Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Věroslav je sobota 27.07.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

2. den tábora aneb Národní technické muzeum

Chcete vědět, jak vypadal druhý den příměstkého internetového tábora? Program byl opravdu bohatý, proto článek dopsal vedoucí tábora, protože Ondra vše nestihl napsat a pak už musel domů. A čtenář samozřejmě čekat nemůže. Ostatně třetí den nebude určitě o nic chudší.

Prohlídka začala u motocyklů.     Dnes je 2.den našeho příměstského tábora. Ještě včera po napsání reportáže jsme hráli Molekuly. Dnes jsme byli v Národním technickém muzeu. Moc se nám tam líbilo.Viděli jsme mnoho zajímavého. Nejprve jsme byli v expozici motocyklů. Viděli jsme motorky i z předminulého století. Motorky vyrobené v Československu se velice podobaly dnešním. Zato zahraniční se od dnešních velmi lišily nejen tvarem a velikostí, ale i desingem.

Náš první pohled po vstupu do haly patřil letadlům.     Poté jsme přešli do expozice lodní dopravy. Viděli jsme lodě z minulosti dávné i zcela nedávné. Byly tam modely lodí vikingskích, středověkých i zcela nových. Dále jsme přešli do expozice letectví. Bylo to fakt super. Byly tam modely letadel předválečních, z 1. světové války, doby meziválečné, 2.světové války i moderní stíhačky. Také tam byly modely raket a raketoplánů.

     Kluci nahlížeké do lokomotivy.Potom jsme sešli do expozice železnice a aut. Prohlíželi jsme si staré lokomotivy a auta. Když jsme přeli do sekce času, bylo tam tolik hodin, že z toho šla hlava kolem.V sekci zvuku se nic moc nezměnilo a v sekci astronomie mají pár nových dalekohledů.

Tak tohle azto zas tak staré není.     V muzeu jsme strávili asi devadesát minut a pak jsme vyšli ven, kde jsme se nasvačili. Každý dostal jedno jablko a šli jsme si sednout do parku. Tady proběhla dopolední soutěž. Tentokrát to nebyla hra Na žouželení, ale hra velmi podobná. Místo činností se hádaly osobnosti. No osobnosti, proste lidi známí, ale i méně známí, které ale znali všichni, kdo tuto hru hráli. Takže chvíli si lámali hlavu, když hádali Martina, který je jedním z účastníků tohoto příměstského tábora.

Koukat by tu bylo pořád na co.     Slovní soutěž byla tentokrát dramatuštější než včera. Včera to byla otázka souboje Martina s Jirkou. Dnes to sice začalo podbně a po prvních třech osobnostech vedl Jirka 2:1. Pak ale uhodli osobnost Ondra. Ondra dorovnal Jirku a dorovnal i Martin. Takže ve finále šlo o souboj, ve kterém po dvou bodech měli Jirka, Ondra a Martin. Opět se nerozhodlo, protože uhádl Honza. Osobností, která rizhodla byl František Ringo Čech, kterého nakonec uhodl Ondra, který tak tuto soutěž vyhrál.

Expozice zvuku byla také velmi zajímavá.    Z parku jsme se vraceli zpět. Finále soutěže probíhalo už za chůze. S výlukou tramvají jsme se tentokrát vypořádali lépe než pro cestě do muzea a úspěšně jsme dorazili do bufetu. Zjistil jsem, že Martin má stejné chtě jako já. Taky by si dal znova kuře. Jenže to už v tuto pozdější hodinu neměli, jelikož už bylo 12.30 hodin. Poobědvali jsme tedy uzené s knedlíkem a zelím.

 Tohle se snad Míšovi líbilo nejvíc.    V internetstudiu jsme začali odpočinkově, jako včera. Nejříve tedy kluci hráli hry, někteří si přečetli včerejší článek o prvním dni a prohlédli si i fotky na stránkách internetstudia. Asi v půl třetí začala odpolední soutěž, která byla tentokrát věnována Majákům. Měla deset otázek či úkolů, z čehož osm se týkalo přímo Majáků a dvě Fanklubu Majáků. Znění otázek najdete na stránkách internetstudia.

Prostě technika je technika.     Obecně se díky této soutěži kluci seznámili s tím, že po zaregistrování na Majácích tam mají svoji emailovou adresu, viděli i Novinovník, do kterého měli také něco napsat, což stihli všichni mimo Michala. Potom poznali na Majácích i chat Povídej, prostřednictvím ikonky na úvodní stránce našli i stránky Fanklubu Majáků a zjistili, kdo je jeho předsedou. Díky soutěži se zamozřejmě dozvěděli i o lodičkách ve Zprávičkách a našli si, která loď má nějvíc vzkazů. Stranou pozornosti nemohly zůstat ani hry, které jsou na Majácích, zejména pak Cestílkova zátoka.

Copak tam asi Martin zajímavého vidí?     Myslím, že se na Majácích klukům líbilo. Škoda jen, že v době připojení, kdy tam byli téměř sami, protože to bylo před 17 hodinou, byly Majáky opět šíleně pomalé, zejména Povídej. Škoda, že nikoho z Českého Telecomu nenapadlo jim zvýšit konektivitu, která by se jim nově přidanou reklamou, která se kupodivu zobrazuje, i když Majáky téměř nejdou, zcela určitě mnohonásobně zaplatila. Bohužel právě pomalost a časté výpadky tím způsobené jsou důvodem, že některé děti z Majáků utíkají, což je myslím velká škoda.

I Ondru zaujala akustika.     Jak soutěž dopadla? Výborně dopdali Martin s Honzou. Oby měli malou chybičku, jinak měli plný počet bodů. Martin zapomněl napsat jméno Marťasovy lodi s nejvězším počtem vzkazů, Honza zase trochu poplatl adresu na Fanklub Majáků. Takže se myslím zaslouženě podělili o první místo v této soutěži. Za nima pak skončil Ondra, před Jirkou a Michalem, který se snažil, ale jaksi nestíhal. Myslím ale, že na to, že je nejmladší, předvedl slušný výkon a snažil se. ostatně k Majákům se asi pravděpodobně tento týden ještě vrátíme, protože pro smaotnou soutěž ani nezbylo moc času na hry či chatování.

 Jak se na tom jezdilo?    Jak to vypadá celkově po dvou dnech? Martin stále vedel, ale Jirka ho dotahuje a Ondra se také nenechává zahanbit. Ostatně posuďte sami.

1. Martin 19
2. Jirka 14
3. Ondra 13
4. Honza 10
5. Michal  4

Ani na recepci nepřišli zkrátka.     Výsledky jsem ještě vyhlásit nestihl, protože Michal statečně dodělával do posledka. Tak se je kluci dozvědí dnes při cestě na Petřín, kam se chystáme. Na odpoledne bude samozřejmě další internetová soutěž, kterou si ale zatím nechám jako překvapení.





Nejmladší účastník tábora se dnes při soutěži snažil, seč mohl.Martinovi vyneslo jeho snažení v soutěži další vítězství.











 

Tak takto vznikla večerjší a začátek dnešní reportáže aneb Ondra při práci

  • Autor: Flídr Ondřej, Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 01.08.2001
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 8111 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8369 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha