Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?

Provozuje:
icok

ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Iva je neděle 01.12.2024

Novinky

Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Diskuze ke článku: Zmizely impulsy, ale...

Internet 2001 - nadále po impulsech

Tarif Internet 2001 počítá nadále po impulsech po 2,60 Kč jako v I2000. Píše se o tom na adrese http://www.telecom.cz/set.php3?STR=sluzby_business/tarif_internet_2001/index.php3 .To znamená, že Connection meter i nadále počítá správně (tedy s výjimkou případu, kdy se připojíte ráno před 7:00 a zůstanete připojeni přes sedmou, ale to je okrajový případ). To, že se některé ceny vyhlašují hlasitě a některé ne, to není nic neobvyklého. To dělá každý supermarket, že přiláká zákazníky na levnější ceny některých druhů zboží a předpokládá, že většina se nechá nalákat k zakoupení dalších věcí, které tam zase jsou výrazně dražší.

Napsal(a): Pavel Jůza, email: p.juza@seznam.cz dne: 14.06.2001

Nechapu

Prosím mohl bystemi někdo vysvětlit, jak tento článek mám chápat, nebo spíše o co autorovi šlo? Článek byl pěkně udělán, ale byl poněkud useknut. Bohužel jsem nevěděl, co se vlastně děje. A co to znamená pro mě jako uživatele Internetu který se připojuje pomocí modemu. Děkuji za odpověď.

Napsal(a): Live SMS, email: livesms@atlas.cz dne: 12.06.2001

Upřesnění

Ne že bych nějak přehnaně fandil Telecomu, ale v tomto případě si nejsem jist, odkud autor článku čerpal údaje o tom, že o cenách telefonátu na informace o telefonních číslech "nikde v ceníku Telecomu není ani zmínka" a že cena telefonu na mobil "není ani v současném ceníku".

Pokud vím, v ceníku na internetové adrese http://www.telecom.cz/sluzby_home/ceny/cenik_sluzeb.html#6 se lze dočíst například, že:
"1180  Informace o telefonních číslech  5,20 za minutu. Po první minutě se účtuje po vteřinách."
"14111  Informační služba (přečíslování telefonních stanic)  2,60 za minutu. Po první minutě se účtuje po vteřinách."
"Hovory do mobilních sítí EuroTel, Paegas, Oskar (Kč/1 minuta)
                                                                                      špička (silný provoz)      mimo špičku (slabý provoz)
BYTOVÁ telefonní stanice                                                     9,40                                     9,40
PODNIKATELSKÁ telefonní stanice                                    9,40                                     9,40
Ceny jsou uvedeny v Kč (vč.DPH) za minutu. Účtuje se každých započatých 30 vteřin."

Samozřejmě mám k Telecomu výhrady; například se mi nelíbí, že když Telecom někoho přečísluje, tak na tom ještě vytřískává peníze na informacích dražších než meziměstský hovor (mám matný dojem, že číslo "přečíslování telefonních stanic" bylo počátkem roku bezplatné), ale tvrzení, že Telecom tají cenu hovorů, mi po pohledu na příslušnou internetovou stránku s ceníkem připadá nepřesné.

Kromě toho jsem se tyto informace dověděl bez problémů i na bezplatném čísle 0800123456, takže "mimo hru" není ani ten, kdo nemá Internet.

Napsal(a): Pavel Jůza, email: p.juza@seznam.cz dne: 12.06.2001

Nerovná měřítka

Odpovídám současně na oba diskusní příspěvky.
V globálu to pro modemistu žádnou změnu neznamená, pouzze v tom, že sleduje-li na Connection metru impulsy a odpojuje-li se na čas, dělá to úplně zbytečně, protože vše je jinak. Ve veřejně propagovaných informacích byla pouze zmínka, že tarif zůstává vpodstatě stejný, pouze se jinak počítá. Obecně tedy asi platí to, že cena za hodinu bude stejná, ale za kratší úseky to bude jiné.
V době, kdy se objevily tarify pro Internet, se jimi Telecom velmi chlubil a přesná tarifikace byla zveřejňována téměř na každém kroku. Nyní to už taková sláva nebude, když musí člověk informace hledat, protože v běžně podbízených materiálech tyto ceny nejsou.
Odpovídám současně na oba diskusní příspěvky.
V globálu to pro modemistu žádnou změnu neznamená, pouzze v tom, že sleduje-li na Connection metru impulsy a odpojuje-li se na čas, dělá to úplně zbytečně, protože vše je jinak. Ve veřejně propagovaných informacích byla pouze zmínka, že tarif zůstává vpodstatě stejný, pouze se jinak počítá. Obecně tedy asi platí to, že cena za hodinu bude stejná, ale za kratší úseky to bude jiné.
V době, kdy se objevily tarify pro Internet, se jimi Telecom velmi chlubil a přesná tarifikace byla zveřejňována téměř na každém kroku. Nyní to už taková sláva nebude, když musí člověk informace hledat, protože v běžně podbízených materiálech tyto ceny nejsou.
Zatím jsem přesné ceníky tolik nepotřeboval, abych měl potřebu volat na Zelenou linku či hledat na Internetu. Jenom mě zarazilo, že některé informace Telecom doslova podbízí a bombarduje s nimi tak, že je nelze nezaregistrovat a o některých se taktně mlčí a jsoiu pouze součástí ceníku, na které se nikdo neodvoláná. Do podbízených materiálů tyto ceny asi neuvedli proto, že kdyby se k nim doprůměrovaly, tak by se zjistilo, že to necelé procento, kterým se chlubili, na tom bude ještě daleko hůře.

Napsal(a): Václav Fabián, email: fabianv@ekamarad.cz dne: 12.06.2001

1

© Stránka vygenerována za 0.0029 sec. | Aktuálně máme v databázi 8400 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha