Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Josef je úterý 19.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Platnost bambiriádních slevových kuponů skončila

Platnost slevových kuponů z Bambiriády do internetstudia ICOK byla původně po dobu konání Bambiriády. Posléze byla jednou prodloužena a následně podruhé. Koncem školního roku jejich platnost skončila. Co chystá internetstudio pro děti nyní?

     Slevové kupony z Bambiriády umožňovaly dětem do 15 let slevu 50% a mládeži do 18 let slevu 25%. To pro ně znamenalo ceny 12,-- Kč/hod pro děti do 15 let a 30,-- Kč/hod pro mládež do 18 let. Kupon si mohl vzít každý návštěvník expozice Informačního centra oddílů a klubů na Bambiriádě 2001. Kuponů zde bylo vydáno několik desítek, ale s ohledem na pěkné počasí, je po dobu Bambiriády nikdo nevyužil. Proto byla jejich platnost prodloužena nejprve do půlky června a následně do konce června. Platnost již dále prodlužována nebude a skončila včera.

     Zajímal jsem se, co chystá internetstudio ICOK pro děti na prázdniny a na podzim. Zeptal jsem se na to jeho ředitele a od něj jsem se dozvěděl mnoho zajímavých věcí.

     Celkem 23 dětí dostalo jako cenu na Bambiriádě předplatní slevové kupóny. Někteří jich dostali i více, protože vyhráli opakovaně. Poslední den Bambiriády bylo cen hodně a tak se kupony nestihly vystavit a ani si pro ně všichni na závěr dne, kdy se vyhlašovalo pořadí, nepřišli. Byli vyrozuměni telefonicky a nebo osobně přímo na Bambiriádě a ceny na ně čekají v internetstudiu. Zatím tam k vyzvednutí čeká pět průkazů a dva kupóny pro děti, které již průkazy mají jako výhru z předchozích dnů Bambiriády (Adam Vopička a Standa Kubín).

     Zajímalo mě, jaké je čerpání těchto cen. Všechny hodiny už vyčerpal David Trojan, který ještě další hodiny vyhrál na soutěži v internetstudiu. Poměrně dost hodin vyčerpal Vojta Vevera, který měl kuponů více. Z Bambiriádních hodin mu už mnoho nezbývá, ale také vyhrál na soutěži v internetstudiu. Dále pak čerpalo výhru ještě šest dětí: Petr Bylog, Jan a Pavel Hermanovi, Michal Benetka, Vašek Šebele a Dan Hejduk. Procentuelně je to tedy 34,8%, což zatím není mnoho.

     Po této zkušenosti v internetstudiu příliš nepočítají se stoprocentním čerpáním cen. Navíc jeden z oceněných uvedl špatné telefonní číslo, takže se o své ceně možná ani nedozví, pokud nečtě eKamaráda nebo nesleduje stránky internetstudia ICOK, kde jsou vítězové uvedení.

     Platnost výherních předplatních kuponů omezena není, ale určitá omezení nyní ICOK přesto z organizačních důvodů vyhlásil. Zrušeny budou všechny výherní předplatní karty, které nebudou vyzvednuty do 31. 12. 2001 či u nichž nebude započato do tohoto data jejich čerpání a nebo pokud se majitelé neozvou a nepožádají o prodloužení platnosti. Při tom, má-li někdo více předplatních kuponů, stačí, aby začal do tohoto termínu čerpat jeden a ostatní se mu automaticky prodlouží. Důvodem k tomuto opatření je, že nemá smysl držet v kartotéce členů internetstudia "mrtvé duše". Protože času na vyčerpání je dost - více než půl roku, budou v roce 2002 mít tyto kupony omezenou platnost a to pětihodinové na měsíc a desetihodinové na dva měsíce. Při tom u výherců, kteří mají více kuponů se tyto doby sčítají, takže např. má-li někdo jeden desetihodinový a dva pětihodinové, bude mít platnost 4 měsíce, tedy do 30. 4. 2002. V odůvodněných případech lze samozřejmě platnost prodloužit.

     Pokud tedy máte v internetstudiu ještě nevyzvednuté kupony a nebo vyzvednuté, ale ještě jste je nezačali čerpat, tak to zase tak moc neodkládejte a nejpozději na podzim, by jste se do internetstudia měli vypravit. Mezi tyto lidi patří: Standa Kubín (4 kupony na 22 hodin celkem), Tomáš Pokorný (10 hodin), Adam Vopička (3 kupony celkem na 12 hodin), David Petříček (10 hodin), Michal Klofáč (5 hodin), Brano Makúch (10 hodin), Jakub Marek (10 hodin), Honza Bouška (5 hodin), Klára Doubková (5 hodin), Katka Richterová (10 hodin), Jirka Lankaš (10 hodin), Tomáš Bazika (5 hodin), David Hejzlar (5 hodin), Pavel Musich (5 hodin), Albert Garcia (5 hodin).

     Další zajímavou informací je, že pokud vyčerpáte předplatní kartu, ponecháte si průkaz a můžete si k němu časem zakoupit novou slevovou předplatní kartu. Doba, pokud je vaše karta založena v internetsudiu je půl roku a pak je dalšího půl roku v archívu. V této době je tedy průkaz platný. Po roce platnost ztrácí a je třeba vystavit nový včetně vyplnění nové přihlášky.

     Zajímalo mě i jak je to s přechodem do věkových kategorií. Pokud má dítě slevový kupon, může jej v rámci jeho platnosti dočerpat. Tedy dítě do 15 let si může slevový kupon typu A koupit nejpozději v den 15. narozenin a pak mu platí podle počtu hodin. Obdobně to platí i pro studenty a další osoby v kategorii B. Přesný a hlavně aktuální ceník i délku platnosti jednotlivých předplatních kuponů najdete na adrese http://www.internetstudio.ekamarad.cz .

     Od podzimu, mimo toho, že se v internetstudiu rozeběhnou pravidelné internetové kroužky, o kterých vás budeme informovat, chystají dlouhodobou soutěž. Pravidelní návštěvníci zde budou plnit různé úkoly, které budou bodovány. Za body pak budou moct získat nějakou zajímavou cenu. Body budou za nejrůznější aktivity v internetstudiu. Vše se dozvíte zavčas na stránkách intrenetstudia a též z našeho magazínu.

     Ještě bych chtěl připomenout, že ti, kdo přivedou nové členy, kteří se v internetstudiu registrují, tak jim vzniká kredit z hodin, které zde tito členi stráví placeně na internetu. Kredit tedy nevzniká z hodin, které získají jako ceny bezplatně. K registraci stačí vyplnit přihlášku a nosit s sebouz průkaz. Není tedy nutno si kupovat slevovou kartu. Tyto průkazy, které jsou zdrojem kreditu nezaniknou i bez slevové karty, pokud jejich majitel do internetstudia chodí. Při šestiměsíční absenci budou převedeny do archívu a po dalším půl roce zrušeny. Kredit vzniká až do dvou úrovní a více se o něm dočtete opět na stránkách internetstudia. Z toho plyne, že akvitní člen, který má hodně kamarádů a přivede je do internetstudia, může potom sám chodit na Internet zadarmo pouze z kreditu, který mu od těchto kamarádů a dalších jejich kamarádů vznikne.

     Úplně na závěr mě zajímalo, jak bude internetstudio otevřeno přes prázdniny. Bude otevřeno i přes oba svátky, pouze v pátek 6. 7. bude otevřeno jako ve všední den, tedy až od 14 hodin. Za to však bude otevřeno až do 21 hodin. Jaký bude provoz dál, se uvidí podle návštěvnosti. Přes prázdniny se moc změn neplánuje, ale o září možná k některým změnám dojde. O víkendech je totiž například nulová návštěvnost v dopoledních hodinách. Proto možná dojde k ujednocení otvírací doby v pracovní i víkendové dny na odpoledne. To vše je ale zatím otevřená záležitost.

  • Autor: Mejta Jakub - Stopař
  • Datum publikace: 01.07.2001
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2831 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha