Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Valérie je čtvrtek 18.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Poslední den tábora, poslední den prázdnin

Skončil poslední turnus příměstských táborů SKSK ČR a s ním skončily i prázdniny. Jak tento den probíhal? Jak nakonec dopadlo táborové bodování.

Společné foto v altánku v Krčském lese     Hned, když jsme se ráno sešli, jsme vyrazili na metro směr Pražského povstání odkud jsme dojeli na Roztyly. A odsud už hurá do lesa.

     Vzali jsme to po trase, kde jsme kdysi před více než desíti lety dělávali stezky odvahy pro děti. Tentokrát jsme prošli celou delší trať. Šli jsme i kolem druhého největšího altánku, který jsme v rámci minulého turnusu neobjevili. Chyba byla v tom, že tento altánek byl ještě asi tak o půl kilometru dál.

Při hře kompasové dřívko     Když jsme se v hledaném altánku vyfotili, tak jsme pokračovali dál v cestě po okruhu. Odbočku jsme nepřehlédli a po ní jsme zahnuli a prošli delším okruhem, který obcházel kratší úsek, v kterém kdysi býval Pohádkový les.

     U velkého altánku byla také jedna ze zkoušek hledání severu v rámci hry Kompasové dřívko. Nejlépe začal Cyril, který měl odchylku pouhých 20 stupňů. V tomto určování dopadli nejhůře Pavel s Honzou.

     Kdo uhodil?Dál jsme sešli po cestě kolem malé rokle, kde kdysi bývala lanová lávka a došli jsme ke spodnímu altánku, kde byla delší zastávka. Nejprve jsme zde určili sever. Nejlepší byl David s nulovou odchylkou. Pěkný ale byl i výkon Radka (5 stupňů) a Honzy (10 stupňů). Nejhůře dopadl Cyril.

Ani hra na Pikolu nemohla chybět     U tohoto altánku se hrálo na Pikolu. Nejprve pikal David. Moc neuspěl a tak pikal znovu. To už byl úspěšnější a tak ho vystřídal Cyril. Na další hru už nedošlo, protože nás "tlačil" čas, a tak jsme šli dál.

     U stolku s lavičkami jsem kluky naučil slíbenou hru Kro uhodil, na kterou se tolik těšili. Některým, když jsme vysvětloval pravidla s tím, že se plácá "jenom" rukou, tato hra nepřipadala drsná. V průběhu, protože ji hráli dost tvrdě, se mohli někteří z nich přesvědčit o opaku.

     Dál nás čekalo stoupání do kopce a další určování severu. Tady už se začalo pomalu krystalizovat pořadí. Hodně zde ztratili Pavel se Šimonem, kteří namířili své klacíky téměř na jih. Malou odchylku měl Radek, který se dostal do čela. Dobře se držel i David, který si stále držel druhé místo. Krátký odpočinek na lavičce

     Dovyšlápli jsme kopec a zastavili jsme se u dalšího altánku, kde se vždy na naší stezce vrhalo šipkami do terče. Po krátkém odpočinku jsme šli kousek po rovince a pak už z kopce k metru Roztyly. Tady byla po cestě ještě jedna zastávka na určování severu, kde se vše rozhodlo. Pavel díky velké odchylce skončil v této hře poslední, čímž výrazně klesl v pořadí. Předehnal ho David a dostihl ho Šimon. Stabilně nejlepšími výkony vyhrál Radek, David udržel druhé místo. Třetí skončil Insar. Na čtvrtém místě, poměrně těsně před pátým Cyrilem, skočil Šimon. Šestý skončil Honza.

Odpoledne v internetstudiu     Dojeli jsme do Nuslí, kde jsem koupil v lahůdkách kuřata, které si obdobně, jako v předchozím turnusu, snědli kluci až v internetstudiu. Pak se zaply počítače a kluci hráli hry a dodělávali www stránky. Zase na většině počítačů přestal fungovat Front Page Express, což svědčí o "skvělé" stabilitě Windows. Prostě některé programy zde někdy jdou a někdy ne. Co je spraví? Pouze čas.

     V 16 hodin jsem začal vyhodnocovat stránky, psát diplomy a vyplňovat slevové kupóny do internetstudia. Práce kolem toho bylo hodně a stihl jsme to asi dvě minuty před sedmnáctou hodinou. Pak nastalo vyhlašování výsledků. Vyhrál Honza, který měl náskok a tak se už "vykašlal" i na poslední úkol, což nesvědčí moc o jeho tvůrčím přístupu k Internetu. Jeho stránka tedy zůstává nefunkčí. Dobrou vizitkou není vytvoření velkého množství odkazů, které nikam nevedou. Je lepší odkazy vytvářet vždy až tehdy, když jsou hotové stránky, kam se mají odkazovat a ne naopak.

Závběrečné foto s cenami a diplomy     Poslední soutěž vyhráli svými stránkami i tentokrát Pavel s Radkem, kteří oba získali po pěti bodech. O druhé místo se podělili Radek s Šimonem, třetí skončil Cyril, čtvrtý Insar, který vše dodělával opět na poslední chvíli a nakonec si neuložil podstránku o Internetu, takže se mu vůbec nezobrazuje. Celkově, s vyjímkou vítězných stránek, byla technická úroveň stránek nižší než v předchozím tusnusu. Musel jsem zde opravovat více chyb. V některých případech to bylo sice částečně způsobeno nefunkčností Front Page Express, které nám zbyly na závěr pouze tři pro sedm účastníků (v předchozím turnusu 4 pro pět účastníků). Ne všechny chyby lze ale svádět na programy.

Pomyslné stupně vítězů     Vítězný Honza vyhrál tričko Majáků, slevový kupón na 5 hodin zdarma do internetstudia ICOK a čokoládu. Druhý David měl ceny stejné, obdobně jako třetí Pavel. Rozdíly tady byly minimální - Honza 37 bodů, David 36 bodů a Pavel 35 bodů. Proto tedy i stejné ceny. O bod za nimi zůstal Šimon, který spolu s tričkem Majáků a čokoládou vyhrál velkou sadu fixů.

     Celkový vítěz bodování tohoto turnusuRadek už zaostal za Šimonem o 5 bodů. Skončil na 5. místě a dostal malou sadu fixů, tričko Majáků a čokoládu. Tři body za Radkem skočil Insar, který vyhrál Felicii (věnovanou Majáky) a čokoládu. Sedmý Cyril měl ceny stejné a za Insarem zaostal o čtyři body.

     Všichni účastníci dostali diplom a nakonec se s cenami vyfotili. Další fotky, které jsem vyfotil, najdete na stránkách internetstudia ICOK v průběhu dneška odpoledne, kdy se zde oběví též konečné podoby jimi vytvořených www stránek.

     K příměstským táborům se vrátíme ještě asi za týden, kdy přineseme recenzi na stránky, které děti vytvořily a pokusíme se zjistit i dojmy některých z nich. To už bude asi v eKamarádu poslední tečka za prázdninami, které včera skončily. Děti ale čeká ještě poslední volný víkend před tím, než se vrátí do školních lavic. Tak si ho pořádně užijte.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 01.09.2001
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3222 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha