Mily Milan.
Ak bol tento prispevok brany ako recesia, kam ho mozno naiozaj pravom zaradit, Preco sa nachadza v relativne serioznej rubrike SOFTVARE a nie v rubrike k tomu vhodnejsej HUMOR
Tiez chcem podotknut, ze v ziadnom pripade by som si nedovolil tvrdit, ze po kroku - prechod z IE na NN je uz len maly krok na prechod z MS Win na Linux.
Suhlasim vsak s nazorom, ze Linux je nie 100 ale 1000 krat stabilnejsi ako Win. Tiez suhlasim, ze pouzivanie Linuxu nieje atz taky strasny problem ako ho vidia zaryti Mrkvosoftaci.
Ak sa niekto boji, ze mu bude chybat Word, Excel atd. resp, ze nebude kompatibilny, tak nech sa neboji! Pod Linuxom existuje fantasticky balik Open Office, ktory je uplne FREE a je takmer na 100% kompatibilny s radou MS Office.
Ta poradna je dobrý nápad. Jsem klidně schopen sepsat stoh svých problémů s Windows i s dalšími produkty Microsoft (v mém případě to bude asi už jenom Word). Pak jde ale o to, najít ke mě spoluautora, který bude ty mé problémy řešit a rozdělí je do oněch dvou skupin a v té první, kde budou ty řešitelné, je začne řešit a radit.
Napsal(a): Miloslav Fuček, email: ekamarad@ekamarad.cz dne: 05.04.2002No myslím, že by se hodil článek, který by nastínil určité problémy, kterých opravdu ve Windows, ale i v dalších produktech Microsoftu, není málo, s jejich možnostmi řešení. Byla by to jakási poradna, kde by v diskusi mohli lidi poradit, kdyby věděli lepší řešení, než které by bylo uvedeno v tom článku a dále by zde mohli psát do diskuse své další problémy, na které by jim mohl někdo, kdo ví, jak je řešit, odpovídat.
Problémy lze totiž myslím rozdělit v zásadě do dvou skupin - problémy z nezkušenosti, které lze celkem jednoduše vyřešit a problémy objektivní, které jsou nedostatky Windows, ale s kterými si už třeba někdo poradil.
V každém případě by to chtělo k článku seriozní diskusi bez ironické nadsázky, ale i bez hrubých a hloupých vulgarismů. Ty totiž do diskuse nepatří a uchylují se k nim jenom ti, komu docházejí argumenty.
Článek, který přišel poštou, jsem bral tak trochu jako recesi. Ostatně, je v tom stylu psán. Rozhodně má podstatně lepší jazykovou (a nejenom jazykovou) kulturu, než reakce na něj. Několik pravdivých faktů je zde prostě s nadsázkou zveličeno.
Ten přechod na Linux nevidím zas tak nereálně. V našem internetstudiu máme na všech počítačích vedle Exploleru také Netscape a návštvníci si postupně zvykají používat stabilnější Netscape. Jsem rád, protože mi to ušezří neustále restartování zaseklých počítačů, které mě zdržuje od jiné práce. A na některých PC je to co nový návštěvník to nejméně jeden restart. Někteří se už poučili a zapínají rovnou Netscape. A od něj už k přechodi na Linux není tak daleko. Ten se dá nakonfigurovat tak, aby byl uživatelsky Windows docela i poodobný.
Mě osobně teda Windows vytáčejí daleko více a častěji. Asi to bude tím, že na nich dělám zhruba 10 a více hodin denně a k tomu je mám ještě na dalších 10 PC v internetstudiu, kam uvádím zákazníky a restartuju jim zaseklé počítače. O občas mě ta provokace s tím, že mám před vypnutím ukončit Windows, docela točí. Chybí mi tam totiž návod přemoudřelého Microsoftu, jak ukončit Windows na totálně zaseknutém počítači, který nereaguje ani na trojhmat Ctrl+Alt+Del.
Bill Gates nevytvořil Windows. Vytvořil je obrovský tým programátorů. Váš článek je pěkně na hovno. Proč si stěžovat? Buďte rádi, že ty Windows máte. Co byste bez nich dělali? Byli na Linuxu, to vám moc nevěřím. Nebo byste si poridili apple. Asi jo. Mozna, ze by byl nejrozsirenejsi os na světě, ale je tu Windows a ten prostě vede.
I když mě taky občas rozčili (a to dost), tak prostě nejsem debil, abych o nich psal clanek.
Pozn.: Jeste jsou tu dalsi os: solaris (pouze na stanicich SUN) atd.
© Stránka vygenerována za 0.0026 sec. | Aktuálně máme v databázi 8386 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz
Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha