Rád bych ještě doplnil pár slov k turnaji.
Atmosféra byla prima a docela se těším na příští rok, kdy je na programu sálová kopaná. Samozřejmě gratulace vítězům a jsem rád, že opět triumfovala Morava. Zde tedy zatím pohár třímají dětský domov Mikulov a nyní Příbor. Děti podaly bezvadné výkony, takže zklamané být rozhodně nemusí. Bojovaly s velkým nasazením a někteří sportovci by se mohli učit. (Hlavně ti, kteří potřebují k vítězství dopink). Díky podpoře sponzorům, jichž si velmi vážím, si každé ditě odváželo nějaké dárky. Všem patří dík! Poděkování si také zaslouží i kolegové, protože připravit turnaj, je na jednoho hodně a také během turnaje je stále co připravovat, či upravovat. Vše klaplo skvěle.
Co mě zaráží, je přístup tisku a státní správy. Že tisk nezajímají volnočasové aktivity pro děti a to především v Praze už jsem si zvykl i přesto, že na Moravě je situace o něco příznivější. Zde je událostí hodně a tak jsou děti na okraji, ale jsou i jiné prostory a zde je o tyto akce zájem. Městská část Praha 4 je ovšem zcela bez zájmu a to i přesto, že tisková zpráva vyšla 14 dnů před turnajem. Myslím a dnes mi to bylo i na úřadě potvrzeno, v úředních hodinách je pracovník na kontrole akcí, bohužel my to máme o víkendu a to je problém. Přesto si myslím, že když jsou dva dny úřední hodiny, má tam odpovědná osoba být přítomna. I přesto, že by šlo o odpověď na jeden dotaz za den. Pominu-li, kolik se toho vyžaduje po neziskové organizaci v účetnictví a mnoho papírování ohledně žádostí, měl by alespoň jeden pracovník navštívit akci věnovanou dětem, či dětským domovům, aby pak mohl úřad objektivně hodnotit činnost organizace. To se zde nenosí. Nemohu však házet všechny úřady do jednoho pytle. V Olomouci je situace zcela opačná a až po shlédnutí akce přispěl na další rok. O aktivity se zajímá a jsou velmi vstřícní.
Je před volbami a tak vím, že zastupitelé jsou na roztrhání, věřím, že poté se situace zlepší a každá akce bude hodnocena jak si zaslouží.Velmi se přimlouvám, buďte lidští, bez Vaší pomoci tyto akce nelze pořádat. Je nutné si uvědomit, že každá akce pořádaná ve Vaší městské části je i Vaší vizitkou dobré spolupráce s neziskovým sektorem. Na závěr chci poděkovat dvěma organizacím z Prahy Michle, kteří nám velmi pomohly a to Sokol Michle a TTC Praha!
Zdeněk Choura
© Stránka vygenerována za 0.0028 sec. | Aktuálně máme v databázi 8430 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz
Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha