Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Jaroslav je sobota 27.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Výlet na Petřín aneb 3. den příměstkého internetového tábora

Příměstský tábor pořádaný SKSK ČR pokračoval včera 3. dnem, kdy jsme dopoledne navštívili Petřín a odpoledne byl opět program v internetstudiu.

     Ráno jsme se sešli opět v plném poštu a vyrazili jsme na Petřín. Hned na úvod jsem vyhlásil pozorovací hru, která tak zaujala, že jsme téměř nepostupovali vpřed. Hra spočívá v tom, že každý dostal lísteček s písmeny, ke kterým měl dopsat, co od tohoto písmene po ceste viděl. Start hry byl pár metrů za základní školou v ulici Na Pankráci. Od startu se tempo našeho postupu na metro výrazně zpomalilo a všichni chtěli zaplnit celý lísteček hned v této ulici. Při tom čas na to byl tři hodiny.

Petřínská rozhledna     Na Petříně už sice všichni někdy byli, přesto zaujal. Prvním zážitkem byla jízda lanovkou, která byla sice krátká, ale zajímavá. Však z lanovky je poměrně dobrý výhled. Když jsme byli nahoře, tak jsme si v klidu prohlédli rozsáhlý petřínský park. Zjistili jsme, že hvězdárna má otevřeno až odpoledne, což jsem tak trochu tušil. Zamířili jsme k rozhledně a k zrcadlovému bludišti, které ale otvírají až od desíti hodin. Takže jsme měli ještě čas.

 Konečně podařená skupinová fotografie    Tu chvíli do otevření využili kluci doplňováním lístečku na pozorovací hru. Protože jim chybělo Ť, tak jsem jim v příhodném místě vyrobil ťápotu. Někteří to pochopili rychleji, někteří pomaleji. Někteří ji hledali, protože nebyla moc výrazně vidět.

     V dalším zbytku času se hrála chvíli hra na Evoluci. Protože fotografie z ní, když jsme ji hráli v pondělí v nuselském parku byly přesvětlené a moc se nepovedly, fotil jsem znovu a tentokrát vše vyšlo mnohem lépe.

Cesta lanovkou - Martin dostal žízeň.     Čas do desáté rychle utekl a my si šli stoupnout do fronty na rozheldnu. Vystoupali jsme 299 schodů a naskytl se nám poměrně pěkný rozhled. Bohužel nejzajímavější místa byla zrovna proti slunci, takže jsem je nemohl fotit. Po důkladné prohlídce jsme sešli dolů, což někomu dělalo trochu potíže. No já měl zase trochu problémy při stoupání nahoru, protože se mi chvílemi nedostávalo dechu. Dolů se mi šlo podstatně pohodlněji.

 Michal v lanovce    Když byli všichni dole, tak jsme zamířili do bludiště. V něm jsme nezabloudili a tak jsme ho prošli poměrně rychle. Pouze někteří kluci občas narazili do zrcadla, protože šli za kamarádem, kterého tam viděli. Naštěstí se ale příliš razantně nerozeběhli a tak to vydrželo zrcadlo i oni.

    Prošli jsem kaplí, kde jsme měli pěkný výhled na malovanou zeď. Pak už nás čekal zrcadlový sál, který byl zcela zaplněn pitvořícími se lidmi. Fotit zde bylo velmi obtížné, ale nakonec se mi přece jenom podařilo nějaké fotografie pořídit a kupodivu pouze jedna z nich nevyšla kvůli odrazu fotoblesku, které mi zracadlo vrátilo zpátky do objektivu fotoaparátu.

Pěkný výhled na zajímavou malbu.     V zrcadlovém sálu bylo dusno, takže když jsme vylezli na svěží vzduch, byli jsme rádi. Ale ne dlouho. Sotva jsme došli z chládku na slunce, bylo po radosti. A tak jsme zamířili na tramvaj a jeli jsme se naobědvat.Protože všem mimořádně chutná kuře, tak jsme si ho opět dali k obědu.

 Zajímavá malba    Po obědě jsme už úspěšně dorazili zpátky do internetstudia. Tady se začalo hrami. Dalo by se říct, že vypuklo pokemonové šílenství. Krátce po druhé hodině jsem ale vyhlásil výsledky dopolední pozorovací hry, v které byl nejlepší Ondra, v jehož těsném závěsu byli Martin, Jirka a Honza, kteří na tom byli zhruba nastejno.Potom vypukla hlavní odpolední soutěž, v které kluci vytvářeli vlastní www stránky. K dispozici měli HTML editof Front Page Express.

V zracadlovém sálu.     Některé kluky zaujala tvorba více, některé méně. Ale možno říct, že většinu více a mají odhodlání stránku vylepšovat ještě ve čvrtek a v pátek. Stránky v prvotní podobě najdete na stránkách internetstudia. Zde najdete i další fotografie, protože ve středu jsem jich nafotil 52. Ne všechny se povedly, ale většina ano.

 Z lanovky byl pěkný výhled.    Kluci se většinou stránky teprve učili, proto mějte strpení s tím, že se některým nezobrazují obrázky. Někteří si totiž nechali odkazy na ně v počítači, přestože byli upozorněni, že vše, co se týká jejich stránky mají mít ve svém adresáři a bez cesty. Protože den má pouze 24 hodin, bude muset být na nich, aby si vše opravili a během čtvrtka snad už budou jejich stránky plně funkční.

     Jak dopadlo hodnocení stránek. Zvítězil vedoucí Martin, jehož stránka určitě stojí za shlédnutí, i když ještě není zcela hotová. Vše, co na ní je, je plně funkční a je nejoriginálnější, protože vystihuje jeho zájmy. Jako jediný nepodlehl pokénománii. Dostal maximum, tj. 5 bodů. Na druhém místě se umístil Michal, jehož stránka je také plně funkční. Obsah je sice poměrně malý, ale s ohledem na Michalův věk je to celkem výkon. Dostal za ní 4 body. Ostatně stránku může ještě do konce týdne dále vylepšit. Jako třetí se zatím umístil Jirka, který dostal 3 body. Část jeho stránky funguje a část ne. Obsahově je na tom asi rovnocenně s Michalem, takže se možná v dalších dnech rozhodne, kdo z nich získá v této soutěži v pátek 2. místo.

Pohled z rozhleny  Pohled z rozhledny.   Stránky Ondry a Honzy získaly po dvou bodech, protože se jim nezobrazují obrázky a navíc se týkají pouze Pokemomů a nedočtete se z nich vůbec nic o nich. Při tom zadání bylo vytvořit stránku o sobě. Do toho tématu patří i zájmy, ale ne pouze zájmy. Situace je ale ještě otevřená, protože na úpravu a vylepšení stránek budou mít kluci ještě dva dny.

     Jak vypadá pořadí celkově. Prvenství upevňuje Martin, který je úspěšný nejenom v soutěžích internetových, přesto že se považuje za začátečníka, který se přišel něco naučit, ale vyhrává i většinu neinternetových soutěží a nebo se umísťuje do 2. místa.

1. Martin 28
2. Jirka 21
3. Ondra 20
4. Honza 16
5. Michal 11

Nahoře na rozhledně byla na ochozu celkem tlačenice.     Jak vidíte, Martin zvýšil svůj náskok o další dva body. Jirka si drží stále bodový náskok před Ondrou. O bod za Ondrou zaostal Honza a naopak na něj se dotahuje Michal, který svoji bodovou ztrátu o bod snížil. Takže soutěž se postupně dramatizuje. Do konce příměstkého tábora lze získat ještě dvacet bodů, které mohou pořadím totálně zamíchat. Rozhodně se určitě rozpoutá tvrdý boj o druhé místo, ale ani první místo Martin zatím jisté nemá, i když jeho náskok je pro něj jistě slibný.

     Hra na EvoluciMáme za sebou víc jak půlku tábora. Jaký na mě dělá dojem? Nechci chválit dne před večerem, ale zatím jsem spokojený. Kluci se snaží a aktivně se zapojují do programu. Mám-li chválit, pak jistě Martina, který svým kamarádským chováním eliminuje věkový rozdíl Míši vůči ostatním účastníkům tábora a pak jistě i Ondru, z kterého by byl myslím časem dobrý instruktor. Všem patří můj dík za kamarádskou atmosféru, která v tomto turnusu panuje a kterou velmi oceňuji.

Hra Evoluce zkrátila čekání na otevření rozhledny.



Při Evoluci jsou všichni hráči v neustálém pohybu.














Hra na Evoluci má vždy rychlý spád a nikdo se při ní nenudí.





Po návratu do internetstudia všichni ihned oblehli počítače.














Michal pracuje na své www stránce.Martin, ač začátečník, vytvořil zatím nejlepší www stránku.












 

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 02.08.2001
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 11521 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0036 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha