Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?

Provozuje:
icok

ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Gizela je úterý 18.02.2025

Novinky

Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Diskuze ke článku: Jací jsou lidé kolem nás?

Re(Pavel Burda): Re(Miloslav Fuček): Re(Pavel Burda): AVG

Viry ale nemají pouze příponu PIF, je jich více, např. SCR. Ve zmíněném adresáři je vpodstatě jedno, co se smaže, ale v jiných adresářéch může být zásah ručním mazáním špatný a napáchat víc zla než užitku. Málokterý uživatel Windows zná všechny přípony tak dobře, aby o každé věděl, co znamená.
V každém případě IE6 si umí se samovolným ukládáním virů poradit a je to poměrně efektní řešení. Dá se stáhnout z Internetu, bannerů ji nabízejících všude kliká tolik, že je snad ani nelze přehlédnout.
Vir, který pronikne na disk, může napáchat zlo, i když je vzápětí smazán. U některých virů totiž ani smazání z disku není řešením, protože se usadí v paměti.

Napsal(a): Yankee, email: yankee@ekamarad.cz dne: 09.12.2001

Re(Miloslav Fuček): Re(Pavel Burda): AVG

Nemyslel jsem prochazet ten adresar antivirovym programem AVG, to je zdlouhave. Mel jsem na mysli otevrit adresar treba ve Windows Commanderu a vymazat veskere soubory s priponou "pif" rucne.

Napsal(a): Pavel Burda, email: meritor@deafnet.cz dne: 08.12.2001

Re(Pavel Burda): AVG

O tom vím, také ten adresář AVG procházím. I tak ale test trvá 10 až 15 minut, což zdržuje. Nyní mám IE6, který dokáže zabránit i tomuto uložení.

Napsal(a): Miloslav Fuček, email: fucek@ekamarad.cz dne: 07.12.2001

AVG

GRISOFT CZ (to patri tam kde se sakra objevil napis "neschvaleny odkaz" !

Napsal(a): Pavel Burda, email: meritor@deafnet.cz dne: 07.12.2001

AVG

Pane Fuček, co se týče zavirovaných příloh s příponou "pif" AVG na ně upozorní a následně se infikovaný soubor uloží do adresáře "Temporary Internet Files". Stačí je tam najít a vymazat. Vše se odvijí od nastavení AVG6. Doporučil bych Vám stáhnout si návod k programu AVG na #a;www.grisoft.cz# a také pravidelnou měsíční aktualizaci. Já sám používám AVG již od verze 3.0 a jsem spokojen. Hezký den! Burda P.

Napsal(a): Pavel Burda, email: meritor@deafnet.cz dne: 07.12.2001

Re(Jan Čermák): ohh

No to okno s výběrem otevřít nebo uložit se mi tam samozřejmě objeví. Jenže současně se za ním objeví okno, které mi ukazuje, jak se ten soubor stahuje na disk, aniž by čekal na nějakou moji odpověď. Já si samozřejmě z toho nevyberu nic, protože obojí je pro mne nežádoucí a tak to okno zavřu. Ten soubor se vždycky na disk uloží a AVG ho najde v adresáři windows/temp, kde ho potom mažu.
Po nastavení funkcí pro Outlok v AVG to asi dvě hodiny viry odchytávalo do virohého trezoru. Pak to ale z nějakého nepochopitelného důvodu přestalo. Přitom ta fajfka pro tu funkci tam opravdu zůstala. Kontroloval jsme to.
Te´d zatím používám IE6, což je trochu lepší. Pouze, když mě někdo pošle zazipovanou přílohu, tak musím odblokovat funkci zakázat otevřít přílohy, v kterých by mohly být viry, protože jinak bych se k té příloze vůbec nedostal. Aspoň si ale teď můžu přečíst email a podívat se na koncovku přílohy. Před tím jsem z opatrnosti podezřelé emaily mazal a už jsme zjistil, že jsem smazal i některé, které jsem mazat neměl. Přišel totiž na jedno sdružení a to jsem ho smazal. Když přišel na druhé, tak jsem byl odvážnější a podíval jsme se. Zjistil jsem, že to virus není a naopak, že to je užitečný email.

Napsal(a): Miloslav Fuček, email: fucek@ekamarad.cz dne: 04.12.2001

ohh

Tak6e nejdřív k příspěvku s tím AVGčkem, tohle bude chyba nastavení AVG, jste si jist že máte nastaven správně AVG pro email, jinak jsem přišel na jednu věc. Víte proč se vám emaili automaticky otevíraj, je to z důvodu, protože jste museli zaškrtnout položku při víběru uložení na disk nebo otervření, příště se už neptat. Nejspíš se pokusím něco o tom napsat v mém časopise, jak se to dá vyřešit. Dám vám vědět. No k tomu druhému dopisu. Prostě si asi pan redaktor myslí jakej je machr, ale přitom umí hov**. No nesmíme se těmito osobami vyprovokovat.

S pozdravem:

Jan Č.

PS: Sorry za chybi v I a Y

Napsal(a): Jan Čermák, email: jancermak@quick.cz dne: 04.12.2001

Jak reaguje redaktor Práva

Zajímavá reakce mi přišla emailem. Když se nám aktivoval virus, rozesílal jsem omluvný email asi tohoto znění "Vazeni pratele, touto cestou prosim prijmete nasi omluvu za virus, ktery vam dnes prisel z nasi domeny.
Prisel nam pred nekolika hodinami a samovolne se aktivoval a rozeslal na vsechna adresy v nasem adresari."
Z redakce Práva mi přišla tato odpověď: "Dekujeme za upozorneni, ale v nasem pripade je bezpredmetne. Dalsi naivni upozorneni z vasi strany budeme napriste povazovat za spam a bude automaticky presmerovan do kose ke smazani.
Jan Tihlarik
Odchozi zprava neobsahuje viry, protoze nepouzivame windows"
Připadá mi smutné, když redaktor tak čtených novin, jako je Právo nevidí rozdíl mezi upozorněním a omluvou. A pokud někdo omluvu neboli slušnost považuje za naivní, je to myslím hodně smutné. Obzvlášť, je-li to redaktor novin, které mají vliv na své čtenáře, mezi nimiž je bezpochybu i mladá generace.
A nebo že by to byla jenom špatná znalost češtiny a záměna dvou slov. No to je ovšem u redaktora také smutné, i když možná o trošku méně. Těžko říct.

Napsal(a): Miloslav Fuček, email: fucek@ekamarad.cz dne: 03.12.2001

Re(Jan Čermák): Avg

Já používám Outlok Express 5.5. Když jsem si v AVG 6 nastavil doplněk pro Outlok, tak to chvíli chytalo viry do virového trezoru. Pak je to ale přestalo chytat. Nakonec jsem si zavřel náhledové okno, čímž se to trochu zlepšilo. Bohužel ale možná mažu některé emaily, které třeba viry nesou. Nemám možnost zjistit přílohu přípony ani jestli je u emailu nějaký text. Už jsem našel i podezřelý email, který vypadal, že je bez přílohy. Ale když jsem se podíval na vlastnosti, tak mi to tam přílohu oznámilo. Zcela automaticky teď mažu všechno, co má předmět RE. Já totiž vždy předmět píšu, tudíž mi nemůže nikodo s takovouto přílohou odpovídat a zatím vždy byl takový email zavirovaný.

Napsal(a): Miloslav Fuček, email: fucek@ekamarad.cz dne: 01.12.2001

Avg

Hmm. Mě ho vždy zachití do virového trezoru, jakmile se pokusí dostat na disk pokusí se ho zastavit. Nejspíše to bude v nastavení AVG a převážně otluku. Jaký otluk používáte (Otluk expres? nebo otluk (97, 2000 XP?) Já se na ty nastavení podívám. Já používám Otluk Expres.

Honza

Napsal(a): Jan Čermák, email: jancermak@quick.cz dne: 01.12.2001

Re(Jan Čermák): Nazdar

Mě ale AVG selhává. Sice to odchytí natolik, že se to dál nerozešle, ale na disk se to uloží a některé tipy virů i smažou adresář pošty, do kterého se ukládají.

Napsal(a): Miloslav Fuček, email: fucek@ekamarad.cz dne: 28.11.2001

Nazdar

Plně s vámi souhlasím se všemi body. Lidé se dnes chovají jak hovada. Rád bych pomohl s internet studia, 20 kč/hod to je sice málo, ale internet zdarma, po dobu pracovní doby a malá vytíženost super. A kdyby to člověk bral jako brigádu tak to je super. Nebo ne. Kěž bych bydlel v Praze, hned bych si šel takhle vydělávat. Navíc studuji, takže by to jinak nešlo.

Škoda.

No jinak lidi některé věci berou jako samozdřejmost, asi se s tím budem muset smířit. A sám si myslím že to bude ještě horší.

No ještě se vrátím k tomu virusu. Tak nejdřív: asi napíšu mnoho věcí, který znáte, ale? z vlastí zkušenosti jsem zjistil toto: 1) pokud někdo začne dělat nějaké stránky (weby) na internetu, kde zanechá email, diskutuje, vytváři emaili, no prostě začne se více aktivizovat na internetu, jeho email, aniž by to věděl se objevý ve vyhledávacích službách raz dva. No a tak je jasné že po nějaké době toho někdo využije. Můj příklad vedu na internetu několik stránek, po roce vedení stránek, mi začali chodit viry, nejdříve jeden za měsíc pak dva do měsíce a teď už i 1 týdně, to jsou vyry, které chodí přímo od někud. Pak jsou to vyry, které někdo otevře a ty se rozešlou dál, poslední dobou velice oblíbené (tedy velice používané, tedy velice spouštěné, prostě ty o kterých jste mluvil vy!!) No teď sem se do toho zapletl, prostě s tím musí člověk počítat, že mu viry přídou poštou a z toho vyplívá můj druhý úsudek 2) každý kdo používá email by měl používat antivirový program, který používá rezidenční ochranu,(AVG, AVAST) a který střeží poštu (AVG)
Proto vám doporučuji zakoupit si antiviroví program (nebo si ho pirátsky nahrát (tedy toto nedoporučuji, ale taky možnost)) a nebo sehnat demo verzi a použít jí jako dočasnou ochranu. Né že by to byla na vás narážka, ale já tak odolávám 99% virům z internetu a to jedno procento mi pak odstraní antivirák. Za celou dobu se mi stalo jen jednou že se mi vyr dostal na disk a to jen z mé blbosti, kdy sem vypnul rezidenční ochranu.

No chtěl jsem toho říci dost, ale nějak se mi to zapletlo.

PS: Ten virus který se spouští sám mi přišel už dvakrát AVG to s ním rázně a rychle vyřešilo po jeho.

Napsal(a): Jan Čermák, email: jancermak@quick.cz dne: 28.11.2001

1

© Stránka vygenerována za 0.0035 sec. | Aktuálně máme v databázi 8430 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha