Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Valérie je čtvrtek 18.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Brigáda Mladějov 2001

Chcete strávit zajímavým způsobem část prázdnin a ještě při tom udělat něco prospěšného? Pak si přečtěte tuto pozvánku na brigádu.

     Jsme kolektiv, který už sedm let pracuje na záchraně úzkorozchodné železnice Mladějov – Hřebeč. Od roku 1998 jsou zde provozovány i jízdy historických vlaků s parní lokomotivou. Aby mohla celá dráha i v budoucnu sloužit železničním fandům i laické veřejnosti, vyžaduje ještě stále dost práce. Jde hlavně o údržbu tratě a vyřezávání dřevin kolem ní. Srdečně vás zveme na letní brigády, během nichž jsou konány i jízdy pro veřejnost, převážně s parními lokomotivami. Účast zdarma na těchto akcích je však stále jediná, byť velmi příjemná odměna, kterou našim příznivcům může železniční muzejnictví dát...

     I. turnus od 8. 7. do 15. 7. 2001 a II.turnus od 17. 8. do 26. 8. 2001

     Co nabízíme: dobrý pocit ze záchrany technické památky, práci v dobrém kolektivu, některé pracovní vlaky budou vedeny historickou parní lokomotivou č.1 (Krauss Linz 1920) a vy můžete být při tom!, k dispozici sociální zařízení (sprchy s teplou vodou), možnost vaření na plynovém či elektrickém sporáku.

     Co žádáme: chuť do práce a dobrou náladu J, věk nejméně 15 let, pracovní oděv a rukavice F s sebou.

     Ubytování: vlastní stan vhodný, v omezeném počtu zajistíme ubytování na půdě č nutný vlastní spacák. Kdo chce toto ubytování zajistit, musí to dát najevo v přihlášce.

     Příjezd 17. 8. od 15. hod., v ostatní dny pokud možno do 9.30 hod. Při vstupu do objektů Šamotových a lupkových závodů v Mladějově se hlaste na vrátnici, případně v jednopatrovém obytném domku za ní. Továrna Šamotových a lupkových závodů se nachází přímo u nádraží ČD v Mladějově na Moravě ( trať č. 262 ).

     Další informace podá : Artur Fučík, Smetanova 30, 602 00 BRNO, tel.: 05 / 49 25 15 38 , 0606 83 23 94
internet: www.mpz.cz e-mail : mpz@mpz.cz

Zájemci o účast na brigádě ať se laskavě přihlásí písemně na výše uvedené adrese, telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu co nejdříve. V přihlášce prosím uveďte přibližnou dobu vašeho příjezdu. Na vaši pomoc se těší členové Muzea průmyslových železnic

     Vážený příteli

     Doufáme, že obec příznivců mladějovské dráhy na nás nezanevřela a že se letos jako obvykle sejdeme v hojném počtu. Našim úkolem bude práce na trati (jedná se asi o 300 metrů dlouhou odbočku), která by spojila nový areál MPŽ s nádražím ČD v Mladějově a dokončení areálu samotného. Budeme se věnovat i opravám tratě (především její druhé poloviny, kde je dosud 30 let starý svršek – tj. od km 5,3 na Hřebeč). Ruku v ruce s výše uvedeným půjde odstraňování náletových dřevin v bezprostředním okolí tratě, neboť jejich větve nám nepřístojně osahávají cestující, kteří jedou na širších otevřených vozech. Velmistři sekerky a pilky si tedy jistě přijdou na své. V každém turnusu bude určitě několik vlaků vedeno parní lokomotivu č. 1. (výrobce Krauss Linz, rok výroby 1920), zvláště, půjde–li o ,,celodenní výlet” spojený s opravou některého vzdálenějšího místa na trati. Pokud by však někteří brigádníci nebyli v Mladějově celý týden a ve dnech jejich přítomnosti zrovna ,,pára” nejela, můžeme jim zaručit bezplatné svezení v osobním parním vlaku na některé z jízd pro veřejnost, z nichž dvě se konají právě o druhé sobotě každé brigády. Je však nutné si na brigádě vyžádat volné jízdenky a s nimi se přihlásit v den jízdy u pokladny. Účast zdarma na všech podobných akcích pořádaných MPŽ – to je bohužel stále jediná odměna, kterou můžeme našim obětavým brigádníkům poskytnout.

     Ubytování a sociální zařízení bude stejné jako v předchozích letech. Asi patnáct vojenských postelí máme volných na půdě našeho domečku (vlastní spacák s vhodnou podložkou),ostatním nezbude, než bydlet ve stanech. Našli se však vždy tací, kteří bydlení ve stanech přímo vyžadovali. Celkový počet osob v Mladějově na brigádách se pohyboval dosud vždy mezi 15 - 20, takže kapacita postelí na půdě nebyla snad nikdy plně vytížená. Přesto bych rád, aby ten, kdo postel na půdě požaduje, to dal najevo už v přihlášce ať ústní či písemné.

     Věříme,že se těchto podmínek nezaleknete a čekáme na č II.turnus od 17. 8. do 26. 8. 2001

     Přijeďte, uvidíte, že vám v Mladějově bude dobře. Těší se na vás všechny mašinky a členové Muzea průmyslových železnic Brno.

  • Autor: Fučík Artur
  • Datum publikace: 08.07.2001
  • Článek zařazen do: Pozvánky
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3478 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha