Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Vojtěch je úterý 23.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Hrad skřítka Čikiho

Hrad skřítka Čikiho je nový portál pro děti, který se objevil na českém Internetu. Chcete vědět, co všechno umí?

     Než vstoupíte do Hradu skřítka Čikiho, musíte se zaregistrovat. Registrace je bohužel poměrně zdlouhavá a bez jakékoliv nápovědy. Nejprve jsem se zkoušel zaregistrovat jako Marťas, což se sice zdařilo, ale nepodařilo se mi přihlásit. Když jsme se přihlásil jako Martas1, protože Martas už bylo obsazeno, tak jsme se teprve dostal dovnitř.

    Samotná registrace chce podle mě hodně osobních údajů a můžet tedy některé děti odradit.  Já osobně velmi nerad někde uvádím osobní údaje, jako je poštovní adresa. Dovedu pochopit jako registračné údaje datum narození. Adresu ale nechtějí ani Majáky ani Alík.

     Po registraci je možno se přihlášením dostat do 13. komnaty. Kliknutím na erb je možno si zkontrolovat a případně opravit své osobní údaje. Na paletě je možno si zvolit barvu písma. Po kliknutí na kašpárka, můžete napsat vtip. Kliknutí na knihovnu vám umožní nastavit jazyky, které umíte. Kliknutí na počítač vám umožní zadat www adresu na svoje stránky a email.

     Má-li na stole sedící poslíček v ruce obálku, má pro mě zprávu. Do truhly zase můžu napst své koníčky. Mám jich tam vyplněno málo, protože jsem je poctivě vyplnil při první registraci a při opakované registraci se mi nechtělo vše znova psát. Když kliknete na gramofon, můžete napsat, jako máte rádi hudbu. Do obrazu si můžete dát svoji fotografii. Přes kalendář se dostanete na záznamník údajů, kam si můžete napsat třeba své narozeniny.

     Pomkliknutí na dveře jsem se dostal do seznamu kamarádů, kteří jsou zde již registrování. Je zde možnost vstoupit do jejich komnaty a nebo jim poslat vzkaz.

     Nakonec jsem se přes krb vypravil do podzení hradu. Zde jsou různé otázky, na které účastníci odpovídají. První otázka sae například týkala výše kapesného. Pak se staré otázky odsouvají do jakéhosi archívu. Stejné otázky jsou v severní, východní, západní i jižní části chodby.

     Pod postelí jsem ještě našel tajný deník. Ještě jsem si prohlédl hrad z venku. Tady jsem v jednom okně objevil časopis Kurýr, v dalším okně je čajovna, což je chat. Nejsou zde komnaty ano stoly jako na Alíkovi, ale konvičky. V chatu byl sice Princ, ale spíš tam už nebyl a jenom se neodhlásil. Odpovědi na pozdrav jsme se nedočkal, tak jsme zkoumal dál.

     V dalším okně je časopis Zámeček. V hlásné věži jsou tipy na tábory, výlety, srazy či jiné akce. V Katovně jde najít úmluvu o právech dítěte, ale i poradnu. Na nádvoří rytířů je soutěž, v dalším okně je možno nechat vzkaz skřítkovi. Dále zde najdete Písárnu, zaslané fotografie, dětskou hitparádu. Zadní věž je věží spojenců jsou zde bannery Duhy, NROS apod. Levá zadní věž je věží dukátů a vyzývá sponzory.

     Spodní okna jsou věnována dětským domovům. V levém je adresář dětských domovů, v pravém je o činnosti Duhy Psohlavci pro dětské domovy. Moje prohlídka hradu skončila. Doporučuju vám, se sem také podívat.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 20.09.2001
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3801 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha