Czechia ale např. tak dlouhé připojení a aktualizaci neumožňuje a hlídá čas připojení.
     Magazín eKamarád snad své problémy zdárně překoná. Došlo k dalšímu údajnému vylepšení Hyperlinku, který očekávali i moji kamarádi. Mirek Pařízek, který dělá webmastera Tuláckého Bratříčka, byl tou první úpravou velcie zklamán. Nyní bude testovat, co přinesla ta druhá a slíbil to zhodnotit a napsat o tom. Zatím jenom víme to, že odstavení serveru bylo o den delší, než bylo původně plánováno a ještě další čtvrtý den server fungoval jenom částečně - nešly žádné doplňkové služby, jako formuláře, knihy návštěv, ankety apod.
     Magazín eKamarád nyní dělá vše pro to, aby našel spolehlivý server, a aby přešel od on line podoby. Vzhledem k časovému vytížení webmastera Míly, to ale asi nebude od nového roku, jak se plánovalo, ale později. Uvidíme, jak se bude vše vyvíjet. Blížíme se k třístému článku a po té přibude na eKamarádu ještě archív, kam budou odsouvány starší články. V dohledné době se tedy dočkáte dalších změn, které ale nebudu dopředu prozrazovat.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 08.11.2000
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 1
  • Článek si přečetlo 3312 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha