Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Věroslav je sobota 27.07.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Rollcage - Čtyři kola zdaleka nejsou překážkou

Rasan vám tentokrát představuje zajímavou závodní hru. Jste-li příznivci rychlosti, bude to jistě něco pro vás.

     Rollcage je opravdu povedená závodní hra se všemi prvky, které by mít měla. Vynikající grafika se prolíná s opravdu dobrou hratelností a zvukovými efekty. Jestli už jste hráli nějakou závodní hru, tak mi dáte za pravdu, že většinou rozhoduje váš čas, který musí být co možná nejkratší. Rollcage je ale závodní hra z trochu jiného rozměru. Jedná se o to, že si musíte vybrat styl hry (tzv. mode) mezi, které patří : League (Liga), která je rozdělená na tři obtížnosti. První je Gemini, těžší Scorpio a nakonec extrémní Taurus League. Tyto ligy jsou něco jako klasický boj o pohár Arcade, což je legrace v podobě ozkoušení všech drah. Time Trial je ježdění na čas spolu s nepřáteli. A nakonec Multiplayer, při kterém se rozhodně nudit nebudete, protože není nad to zahrát si s kamarádem na jednom počítači.
     Ve hře Rollcage můžete po překročení určité rychlosti jezdit např. po stěnách nebo dokonce i po stropě tunelu (Je docela příjemné vidět vzůru nohama svého kamaráda, který se marně snaží předjet zácpu...) . Ze země sbíráte tzv. Powerupy, je to pomůcka pro boj s nepřáteli. Ano, říkal jsem pro boj, slyšeli jste správně, což už napovídá o tom, že Rollcage není jen závodní hra. Je to opravdový "kříženec" mezi akcí a závodní hrou. S powerupy (Pomůcky, ale není to správný překlad) je hra mnohem zábavnější. Představte si, že jste poslední a za malou chvíli je konec závodu... Co uděláte ?
     Vůbec nemusíte skončit poslední ba naopak. Pokud vlastníte powerupy, turbo a zpomalení času, máte téměř vyhráno.
Když spustíte oba, vznikne situace, kdy jedete rychleji než obvykle, přičemž vaši protivníci se skoro ani nehnou. Působivé, že ? Obdobných vychytávek má tato hra bezpočet, stačí jen když máte hbité prsty pravého závodníka a mysl protkanou nápady.
     Hezká věc je také raketa 1. Po vypuštění této rakety se dosavadní vedoucí závodu bude cítit nejméně jako Váš počítač, když držíte prst na "Formátovat disk" . Raketa se atomaticky zaměří na první v závodě (Pokud jste to vy a nevlastníte štít, měli byste rychle brzdit a nebo...viz. raketa 1 .), kterému přidělá nemalé trable.
      Na dráze jsou rozprostřeny zrychlovací šipky. Tyto šipky jsou docela užitečné, poněvadž se vždy vyplatí jet o pár kilometrů více.
     I grafických efektů je tu ohromné množství. Třeba jedete kolem benzínové pumpy a sestřelíte ji raketou, pochopitelně začne hořet a najednou se všude objeví oheň. Mnohdy vůbec nic nevidíte (Doufejte, že v tu chvíli se na silnici neobjeví hořící pupmař, který na vás křičí "Pán bude platit ?!" ), takže raději rychle jeďte.
     Hra není limitována žádnými životy, nýbrž tím co po Vás chce jednotlivý styl. Nepřítel vás nemůže (naštěstí) žádnou zbraní zabít.
     Celý děj se odvíjí spíše od budoucnosti takže Rollcage nemá o zábavnost nouzi. Dopuručuji tuto hru každému člověku, který má rád závodní a akční hry, a který se nebojí jezdit až 600 km/hod. Takže nažhavte motory, jedeme z kopce !

Výrobce : Attention to Deatil
Distributor : Psygnosis

  • Autor: Diatkovski Michal - Rasan
  • Datum publikace: 16.08.2000
  • Článek zařazen do: Software
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 4759 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8369 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha