Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Věroslav je sobota 27.07.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

THE SIMS - Originální svět, který se snad musí líbit každému...

Firmu Maxis a její hry zná snad skoro každý. Její novou hru THE SIMS vám zasvěceně přiblíží náš nový redaktor Rasan, který je právě z těch, pro které jsou tyto hry určeny.

     Sims je projekt firmy Maxis, která je známa svým množstvím her Sim. Bylo mnoho druhů těchto her a The Sims je nejmladší bratříček, který teprve nedávno přišel na pulty našich obchodů. Jeho straší bratříčky Simcity 2000 a 3000 určitě znáte, hráli jste je a nebo jste o nich jen slyšeli. Simcity 2000 bylo opravdu povedé, budovali jste městečko se všemi možnými budovami. Dokonce i o daně jste se museli starat, prostě něco... Ovšem Simcity 3000 se moc nepovedlo, protože Will upustil od mnoha svých nápadů, bohužel nevyšlo to a ne každý s výkonem Simcity 3000 byl spokojen. Will si tedy řekl, že vytvoří novou Sim hru, kde budete bdít nad svým Simákem a starat se o něj. Podle mě to byl velmi dobrý tah ke změně, kterou dosáhly Sim hry.
     Na počátku hry si vyberete, jestli chcete hrát za rodiny, které už jsou vytvořeny nebo si vyrobíte vlastní, což je mnohem lepší a lákavěší. Věřte, že na tom není nic těžkého, jen si vytvoříte oblečení, tvář, barvu pleti, samozřejmě jméno jak Simáků tak i celé rodiny. Pak jen stačí pečlivě rozdělit dvacetpět bodů (Které věřte se vám budou hodně hodit) mezi vlastnosti : Neat (pořádkumilovnost), Outgoing (mezilidské vztahy), Active (aktivita), Playfullness (hravost), Nice (krása) . Tyto body budou později určovat Vaše znamení zvěrokruhu a já bych doporučil toto nepodcenit, protože pak to souvisí i s barvou vašich tapet. Jestli jste např. střelec, tak byste měli mít vytapetováno "chladnými" barvami a naopak když jste rak, měl by Váš pokoj zářit jako Slunce.
     Pokud i toto je už hotovo, můžete si zařídit byteček. Nejlepší je si byteček od základů postavit, protože to není příliš složité. (Ve hře jsou tři módy : hrací, zařizovací (nábytek a spol.) a budovací (zdi, okna a spol.) Můžete si opravdu moc hezky pohrát, protože máte na výběr hodně druhů nábytku nebo také elektroniky, prostě je to něco!
     Začínáte s 20.000 $, což se nezdá, ale je to docela málá částka. Proto hned, jak se nastěhujete, doporučiji začít chodit do práce, o které se dozvíte buď v novinách nebo (dražší případ) v nejlepším počítači. (Will Wright to vymyslel opravdu "lišácky" takže vás zatěžovat s vyděláváním pěněz nebude, ale jen přijede auto k silnici a zase odjede, až do něj nasednete. Mezitím se staráte o zbytek své rodiny. Pokud nikdo není doma, čas se zrychlí, ale není to jen automatické, takže si můžete prostě navolit jednu ze tří nabízených rychlostí hry, pauza nechybí!)
     Povolání je dost na výběr, bohužel v novinách každý den jen jedno a na počítači tři. Něco si vyberte a budujte kariéru. V práci se budete vylepšovat postupným zlepšováním ve svých druhotných vlastnostech, mezi které patří : vaření, zručnost (tyto vlastnosti si můžete procvičovat čtením knih z knihovny) ,charisma (povídání před zrcadlem) , logika (ke které vám pomohou šachy), kondice (bazén nebo posilující stroj) a kreativita (hraní na piáno nebo kreslení)
     Budování kariéri není nic lehkého, ale nejen tím jste živi! Postupně si vyděláte třeba na lepší postel nebo na myčku, prostě klasa. Říkáte, že by jste celý den jen seděli u televize a bavili se přepínáním kanálů? To asi ne, protože Will se snažil také o maximální realističnost hry, ke které přispívají potřeby Simáka.
     Hunger: Nakrmíte ho jídlem.
     Energy : Lehne si do postele nebo se natáhne v relexačním křesle.
     Comfort : Sedne si do křesla nebo na pohovku.
     Fun : Zábava...co dodat, fantasii vám přenechám.
     Hygiene: Stačí půl hodinová koupel nebo sprcha.
     Social: Povídání, objímání a vše co patří mezi lidské uspokojení.
     Bladder: To víte volání přírody...(přichází obvykle po jídle).
     Room : Pokud vyzdobíte stěny obrazy a sem tam prsknete nějakou sochu je to v suchu (útulnost v pokoji)
     Jak budete mít postupem času hodně peněz, můžete si dovolit i něco takového, jako je třeba nádherná zahrada s bazénem nebo balkón s bublinkovou vanou.
     Obvzláště nepodceňujte vztah se sousedy, potřebujete ho i v dalším postupu v práci. Čím více přátel, tím lépe a poté (když jste sami...) si můžete vybrat i partnera, což není nijak zvláště jednoduché.Vztah mezi Simáky je počítán ve stupnici od -100 do plus 100 a tím je limitován také výběr možností vylepšování (zhoršování) vašeho vztahu s jiným Simákem, takže když je váš vztah třeba 10, tak by jste měli spíše mluvit a když se přiblíží k 25, můžete zkusit kompliment, pokud se váš vztah s jiným Simem vyšplhá až k 50, stane se vaším rodinným přítelem a jestli se váš vztah přiblíží k 90, zkuste polibek (pokud jste sami nebo čekáte na facku, kterou vyšle manželka...). Předtím si můžete dokonce i zaflirtovat okolo 75 a když jste na 100, nabídněte sňatek (ovšem pokud nemáte partnera nebo chcete-li být bigamistou...). V této hře se toleruje i homosexualita, takže si můžete být jisti, že jestli se chcete pobavit, tak si váš Pepa může zaflirtovat i se sousedem Nováků...
     Když cítíte, že kariéra může jít na chvíli stranou, můžete svolit k "udělání" dítěte nebo k adopci. Mnenete si ruce, že uvidíte výrobu dítěte? Zklamu vás, to vám umožněno nebude, protože hra bude obsahovat jakési zamlžení, při každé choulostivé situaci, takže nikdy Simáka neuvíte nahého a navíc v této hře se dítě vyrábí naprosto jiným způsobem. Stačí když hodně pusinkujete svou ženu a objeví se vám dialog, jestli chcete dítě. Pokud ano, tak se máte na co těšit, protože není jednoduché udržet dítě v pořádku a jestli se vám to nepodaří, přijde si pro něj (odporná) sociální pracovnice a odvede si ho do dětského domova. Bohužel už ho nikdy neuvidíte. Ovšem v lepším případě, pokud se vám podaří v čas ho nakrmit a uspat, není čeho se bát. Nejlepší je, když si s dítětem občas hrajete, je to moc rozkošné a přidává to k vaší spokojenosti.
     Firma Maxis chtěla, aby si nikdo nepovolaný nic z jejich oficiální stránky www.thesims.com nestáhl. Vyřešila to zajímavým způsobem, k originální verzi této hry přiložila i speciální kód, bez kterého se nedostanete k zajímavým kouskům nového nábytku atd. Ovšem existuje ještě jedna adresa týkajíce se hry The Sims www.thesims.xtremesims.com , která obsahuje množství cheatů na tuto hru a mnoho jiných věcí. Na obou adresách jsou k nahlédnutí krásné obrázky, které mnohdy s hrou samotnou moc nesouvisí.
     Hra The Sims je opravdu hrou, kterou vám všem mohu doporučit, už jen kvůli tomu, že je to jedinečná hra, kterou by si měl každý vyzkoušet, aby pochopil, jak je někdy těžké postarat se o rodinu a stihnout vše co potřebuje, ale nikdy nestihnete vše co by jste chtěli. Tak se snažte!

Výrobce : Maxis
Distributor : Electronic Arts
Will Wright : Je vlastníkem společnosti Maxis

  • Autor: Diatkovski Michal - Rasan
  • Datum publikace: 05.08.2000
  • Článek zařazen do: Software
  • Počet komentářů ke článku: 2
  • Článek si přečetlo 18196 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8369 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha