Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Josef je úterý 19.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Co přineslo finále Závodů kamarádské všestrannosti

O tomto víkendu se konalo republikové kolo Závodů kamarádské všestrannosti, v kterých si každoročně měří své síly členové Sdružení klubů správných kamarádů ČR.

     Republikové kolo se odehrávalo ve dvou dnech. Účastníci se sešli v sobotu 23. června během dopoledne na tábořišti poblíž Davle. Dopoledne bylo věnováno prezentaci a tomu, aby si účastníci připravili jídlo a poobědvali. Patroni v tomto času stavěli trať, která byla letos pro tři kategorie.

     Dosavadní výsledky střediskových kol a oblastního kola Praha slibovaly vyrovnané boje a ukázaly na favority, kteří nezklamali. Trochu byly nejasnosti kolem toho, v jaké kategorii bude startovat David Lorenc, kterému už v červnu bylo patnáct. Nakonec ale bylo rozhodnuto, že do vyšší kategrie může přejít až po skončení sezóny, jejíž konec je až po skončení republikového kola. Takže David startoval v kategorii mladších. Do kategorie starších přejde až pro příští rok.

     Začínalo se nejmladší kategorií. Ta byla oproti předchozím letům poměrně početná. Po ní následovala mladší kategorie, která byla nejpočetnější a nakonec starší kategorie, která si ale rozhodně na nedostatek účastníků také stěžovat nemohla.

     Finále téměř potvrdilo výsledky přechozích oblastních kol a to zejména v nejmladší kategorii, kde vyhrál Michal Holeček z Šerifů. Těsně za ním skončil Michal Kopecký z Brášků, který byl jenom o bod lepší než třetí Pavel Havránek z Rošťáků. Další umístění: 4. Pavel Holeček (Vlci), 5. Pavel Brodský (Rošťáci), 6. Lumpík (Lumpíci), 7. Cvrček (Cvrčci), 8. Míla Staněk (Bojovníci), 9. Michal Čapek (Rváči) a 10. Matěj Čižinský (Rytíři).

     V mladší kategorii došlo k velkému boji. Předpokládanými favority byli Marek Břežanský a Martin Fencl - Marťas. K nim teď přibyl i David Lorenc, který je už konečně zdravotně fit. Na výsledky této kategorie byla upřena velká pozornost. Nejlépe se vedlo Markovi, který byl o bod před Marťasem. Třetí skončil překvapivě Tomáš Laube a David byl nakonec čtvrtý. Na pátám místě se umístil Michal Novák. I další umístění bylo velice těsné: 6. King (Zálesáci), 7. Pepek (Ontario), 8. Šmoulák (Zálesáci), 9. Franta Zelenka (Zálesáci) a 10. Honza Kopáček (Ochránci).

     Ve starší kategorii vyhrál s přehledem Zorro z Mstitelů. O další místa se ale rozpoutal velký boj. Druhý nakonec skončil Mirek Pařízek z Bobrů, těsně před Vojtou Moudrým ze Zálesáků. Další umístění bylo také dost těsné: 4. Plašmuška (Ontario), 5. Pepíno (Bobři), 6. Pavel Morávek (Piráti), 7. Michal Hollar (Piráti), 8. Ríša Balík (Bobři), 9. Víťa Fabián (Strážci) a 10. Zvoník (Medvědi).

     Po skončení závodů si každý připravil večeři a následovaly různé večerní programy. Takže se každý mohl zapojit, do čeho chtěl. Při tom všem se stihl i táborák.

     V neděli dopoledne byly opět různé programy. Byl i nástup se slavnostním vyhlášením vítězů. Pak byly různé soutěže a další programy. Následoval oběd, úklid a balení. No a potom už jenom cesta domů. Teď budeme všichni čekat, že bude zpracovaný klasifikační žebříček ZKV, což by mělo být někdy v průběhu prázdnin. Vítězové kategorií jsou ale předem jasní - Zorro, Marek Břežanský a Michal Holeček.

  • Autor: Procházka Josef - Pepíno
  • Datum publikace: 26.06.2001
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2674 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha