Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Soňa je čtvrtek 28.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Časopisy na Internetu

Na Internetu je poměrně hodně zajímavých časopisů. Protože sám jsem je hledal hodně dlouho, přináším vám jejich přehled se stručnou charakteristikou, abych vám ušetřil práci s jejich vyhledáváním.

     Časopisů, o kterých vím, je už poměrně dost. Určitě ale nejsou všechny, proto budu rád, když mě na časopisy, které na Internetu jsou, a o kterých zde nepíšu, upozorníte a zašlete mě jejich adresy.
     Amonitor je časopis, který je podle mě graficky zdařilý. Jeho redakce není početná, členové redakce jsou dvanáctiletí. Hlavní práci zde dělá šéfredaktor Dan. Zhruba pro stejnou věkovou skupinu je časopis zaměřený, obsahově je pestrý. Vychází po číslech 1x až 2x do měsíce.
     Balónek je časopis, který dělají dospělí pro děti, šéfredaktorka studuje vysokou školu. Časopis také vychází po číslech a myslím, že stojí za to, ho číst.
     Colourlesss News je časopis, jehož vydavatelem je Lubomír Šula, který spolupracuje se školními časopisy. Bohužel zobrazování stránek je hrozně moc pomalé a časopis má zatím 0., 1. a 2. číslo, které vyšlo v březnu roku 2000. Jinak obsah časopisu je velice zajímavý, doplňují ho virtuální besedy na Xchatu, kde byly besedy se sexuoložkou, o právech dětí a o životním prostředí.
     Česká škola je časopis pro dospělé, čtou ho hlavně učitelé. Od prázdnin se však začíná věnovat i volnému času dětí a mládeže a možná bude mít i nějakou tu soutěž. Grafika časopisu je profesionální, protože i sám časopis je profesionální. Za návštěvu taky stojí, protože nějaký ten zajímavý článek pro děti a mládež tam občas je už teď a po prázdninách by jich mělo přibýt. Výhodou je možnost on line diskuse k článkům.
     Doupě je časopis o hrách. Jedná se opět o profesiánální časopis. Pro toho, koho zajímají hry, tam bude určitě hodně zajímavého. Denně tam je 1 až 2 recenze na nejnovější hry.
     eKamarád je časopis, který je také amatérským. Vydává ho Sdružení klubů správných kamarádů ČR a je určen nejenom dětem a mládeži, ale i rodičům a vedoucím. Proto v redakci jsou děti i dospělí. Myslím, že si tu každý najde něco, co ho zajímá. Týdně má 10 nových článků ve dvou aktualizacích, které jsou členěny jak podle autorů, tak podle rubrik. Zajímavá je i možnost diskuse, i když jenom off line.
     Igames  je další zajímavý časopis o hrách, který je denně aktualizovaný. Milovníci her zde určitě najdou zajímavé aktuální recenze na nejnovější hry. 
     Infosféra je zajímavý amatérský časopis s denní aktualizací, členěný do rubrik. Denně tu jsou 1 až 2 nové články. Redakce časopisu je poměrně rozsáhlá, což zaručuje i pestrý obsah časopisu - od odborných recenzí až po zajímavé povídky.
     Neoplanet je další zajímavý amatérský časopis s denní aktualizací, který se zaměřuje hlavně na věci kolem Internetu a počítačů. I tento časopis denně přináší 1 až 2 zajímavé články a určitě by neměl ujít vaší pozornosti.
     Neviditelný pes je velký profesionální časopis, který samozřejmě nelze srovnávat s malými amatérskými. Je zde taková pestrost článků, že si tu určitě něco najde každý.
     Normál je časopis, který má v současné době zřejmě technické problémy. Při prvním pokusu jsem se na něj vůbec nedostal, při druhém později ano. Poslední článek jsem tu našel z 25. 7. 00 a nefungovaly rubriky. Jinak články v časopisu jsou velice zajímavé a pestré.
     Pauza je další profesionální časopis, kde najdete články o všem možném. Denní aktualizace je zde samozřejmostí a dočtete se tu opravdu o všem možném. Pauza myslím patří mezi nejčtennější časopisy na Internetu.
     Pětka je amatérský časopis. Od dříve zmíněných se liší tím, že nemá hlavní nabídku, kde by se objevovaly články. Jsou řazeny do rubrik a každý se podívá do rubriky, která ho zajímá a tam si čte. Mimo zpravodajských článků tu jsou i povídky a poezie. Časopis je aktualizován průběžně, ale vzhledem k tomuto systému se mi nepodařilo zjistit, jak často.
    Speed Express je další poměrně rozsáhlý amatérský časopis s denní aktualizací členěný do rubrik. Jako jeden z mála amatérských časopisů má svůj redakční systém a dokonce i diskusní on line forum ke každému článku. Možnost diskuse k článku je myslím příjemným oživením.
    Svět namodro je dalším profesionálním časopisem, který každý den přináší spoustu zajímavostí zejména z oblasti zpravodajství.
    Tady jsme je týdenní magazín, který tvoří dospělí pro dospělé, ale je zde i dětská rubrika, která je myslím poměrně zajímavá. Časopis je zatím v rozběhu, je to také amatérský časopis, který určitě stojí jednou týdně za návštěvu.
    Tulácký Bratříček další amatérský časopis, který je poměrně malý. Aktualizace jsou prováděny průběžně nepravidelně. Časopis vydávají kluci ze dvou středisek Sdružení klubů správných kamarádů ČR, ale je určen i pro nečleny sdružení. Ti do něj mohou též přispět. Časopis vychází průběžně.
    Web Mag je další amatérský časopis, který je denně aktualizovaný. Má svůj redakční systém a je členěn i do rubrik. Své články tu najdou dospělí i děti. Zajímavostí jsou i odkazy na erádia.
    Zavináč je časopis, který také patří k těm menším, ale přesto na něm najdete velmi zajímavé články. Vychází průběžně, tedy není vydáván po číslech a aktualizace je nepravidelná. Myslím, že vaší pozoronosti by rozhodně uniknout neměl.
    Živě je známý profesionální časopis s on line diskusním fórem, kde s vyjímkou soboty a neděle najdete denně kolem deseti nových článků (o sobotách a nedělích kolem 3 až 4 článků) ze světa výpočetní techniky a Internetu.
   Informační centrum oddílů a klubů chystá vytvořit stránky, které by byly rozcestníkem na všechny internetové časopisy, které by tam byly členěny podle toho, komu jsou určeny, a kdo je tvoří. Pokud pošlete nějaké informace nám do redakce, tak je ICOK předáme, protože spolu úzce spolupracujeme. Až bude rozcestník emagazínů zprovozněn, budu vás o tom v eKamarádovi informovat.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 23.08.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 5
  • Článek si přečetlo 3072 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha