Pravda, není to klasický terorismus, ale řekl bych, že je to víc než vandalismus. Bude to asi něco mezi tím. U vandalismu lze zpravidla odhadnout dosah a místo působnosti, u tohoto ne. U vandalismu lze vyčíslit škodu, u tohoto ne. Toto se šíří lavinovitě a zcela nekontrolovatelně. Pokud někdo bude chtít zničit Internet, je to asi jediný způsob. Princip je v tom, že tady je nejškodlivější účinek viru, který ty emaily tozesílá dál a tím internetovou síť neúměrně zatěžuje. To ale dělají nejenom viry, ale i lidé rozesíláním nesmyslných řetězcových emailů a to bez ohledu na to, co v nich je.
Chodí mě mnoho nesmylsných emailů varujících před nejrůznějšími viry, které zpravidla vůbec nepřijdou. A pokud nějaký virus přijde, který člověja zaskočí, tak před ním vám varování zpravidla nepřijde. Stále častěji se mi stává, že díky těmto zbytečným emailům potom nedojde důležitý email a přetížené emailové servery mi jej vrací.
Internet je ještě relaticně hodně mladý a tak pro některé věci ještě nemá správné pojmy a nemá dořešeny ani mnohé právní aspekty.
Domnívám se, že pro tohle není "terorismus" ten nejpřesnější pojem. Pro takové věci jako převracení popelnic, ničení poštovních schránek, rozbíjení výloh, ničení dopravních značek a autobusových i jiných zastávek, pomalovávání památek a oken vlaků, ničení stromů v parcích a podobné přístupy se v češtině používá spíš pojem "vandalismus". "Terorismus" se používá spíše pro přímé násilí proti osobám, často politicky motivované. Že tento internetový vandalismus může způsobit značné škody, je pravda, ale to ten klasický taky - například zničená dopravní značka může způsobit řetězovou dopravní nehodu s mnoha mrtvými.
Napsal(a): Pavel Jůza, email: p.juza@seznam.cz dne: 01.12.2001I tito pomatení lidé také jednou pochopí, jak škodí a ubližují. Nepochopí to ale sami, pochopí to až s pomocí zákona Karmy. Tito lidé netuší, co kolem sebe rozesívají. Zákona Karmy je obdoubou zákona Akce a reakce, tedy těmto lidem se vše vrátí, aby měli možnost pochopit, co vše způsobili. Protože však tato forma šíření zla je zcela nekontrolovatelná a lavinovitá, zakládají si tito lidé na Karmu velice rozsáhlou, patrně ne na jedinou reinkarnaci, ale hned na několik následných reinkarnací. To, že někdo činí zlo, o jehož rozsahu nemá ani zdaleka ponětí, neznamená totiž, že toto zlo takto rozsáhlé není.
Při nejbližší reinkarnaci budou mít tito lidé možnost se seznámit s tím, kam až jejich zlo dosáhlo a připravit se na jeho důsledky pro své příští reinkarnace. Protože rozsah tohoto zla je hodně veliký, je mi těch lidí docela upřímně líto.
Jo je to fakt super, funguje to. Už jsem si taky zavřel to náhledové okno. Přišli mi dva viry a už jsou po smrti.
Napsal(a): Marťas, email: martas@ekamarad.cz dne: 29.11.2001No na Internetu je to poslední dobou díky virům opravdová džungle. Ale konečně vím jednu radu, která zatím funguje. V menu Zobrazit si klikněte na Rozložení a zrušte "fajfku" u Zobrazit náhledové okno. Email pak budete číst až po dvojím kliknutí myší. Jedním kliknutím se na něj jenom dostanete a bude-li vám připadat podezřelý, tak ho smažete, aniž by jste jej četli. Takhle jsem dneska už smazal čtyři emaily, ve kterých byly na 99,99999999999999% viry.
Napsal(a): Miloslav Fuček, email: fucek@ekamarad.cz dne: 29.11.2001© Stránka vygenerována za 0.0029 sec. | Aktuálně máme v databázi 8430 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz
Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha