Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Jiří je středa 24.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Diablo II:Lord of Destruction

Přinášíme vám další recenzi, tentokrát nahru Diablo II, která je z oblasti fantazie a nejrůznějšíchpříšerek.

     Diablo byl již zabit nyní je nutno uchýlit se vyhledat Baala. Proslýchá se, že jedno z prvotních zel uteklo na sever, do nehostinné, chladné krajiny, jež je domovinou Barbarských kmenů.Tyto kmeny jsou odhodlány ochránit posvátnou horu Mount Areat za každou cenu, bude jejich snaha stačit? Na pomoc v boji proti Baalovi a jeho mohutné armádě jim ovšem přicházíte vy. Nadešel čas najít pána zkázy a jednou pro vždy ukončit válku démonů z pekel a nebohých lidí. Unesete toto břemeno? Spoléhá na vás celý svět…

Taky jste se těšili jako malí kluci, až si zase sednete k počítači a zahrajete si Lord of Destruction? Musím se přiznat, že já ano. Pro ty nezasvěcené LoD je datadisk k původnímu Diablu II. Jakýsi přídavný nášup k tak už dobré hře. Takže pokud máte Diablo II, chuť si zahrát něco neohraného a přebytečných 1200,--, vůbec neváhejte a jděte si datadisk koupit. Vyplatí se to už jen kvůli přístupu na Battle net, což je herní síť pro majitele Diabla II a LoD (Samozřejmě je nutný přístup na Internet). Za hraní na Battle netu samotném se nic neplatí.

     Přídavků k starému Diablu II je vcelku dost. Nečekejte ovšem další 4 akty a 5 nových charakterů. Ke starým čtyřem aktům přibyl ještě jeden, každopádně ze všech nejtěžší akt. Dočkáte se zde kvanta nových příšer z nichž jednoznačně mezi nejzajímavější patří příšera, které po styku s vámi vybuchne hlava a také dosti tuzí kostlivci, jež budete muset zabíjet třeba třikrát…

     V pátém aktu se též nevyhnete takzvaným questům neboli úkolům.Úkoly nadále dostáváte po pokecu s NPC postavou z města nebo automaticky při vstupu do jisté lokace.Celkem je jich šest.

Ale teď získáváte za úkoly opravdu bezva věci. Rád bych nějaké prozradil, avšak nechte se překvapit. Také je třeba se zmínit o dvou nových charakterech, jimiž jsou Druid a Assasin.

Druid: Je to velice universální postava, může si povolávat nejrůznější lesní pomocníky, umí si velice efektně podmanit živly a v neposlední řadě jeho asi nejúžasnější vlastnost – proměňování. Druid se dokáže proměnit ve vlkodlaka či medvěda, přičemž obě tyto schopnosti mu přidávají bonusy do bojových schopností. Nevýhodou Druida ale je, že při proměnění se, nedokáže kouzlit.

Proto se doporučuje skloubit buď vyvolávání s kouzlením nebo vyvolávání s proměňováním. Málokdo ví, že Druid je vlastně příbuzným Barbara. Kdysi dávno byli dva slavní barbarští vůdci, ale měli jiné názory na ochranu posvátné hory. Jeden říkal, že by bylo dobré vychovávat barbary tak, aby jim velela výhradně hrubá síla. Druhý avšak vkládal naděje spíše do umění podmanit si živly a spřátelit se s lesními tvory. A tak se ti dva rozdělili (Bohudík v míru) a každý šel svou cestou. Tak to by bylo o Druidovi asi vše. Mimochodem vypadá velice stylově s obouručním kladivem.

Assasin: Velmi tajuplný charakter. Měla (Ano měla, tento charakter, je žena) by to být agilní bojovnice, ale potkal sem již takové, jež nosily sekyry a štíty. Správně by měl nosit spíše lépe vypadající drápy využívající bonusy k nimž můžete přidávat skill body. Assasin může používat také pasti - jednu z odvětví, které si “vrahounka” může podrobit. Na tyto schopnosti bych však nespoléhal a sázel bych spíše na výkonnější odvětví “Martial Arts” a “Shadow Disciplines”.Naleznete tam všelijaké údery, kopy, ale taky např. schopnost povolání stínu, jež používá vaše schopnosti. Assasin dokáže jako barbar nosit dvě zbraně naráz resp.dvoje drápy.

     Oba tyto charaktery si podle mého názoru zasluhují bližší prozkoumání a věřte, že oba skýtají nepřeberné množství variant, zábavy a príma zážitků. Zkuste si to za ně a uvidíte, ať už se vám bude líbit více ten či onen.

     Runy: Jsou to kameny podobné třeba gemům nebo lebkám.Také se vkládají do socketovatelných předmětů. Některé jsou velice silné, jiné zas slabé, ovšem když správné runy smícháte se správným předmětem, máte vystaráno. Můžete si takto vytvořit opravdu pekelně silný předmět.

Jewely: Podobně jako runy se dají vkládat do vybraných předmětů, ale s tím rozdílem, že se před vložením musí pomocí svitku identifikovat. To znamená, že jejich schopnosti se generují - jsou pokaždé jiné. Mohou být magické nebo i vzácné, přičemž ty vzácné už stojí za povšimnutí.

Talismany: Mají magické schopnosti avšak pro působení těchto schopností postačí, když je budete mít v inventáři. Můžete najít tři druhy: malé, velké a obrovské. Místa ale naštěstí moc nezabírají.

     V LoD je taky nový systém spolubojovníků. Pro naše potěšení již nejsou slabí jako moucha, nýbrž je můžete vyzbrojit i věcmi. Mohou s vámi prostupovat akty i obtížnostmi, dají se dokonce uzdravovat přímo v bitevní vřavě. Nově si v pátém aktu dá najmout barbar, velmi silný bojovník.

     Typy: Když při nákupu svitků podržíte “shift” a pravé tlačítko automaticky se vám doplnění dané svitky do knihy na maximum. Dalším usnadněním je, že pokud si chcete doplnit do opasku lektvary stačí podržet zde již zmiňovaný shift a levým tlačítkem kliknout na lahvičku kterou hodláte vložit do opasku.

     Grafika: Nové rozlišení 800x600, to už opravdu muselo přijít! Ledová země je graficky nádherná (viz screenshoty), jinak se grafika nezměnila.Hra stále podporuje 3D kartu.

     Hratelnost: Nic ze svého hyper tempa neztratila - hodiny hrajete a zapomenete jíst, pít (v horším případě chodit na WC…).U téhle pařby ztrávíte dny, noci a pořád se chcete déle. Na druhou stranu je škoda, že trvanlivost pátého aktu je tak malá.Věřte, že na obtížnosti ”Nightmare” a ”Hell” budete mít co dělat.

Výhody:

nový akt

dva nové charaktery

halda nových předmětů,příšer,zbraní

bezva věci za úkoly

chytří najmutí spolubojovníci

grafika-konečně 800x600

88%

Nevýhody:

Jen 1 akt

Cena 1200,- na datadisk vysoká suma

     Verdikt: Řekl bych, že tahle pařba určitě stojí za zahrání, takže pokud vám nebude vadit vysoká cena a pár dní strávených v dungeonech, je tenhle titul pro vás. Množství vylepšení ještě korunuje už tak skvělé DII. Tak na co čekáte? Já jdu na Baala, mějte se!

  • Autor: Diatkovski Michal - Rasan
  • Datum publikace: 04.09.2001
  • Článek zařazen do: Software
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 10182 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0039 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha