Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Vojtěch je úterý 23.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Jaká byla pracovní dovolená našeho šéfredaktora

Náš šéfredaktor měl minulý týden pracovní dovolenou.Že jste to ani nepoznali? My taky ne. Byla to taková zvláštní dovolená.

     Zajímalo mě, v čem spočívala pracovnost dovolené. Zajímalo mě to i s ohledem na skutečnost, že většina redaktorů byla minulý týden na táboře a magazín eKamarád přesto stále vycházel, ač ještě nemá on line redakčí systém a je třeba ho každý den dělat ručně.

     "Moje pracovní dovolená byla od pondělí do soboty. Spočívala v tom, že internetstudio bylo v tyto dny dopoledne zavřeno. Ve všední dny se otvíralo až od 16 hodin místo od 14 hodin a v sobotu až od 14 hodin místo od 10 hodin."

     V pondělí a úterý byl náš šéfredaktor doma. Neodpočíval, ale uklízel. Po té, co se od něj odstěhovalo na přelomu roku ústředí SKSK ČR a ICOK, ubylo z jeho bytu spousta věcí. V pondělí tedy se svým tátou přerovnali zpoět nábytek tak, že šéfredaktorův byt opět připomíná byt. Před tím bylo vše rovnáno s ohledem na co největší úspornost, aby se tam vešlo co nejvíce věcí - nejenom šanonů, ale např. i stanů apod.

     Úterý mělo být zasvěceno přímému úklidu. V rozpáleném panelákovém bytě toho ale náš šéfredaktor moc uklidit nezvládl, takže to ho ještě čeká na podzim (bude-li nějaký, protože je rok od roku čím dál kratší) a na zimu.

     Z dvou úklidových dnů je ještě perlička, kterou náš šéf zažil hned v pondělí, když si šel nakoupit něco k jídlu. Myslel, že mu na to bude stačit hodina, ale lehce se spletl. Jenom tři čtvrtě hodiny mu trvalo, než v Petrovicích našel otevřený obchod. Soukromník, kam chodí pravidelně nakupovat, měl polde očekávání dovolenou a tedy zavřeno. Druhý soukromník o pár metrů dál, tam už není. Zrušený ale je i obchod ve vilové části Petrovic a tak bylo třeba jít až do Alberta, který je vzdálen dvě stanice autobusem. Prostě Petrovice jsou o prázdninách zásobované potravinami fakt skvěle.

     Středu trávil šéfredaktor eKamaráda a ředitel internetstudia v internetstudiu. Se svým tátou dávali do pořádku sklad internetstudia, který z velké míry slouží též ústředí SKSK ČR a ICOK. Dělali zde poličku do výklenku, čímž se uspořilo dost místa a ve skladu je nyní volněji. Tato práce zabrala i čtvrtek.

     "Pátek byl zasvěcený pochůzkám pro ústředí SKSK ČR i ICOK. Bylo třeba vyzvednout letáčky na internetové kroužky a naobálkovat je a popsat obálky. Taky bylo třeba odnést nějaké převodní příkazy na poštu."

     Sobotu trávil náš vedoucí opět pracovně. Chvíli se snažil uklízet doma v rozpáleném bytě. Pka to ale vzdal a jel do příjemnější chaldnější kanceláře ve Viktorinově ulici. Cestou se musel ještě stavit na poště s letáčky. Pak mu už dovolená skončila. Jak přiznal, neodpočinul si vůbec. Však to taky nebyla odpočinková dovolená, ale pracovní. No aspoň udělal kus jiné práce. Bohužel s ohledem na tropická vedra a tím, že tuto "dovolenou" nebylo možno uskutečnit jindy, té práce nebylo zase tolik, ale vidět je.

     "Úterý mi tak trochu připadalo jako galeje, úplně ze mě lilo. Na úklid nebylo pomyšlení, pouze pod přestavovaným nábytkem. Dobrý pocit je z hotové poličky, protože sklad je hned prostornější. Odpoledne mě ale čekala internetová honička, protože to co jindy zvládám za celý den, jsem nyní musel stihnouzt za půl dne."

     No což, byla tady sobota a pracovní dovolená skončila - konečně. U normální dovolené si asi neříkáte konečně, co? Spíše už? No tato dovolená byla hodně netradiční, i když náš šéf už dlouho jinou neměl. Letos se nedostal na jaře ani v létě ani nikam na tábor.

     Pozorný čtenář mohl něco vytušit jenom z toho, že některé aktualizace se objevovaly v tomto týdnu už v předvečer. To proto, že náš šéf a současně webmaster věděl, že do práce přijde druhý den až odpoledne. Hlavně byla sice tahle dovolená šestidenní, ale byla přerušována prací, protože internetstudio otevřeno bylo, i když mělo omezený provoz (v týdnu pouze 5 hodin místo 6 a v sobotu 6 hodin místo 9).

  • Autor: Mejta Jakub - Stopař
  • Datum publikace: 27.08.2001
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2650 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha