Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Soňa je čtvrtek 28.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Otevřeno nové internetstudio

V Praze 4 bylo v pondělí otevřeno nové internetstudio, jehož cena návštěvníky jistě zaujme. Společně s internetstudiem pro děti a mládež vytváří komplex ABC Internet, kde jsou poskytovány téměř všechny internetové služby od A až do Z.

Takhle to vypadá zvenku z magistrály.     Nové internetstudio najdete na Třídě 5. května 49. Nyní je zde 6 počítačů, které jsou sice zatím připojeny pomalou linkou, ale nejdéle do jednoho měsíce by měly být propojeny sítí do internetsudia ICOK ve Viktorinově 8, které je jen přes ulici a tím pádem zde bude rychlost 256 kbyte/sec.

     Vybavení je zde poměrně luxusní a příjemné. Vše se teprve rozbíhá, protože prvně otevřeno bylo teprve v pondělí. V těchto dnech je zde tedy jenom minimum občerstvení, ale to vše už nebude pravda zítra a příští týden.

     Zajímalo mě, proč hned vedle další intrenetstudio. Dozvěděl jsme se, že jde o komplex. Internetstudio ve Viktorinově ulici je cíleno pro děti a mládež. Pro dospělé samozřejmě taky. Hlavní rozdíl je v tom, že je nekuřácké. Naproti tomu v ABC Internet je kouření povoleno. Toto internetstudio je cíleno spíše pro dospělé, ale přesto i zde jsou slevy pro studenty a děti.

     Ceny jsou celkem příjemné. Dospělí zde zaplatí 1,-- Kč za minutu. Studenti zde mají minutu za 80 haléřů a děti do 15 let minutu za 60 haléřů. Pro děti tu jsou i hry. Mezi doplňkové služby patří kopírování, kde zaplatíte za jednu kopii A4 1,50 Kč. Najdete zde i bohatější občerstvení. Od příštího týdne si zd ebudete moct dát mimo turecké kávy i instantní kávu či kapučíno. K dostání zde bude i Coca cola (zatím sice nechlazená, ale do dvou maximálně tří týdnů by tu měli mít i lednici), ale i červené víno. Budete-li mít hlad, budete si moct objednat i pizzu, kterou vám nejdéle do 45 minut dovezou.

Na těchto počítačích na terase jsou i hry pro děti.     V tomto internetstudiu bude možno zakoupit i další věci. Diskety jsou samozřejmostí, ale seženete zde i hodinky za a občas i zajímavé knížky. V současné době například Atlas České republiky.

     Internetstudio ABC Internet café má otevřeno každý pracovní den od 13 do 21 hodin. Pokud budete chtít uspořádat školení, můžete si domluvit pronájem i na dopoledne či sobotu nebo neděli. Pornájem studia je prý za 400,-- Kč za hodinu, pokud půjde o odpolední pornájem v pracovní den a za 300,-- Kč/hodinu pokud půjde o dopoledne do 13 hodin nebo v sobotu či neděli.

     V internetstudiu ABC můžete přijít jenom i povečeřet a popít. Na terase je též sedačka se stolkem, kde můžete vést přátelské jednání či uspořádat pracovní večeři či jenom posedět s přáteli. Prostě v brzké době se to zde stane útulným útočištěm s připojením na Internet.

     Novinku přinese i internetstudio ve Viktorinově 8, které je nyní součástí tohoto komplexu. Zde totiž nejdéle do dvou týdnů bude vypalovačka CD. Cena za vypálení sice ještě není známá, ale prý bude velice příznivá. Bez ceny média určitě nepřekročí rozmezí 20 až 30 Kč. Takže na dodané médium tu seženete vypálení CD do 50,-- Kč. Pro členy kroužků, které budou v internetstudiu pro děti a mládež, bude ještě sleva cca 10 až 20% a jedno CD zde budou mít možnost si nechat v rámci programu vypálit pouze za cenu média. O tom všem vás ale budu ještě informovat, až to bude aktuelní.

     Více informací o internetstudiu ABC Internet café najdete na Internetu na adrese http://www.abc.ekamarad.cz nebo je můžete získat i telefonicky na telefonu 02/4141 0366 vždy od 13 do 21 hodin v pracovní dny. Pokud by jste chtěli domlouvat případnou spolupráci, tak tu můžete doplnit s ředitelem internetstudia Miloslavem Fučkem na telefonu 02/61 222 985 denně od 14 do 20 hodin (s vyjímkou pondělí po 14. hodině).

     Doplňkové služby budou v ABC Internet café přibývat. Hledají zde i někoho, kdo by měl zájem tu prodávat nějaké zajímavé zboží, třeba mobilnmí telefony. K pronájmu je zde tedy stůl s možností umístění uzamykatelné skříňky. Rovněž zde zatím stále hledají i brigádníky. Brigáda sice není zatím placena velkými částkami, ale máte zde zase dost času na svoji práci a k dispozici počítač připojený k Internetu. Myslím, že v současné době z osmihodonové směny brigádník nepracuje déle jak 2 hodiny a minimální garantovanou odměnu za směnu (pokud je hodně málo zákazníků či žádní) má 160,--Kč. Je to tedy zajímavá práce pro ty, kdo potřebují být na Internetu a mají na něm práci.

  • Autor: Fulek Miloslav - Zorro
  • Datum publikace: 21.09.2001
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 4
  • Článek si přečetlo 3540 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha