Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Rostislav je pátek 19.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Speed Express skončil - co bude dál?

Speed Express skončil, což je myslím škoda. Sice došlo ke globalizaci časopisů na Internetu formou časopisu NetDay, ale odnesl to hlavně Speed Express. Jako jediný zatím končí. Končí tím můj velký, bohužel krátký sen, kdy jsem dělal šéfredaktora.

     Speed Express vyšel naposled v úterý 3. 10. 2000. Jak přesně bude jeho konec vypadat, zatím nevím. O tom rozhodne jeho majitel Zdeněk Cendra. Zatím jsem pouze jako jeho šéfredaktor dostal pokyn, abych do něj na další dny už nedával články. Zda bude i nadále čtenářům viditelný nebo zmizí, nevím. Kdyby zmizel, byla by to škoda, protože by tím definitivně zmizely i všechny články, ke kterým se vždycky čtenáři rádi vrací.
     Šéfredaktorování je tvůrčí práce, která mě hrozně moc baví. Je to sice tvrdá práce, která obsahuje povinnost, aby vždy byly k dispozici články. Mnohdy člověk, místo, aby si šel do chatu popovídat s kamarády, dává články do redakčního systému, protože povinnost je povinnost a nejdřív práce a potom zábava. Čas neúprosně letí a tak se mnohdy potom stane, že na to chatování už nezbude čas, protože se přiblíží 23. hodina a druhý den ráno se musí vstávat do školy. Když to člověka baví, jako mě, tak to obětuje. Odměnou za to je, že něco dokázal a že to udělal právě on za pomoci ostatních kamarádů redaktorů, kteří dodali články.
     Teď je místo Speed Expressu zřejmě obrovský NetDay, kde je sice velký tým lidí, ale každý svým způsobem pracuje v anonymitě. Já tu samozřejmě taky rád pomůžu, ale vím, že mě tu čeká velké množství práce, která bude celkem anonymní a kterou většina lidí bohužel ani nedocení. Při tom, jak velké množství článků plánuje NetDay vydávat, musí být více korektorů. Dělat korektůru článku je práce dosti otravná a nezáživná, přesto ale nutná. Jméno korektora zůstává zcela v anonymitě a všechnu slávu si odnáší autor článku aspolu se šéfredaktorem. Na Speed Expressu si aspoň pár lidí všimlo, že za mého šéfredaktorování ubylo chyb a byla tam tedy vidět i moje korektorská práce.
     Že je tu místo Speed Expressu NetDay jsem se již zmínil. Ještě se tedy zmíním o mých dalších plánech a cílech. Jedním z nich je, že budu pomáhat NetDay. Budu do něj určitě psát, dodám i články od kamarádů a jak budu stíhat, budu dělat i korektůry. V průměru víc jak dvě denně ale těžko stihnu. Potřebuju se na Internetu víc časově uvolnit a více tvořit. V současné době mě nezbývá na Internetu skoro na nic čas, protože na něm nejsem, a ani nechci být, celé odpoledne. Mám i reálné kamarády a hlavně svůj klub Ochránci.
     Svoji budoucnost vidím v psaní článků pro Živě o webech pro děti, protože Živě je hodně čtené a můžu tím některým webům výrazně pomoct. Sám se tím taky hodně učím, protože, když se mi něco nepovede, tak mi to pan Holčík vrátí k přepracování. Tím mě vlastně učí, jak opravdicky psát. Obdobné je to na České škole, kam taky píšu, a která je myslím také hodně čtená, i když asi míň než Živě. Nadále budu psát i pro eKamaráda, protože ten mi dává další možnosti. Tady mi může vyjít neomezené množství článků téměř o čemkoli. Za to, že pro eKamaráda píšu, budu mít zdarma přístup do internetstudia, které zakládá v Praze Informační centrum oddílů a klubů. Navíc je to časopis, na kterém spolupracují dvě občanská sdružení, v nichž v obou jsem členem.
     Dále budu psát do menších časopisů. Jsem v redakční radě Tuláckého Bratříčka, což je náš malý ečasopis pro naše středisko, který se nikdy nebude chtít globalizovat a bude chtít zůstat pořád malý. Je to časopis, který píše o naší činnosti, ale je otevřen i kamarádům z jiných sdružení, oddílů a klubů, kteří o sobě chtějí napsat. Dál chci občas posílat článečky i do Locatoru. Rád bych nějakým článečkem přispěl i do Amonitoru, což jsem ostatně i myslím kdysi slíbil Danovi, ale zatím jsem se k tomu nedostal. Rád pošlu článek i do Zavináče, v kterém ale teď dlouho nic nevyšlo, takže nevím, jak to s ním dál bude. Jinak chci zůstat i u svých drobných aktivit v Tady jsme. Samozřejmě pomůžu Mílovi i s WebMagem. Tyto aktivity mě výrazně časově nezatěžují, protože v těchto časopisech většinou vycházejí články, které vyjdou i jinde. Exkluzivně občas píšu pouze pro Tulácký Bratříček a Zavináč.
     Konečně snad najdu i čas na to, se věnovat svým diskusním fórům na Xku, chodit častěji na Majáky, kam jsem dřív chodil denně, ale teď jsem rád, když se tam dostanu jednou za týden. Dlouho jsem nebyl i na Alíkovi, častěji bych chtěl chodit i na TheGate. Rovněž bych opět rád nejpozději do druhého dne odpovídal na emailovou korespondenci, na kterou jsem v poslední době také neměl moc času. Takže na Internetu se rozhodně nudit nebudu.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 04.10.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 4
  • Článek si přečetlo 5835 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha