Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Jiří je středa 24.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Z Petřína k tvorbě www stránek

Třetí den příměstského internetového tábora začínal na Petříně a končil v internetstudiu tvorbou vlastních www stránek.

Pozorovací hra odstartovala opět kousek za základní školou v ulici Na pankráci     Třetí den jsme se sešli opět v internetstudiu. Vyhlásil jsme výsledky včerejších soutěží, které se netsihly vyhlásit včera. Potom jsem vysvětlil pravidla Pozorovací hry, která se hrála téměř celé dopoledne. Odstartována byla ve stejném místě na předchozím turnusu a kluci psali na té samé zdi. Pouze tentokrát bylo pod mrakem, tak s ev ezdi neodrážela telefonní budka a zaparkovaná auta.

     Metrem jsme dojeli na I.P.Pavlova a odtamtud jsme jeli tramvají č. 22 k Národnímu divadlu. Dál jsme museli přestoupit kvůli výluce a popojeli jsme aspoň jednu stanici do Vítězné ulice. Odtamtud jsme už došli pěšky na Petřín. Chvíli jsme čekali, než pojede lanovka. Tou jsme vyjeli nahoru.

Společné foto před lanovkou     Následovala krátká procházka petřínským parkem. Před hvězdárnou jsme se vyfotili. Kluky zaujaly hadice, které vedly k rozprašovačům na zalévání zeleně. Místama totiž byly tyto hadice porušené a dělaly na cestě vodotrysky.

     Vydali jsme se směr rozhledna. Tady jsme čekali na otevření a čekání nám zkrátila hra Evoluce. Té odehráli kluci dvě hry a pak si ještě zahráli Devoluci. Potom už jsme se vydali k rozhledně, kde se hned po nás začala tvořit fronta. Mimo Šimona a Pavla, kteří trpí závratí a zůstali dole, jsme se vypravili ztéci 299 schodů.

I na tomto turnusu se před výstupem na rozhlednu hrála Evoluce.     Výhled byl pěkný. Bylo pod mrakem a tak jsme si vyfotil i ty strany, které nešly fotit z předchozího turnusu, protože byly proti slunci. Hopdně to tu foukalo. Sešli jsme dolů a zamířili jsme do bludiště. Tady někteří schválně bloudili a byl i čas tiu udělat alespoň jendu fotografii, která byť byla mezi mnoha zrcadly, nakonec ceklem i vyšla. Pár dalších fotek jsme udělal v zrcadlovém sále, kde bylo tradičně plno a focení bylo hodně obtížné.

V zrcadlovém bludišti     Následovala cesta na oběd. Přijela nám tramvaj č. 6 a tak jsme s ní dojeli až do Nuslí a z Otakarovy jsme došli do bufetu pěšky. Když byl výběr kuře nebo další jednotné jídlo, kluci zvolili kuře, i přes to, že bude opět v pátek. Druhá volba kuře byla kvůli Insarovi, který nic jiného nejí. Stejný výběr bude i zítra, tak jsem zvědav, jak to dopadne, jestli se zase všichni shodnou na kuřeti. Na minulém turnusu bylo třikrát, teď je šance tento rekord překonat.

 V zrcadlovém sálu    Po obědě jsme už vyjeli tramvají nahoru na Pražského povstání a došli do internetstudia. Na zastávce jsme ukončil Pozorovací hru a vybral lístečky. Kluci měli v internetstudiu nejdřív opět volno a já zatím vyhodnotil Pozorovací hru. Bylo to velmi vyrovnané a rozhodovaly malé rozdíly. Nejlepší byl Honza, který tak získal do hlavního bodování pět bodů, druhý byl Šimon (4 body), třetí Radek společně s Pavlem (3 body), čtvrtý Insar a Cyril (3 body) a pátý David, který získal jeden bod.

V lanovce na Petřín     Ve 14 hodin začalo vysvětlování a seznamování s HTML editorem Front Page Express. Pak začali kluci vytvářez své jednoduché www stránky, které jsou umístěny na stránkách internetstudia, kde si je můžete prohlédnout. Ne všechny jsou plně funkční, ale kluci je budou dodělávat ještě ve čtvrtek a pátek. Prozatímní hodnocení stránek dopadlo tak, že prvenství jsme přiřkl společně Pavlovi a Davidovi, na druhé místo jsem zařadil stránky Insara, Honzy a Šimona a na třetí místo stránky Radka a Cyrila. Do celkového bodování tedy kluci získali 3 až 5 bodů, podle umístění.

Při pozorovací hře     Přesto, že jsem byli v internetstudiu tentokráte na dvanáctou hodinu, čas při tvorbě www stránek rychle utekl. Insar ještě dodělal soutěž o Majácích, za kterou získal tři body. Celkové pořadí po třech dnech tedy vypadá takto:

1. Honza 27
2. Pavel 24
3. Šimon 21
4. Insar 19
5. Radek 17
5. David 17
7. Cyril 16

David v internetstudiu     Sami vidíte, že pořadí je velice vyrovnané. Mírný náskok sice má Honza, ale Pavel se za ním drží stále v závěsu tří bodů. Pouhé tři body za Pavlem je třetí Šimon, který s emu o bod přiblížil. Pak jsou rozdíly dvoubodové a jednobodové. Ve hře do konce tábora je ještě dvacet bodů, takže se může ještě mnohé změnit.

Další fotografie najdete na stránkách
internetstudia ICOK








  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 30.08.2001
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 4193 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0038 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha