Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Pásku v internetstudiu střihal Galén

Ve středu 27. června proběhlo slavnostní otevření internetstudia ICOK a po něm tisková konference.

 Slavnostní otevření zahájil Jan Šimáně - Galén přestřižením pásky.    Pozvánky na slavnostní otevření jsme poslali několika politikům, kteří nás v minulosti podpořili, ale též na Magistrát hl. m. Prahy, Obvodní úřad v Praze 4 a samozřejmě i na Ministerstvu školství mládeže a tělovýchovy ČR. Naše pozvánky samozřejmě směřovala i do ČTK a do nejrůznějších médií.

     Z politiků se omluvili Miloš Zeman a JUDr. Petr Pithart, které omluvily telefonicky jejich sekretářky. Ostatní politici se neozvali a bohužel ani nedorazili. Potěšila nás účast pana Sedláčka z MŠMT ČR. Pak už se zde zúčastnili pouze novináři a za čestné hosty Jan Šimáně - Galén a můj táta, bez jehož podpory by internetstudio v provozu nebylo.

Hosté sledují informace o projektech.     S patnáctiminutovým zpožděním proběhlo slavnostní otevření. Pásku přestřihl Jan Šimáně - Galén a potom následoval slavnostní přípitek. Tiskovou konferenci přerušily asi dva telefonáty, které ale byly k věci z dalších médií, jejichž zástupci se nemohli dostavit. Televize TV3 se dostavila odpoledne.

     Podle programu jsem seznámil s historií, že původně jsme chtěli založit informační centrum, ale nebyly pro to podmínky. Záměr se tedy obrátil na Internet a záhy vznikly stránky Informačního centra dětí. Pak přišla nabídka vybavení intrenetstudia a nakonfigurování sítě od přátel přes Internet a začal sjem shánět nebytový prostor. Po nejednoduché cestě jsme konečně získaly suterénní prostory ve Viktorinově 8. Tak vzniklo internetstudio a k němu plánujeme od září otevřít informační centrum docházkového typu. K jeho otevření už chybí jenom peníze na nákup šanonů a okopírování potřebných informací.

Zástupci médií.     Zmínil jsem také soutěže, které v internetstudiu proběhly, sraz Fanklubu Majáků a nyní na prázdniny připravení příměstské internetové tábory a též to, že od září chystáme kroužky, které budou od pondělka do čtvrtka. Všechny tyto informace aktuálně lze najít na stránkách internetstudia http://www.internetstudio.ekamarad.cz .

     Následovalo představení našich projektů. Začal jsem Dětskou seznamkou, která je zatím nejnavštěvovanější a vznikla jako první. Po ní jsme představil náš magazín, který vznikl zhruba před rokem. V souvislosti z bezpečnosti dětí na Internetu jsem zmínil Virtuální oddíl informatiky. Řeč přišla i na již zmíněné Informační centrum dětí a na nový projekt Virtuální svět, který propaguje spolupráci všech, kteří na Internetu dělají něco pro děti. Domníváme se, že hovořit v této oblasti o konkurenci, nemá smysl, protože na těchto projektech se vydělat nedá a všechny jsou dotované.

Postaráno bylo i o občerstvení.     Řeč přišla i na časopisy, které dělají na Internetu naše děti a to Tulácký Bratříček a Speed Express. Poslední krátká zmínka se týkala stránek internetstudia ICOK a nabídky tvorby www prezentací na stránkách MF SOFT.

     Následoval prostor pro dotazy. Protože moje informace byly dosti podrobné, mnoho dotazů nezbylo. Vysvětlil jsem rozdíl mezi tím, když děti budou chodit do intrenetstudia v rámci hodin pro veřejnost a jejich pobytem v rámci příměstských internetových táborů. Ty budou denní čas dělit tak, aby děti byly půl dne na počítači a půl dne při jiné činnosti, pokud to dovolí počasí tak venku. Plánován je i jkjeden celodenní výlet.

     Novináře zajímalo hodně věcí.Turnus příměstkého tábora je od pondělí do pátku a začíná vždy ráno v osm hodin a program končí v 17 hodin. V rámci dne dostanou děti oběd a odpolední svačinu.Program na Internetu bude koncipován tak, aby sed ěti něco naučily, aby se dozvěděly něco o bezpečnosti a budou mít i prostor pro volnou zábavu.

     Po společné tiskové konferenci jsem poskytl rozhovor redaktorkám z Českého rozhlasu a z Českého rozhlasu - Regina. Novináře obecně zaujaly velmi příznivé ceny v našem internetstudiu a pak rozsáhlá otevírací doba, která je včetně sobot a nedělí.

     Odpoledne ještě přijela televize TV3, která si natočila o našem internetstudiu záběry a pár informací jsem poskytl telefonicky. Telefonicky jsem poskytoval rozhovor ještě i pro další rádio. Dnes mě ještě čeká poslat tiskovou zprávu Rozhovor por rozhlasKvětům a doplnit informace o vybrané oblasti.

     Doufám tedy, že informace médií se dostanou k lidem a že se návštěvnost v našem internetstudiu zvýší a že se snad více zaplní i naše příměstské internetové tábory.

 

 

 

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 28.06.2001
  • Článek zařazen do: Volný čas
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2975 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha