Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Rostislav je pátek 19.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Další problémy eKamaráda

Magazín eKamarád se dostává do dalších problémů. Jistě jste si všimli, že provizorní stránka je tu už nějak moc dlouho a že už má stránky tři.

      Magazín eKamarád se dostává do dalších problémů. Přechod na on line redakční systém se ukazuje o mnoho komplikovanější, než jsme počítali. Po shánění začal na redakčním systému pracovat Petr Uram. O něco později jsme dostali přes diskusi v eKamarádovi nabídku od pana Herčíka. Když začala práce na redakčním systému váznout, oslovili jsme pana Herčíka. Vše ale dopadlo tak, že práce Petra Urama se z časových důvodů zastavila a komunikace s panem Herčíkem se někde přerušila. Vzhledem k tomu, že v té době se nám smazaly redakční emaily, smazalo se i emailem zaslané číslo na mobil a opětovný email zřejmě nedorazil nebo nedorazila odpověď a nebo pan Herčík ztratil zájem. Nevím.

     V podobné době mi nabídl redakční systém kamarád Best, který však také zřejmě nemá čas, neboť na mobilu je většinou k nedostižení a hlavně prázdniny se valem blíží. Pokud se nepodaří magazín nasadit na redakční systém do prázdnin, vznikne vážný problém, co dál. Tento problém může znamenat i konec magazínu.

     Provizorní stránku jsem vkládal v domění, že jde o provizorium na jeden maximálně dva týdny. Poslední řádná aktualizace byla ale dělaná 13. 5., takže toto provizórium už trvá přes měsíc. Z jedné vložené stránky jsou v tuto chvíli už stránky tři, které jsou už opět natolik roztažené, že bude třeba vložit stránku čtvrtou. Pomoct může obětovat zhruba celý jeden den (cca 10 až 12 hodin soustavné práce) a provizorní stránku vyprázdnit a články odsunout na řádné stránky a do archvívu. Tento čas se mi ale bohužel nedostává, protože mám termínované úkoly, které mám ve skluzu a které se zpozdily díky mé několikadenní nemoci.

     Pokud o prázdninách začnou příměstské internetové tábory, bude můj pracovní režim takový, že od 8 hodin od rána se budu starat o děti, které budu mít na starosti nepřetržitě do 17 hodin.Pak ale volno mít nebudu, neboť bude v provozu internetstudio a to až do 20 hodin. Takže v době od 17 do 20 hodin budu mít tři hodiny času na účetnictví a podobné administrativní úkony spojené s funkcí statutárního zástupce občanského sdružení. Rozhodně mi v té době nezbude čas na ruční několikahodinovou aktualizaci magazínu.

     Víkendy budou sice relativně volnější, ale pouze relativně. Internetstudio je otevřeno od 10 do 20 hodin. Takže maximálně, co bude možné, udělat aktualizace jednou týdně. Jenže to přes prázdniny bude mít provizorní stránka tolik stránek, že se v tom čtenáři nemohou absolutně vyznat. Bohužel, jediné řešení, které je schopno mě ušetřit cca 10 hodin týdně, které tolik potřebuju, se jaksi neustále vzdaluje. Jediným tímto řešením je redakční systém spuštěný do prázdnin, který by umožňoval pravidelnou aktualizaci i přes prázdniny. Je paradoxem, že článků je dostatek, ale prostě je nestačíme publikovat.

     S ohledem na náš webhosting na linuxovém serveru potřebujeme, aby systém byl PHP a aby využival SQL databázi. Do té původní jsem už většinu článků přepsal, čemuž jsem věnoval asi stovku hodin. Je ale otázka, jak vše nakonec dopadne a jakou bude mít eKamarád budoucnost. Totální prázdninový výpadek by ale jistě znamenal velký odliv pracně získávaných čtenářů. Navíc problémy internetstudia, z kterého je eKamarád vytvářen, se s těmito problémy vzájemně umocňují. Internetstudio potřebuje dopňkovou placenou práci, protože samotným poskytováním Internetu se nemůže uživit. Tvorba tohoto magazínu však rozhodně k této práci nepatří a den má neúprosně pouze 24 hodin.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 14.06.2001
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 2
  • Článek si přečetlo 2554 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha