Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Rostislav je pátek 19.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Víkendové problémy na Czechii

Pravidelní čtenáři našeho magazínu si jistě všimli, že víkendová aktualizace byla hodně zpožděná. Nedělní články se objevily až v neděli večer. Vše bylo způsobeno problémy na serveru Czechie.

     Už v sobotu odpoledne jsme zjistili, že nám nefunguje FTP přístup na doménu eKamarád. Chtěl jsem doplnit fotoalbum SKSK ČR, ale na doménu se nešlo připojit. Současně nefungovala ani SQL databáze, na které je zkušební verze redakčního systému. Obratem jsem tedy informoval emailem administrátory Czechie. Když se nic nedělo, tak jsme na Czechii do Brna zatelefonoval. Zde jsme se pouze dozvěděl, že administrátoři tu o víkendu nejsou a automat mi sdělil email, na který se mají psát urgentní požadavky.

     Náš požadavek urgentní byl, protože jsem potřeboval v neděli ráno aktualizovat. Proto jsem poruchu nahlásil emailem. Navíc v době, kdy budeme mít eKamaráda na on line redakčním systému využívajícím SQL databázi, by čtenáři neviděli na eKamarádu vůbec nic, leda několik chybových hlášek. Naši čtenáři mohli číst eKamaráda o víkendu jenom díky tomu, že je stále ještě dělaný ručně v HTML jazyku.

     Bohužel ani email odeslaný na urgentní emailovou adresu neměl odezvu. Tak se čtenáři běhemn nedělního dopoledne nových článků nedočkali, za což se jim omlouváme. Je pro nás poměrně velkým zklamáním, že na Czechii nikdo na nahlášenou poruchu nereagoval a celý víkend trvala. Domníváme se, že na placeném webhostingu by měl být, když ne nepřetržitý servis, tak aspoň servis každodenní. Noční výpadek tolik nevadí, je-li brzo ráno opraven, ale celovíkendový výpadek je pro nás velmi špatný, protože většina dětí chodí na Internet samozřejmě o víkendu, kdy mají připojení z domova nejlevnější. Navíc i my máme nejvíc času na práci právě o víkendech. Domnívám se, že administrátoři by měli být k zastižení denně řekněme zhruba od 8 hodin do 23 hodin.

     Naštěstí jsem ještě v neděli večer, těsně před odchodem z internetstudia, zkusil, jestli už nebude FTP fungovat. Protože fungoval, tak jsme eKamaráda nahrál. Protože to byla důkladná aktualizace po úklidu, v kterém jsme opět vyprazdňoval předřazené stránky Index.htm, nahrával jsem větší množství souborů a aktualizace mi trvala dlouho do noci. To mě samozřejmě nepotěšilo, protože jsem v pondělí vstával v 6 hodin, abych nachystal vše potřebné pro začínající turnus příměstského internetového tábora.

     Když jsem ráno chtěl zkusit zaktualizovat fotoalbum, FTP už opět nešlo. Takže jsem to nakonec musel stejně urgovat telefonicky a byl jsme nakonec rád, že jsem eKamaráda nahrál ještě v neděli večer, protože jinak by jej čtenáři viděli až v pondělí odpoledne.

     Kdo sleduje náš magazín delší dobu tak ví, že se už několikrát stěhoval. Vždy to bylo kvůli kvalitě. I v době, kdy jsme byli aktualizovaní dvakrát týdně, jsem potřeboval, aby mi šla udělat aktualizace v ted den, kdy to bylo v plánu. Vystřídali jsme několik freehostingů a nakonec jsme skončili na placeném webhostingu na Czechii. Její služby byly doposud kvalitní a kdykoli byl výpadek, byl do hodiny po nahlášení odstraněn. Hodina se samozřejmě snést dá, ale dva dny, a navíc víkendové, ne. Doufáme tedy, že se podobná situace na Czechii už nebude opakovat.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 28.08.2001
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2465 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha