Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Jak nám UPC zapojovala kabelovou televizi

Centrum volného času kamarád se rozhodlo do klubovny TJ ORS pořídit televizi s videem. Protože máme klubovnu ve sklepních prostorách, je jediným řešením kabelová televize. Na první pohled jednoduché řešení se však ukazuje poněkud složitější.

     Televizi s videem jsme koupili už na podzim loňského roku, kdy tento záměr vznikl. Po dobu rekonstrukce klubovny byla u mě doma a nakonec jsem ji financoval sám, s tím, že posléze ji budu TJ zapůjčovat. Protože stejně jsem nyní pracovně většinu času v internetstudiu a doma prakticky jsem tak dvakrát týdně, rozhodl jsme se vše urychlit a zavolal na UPC, abych zjistil možnosti zřízení kabelové televize v klubovně Na Bitevní pláni.

     Ve Viktorinově to není možné. To jsem čekal, po zkušenostech s Dattelkabelem při zřízení Internetu, které již byly v eKamarádu popsány. Na Bitevní pláni mě řekli, že to půjde. Pouze je riziko, že tento dům je připojený provizorně vzduchem, což skončí koncem tohoto roku. Pokud do té doby nebude udělána kabelová přípojka (a to není u UPC ani Dattelkabelu nic neočekávaného), bude příjem televize ke konci roku zastaven, uživatelé budou muset čekat, až bude kabelizace dodělána a potom si budou muste zaplatit znovu aktivační poplatek.

     Vše jsem objednal. Asi za dva dny se ozval agent UPC, který se mnou přišel sepsat smlouvu, vybral v hotovosti poplatek 1.000,-- Kč a asi dva dny po něm se skutečně ozvali technici. Vše vypadalo velmi slibně. Montáž měla proběhnout dnes dopoledne, proto jsem si v pondělí večer nechal z domova převést do klubovny televizi i video. Vše vyšlo přesně, abych mohl novou zásuvku rovnou vyzkoušet. Ale...

     Montér, který přišel zásuvku montovat zjistil, že pro náš nebytový prostor není svedena ze střešního rozvaděče kabeláž. To musí svést někdo jiný. A protože celá firma má ve čtvrtek a v pátek školení, nikdo to už tenhle týden neudělá. Takže buď budu celý týden bez televize a tím i možnosti si nahrát poslední díl seriálu Nemocnice na kraji města, který mám jinak celý nahraný, a nebo povezu televizi s videem zase zpátky domů a pak zase znova do klubovny. A nebo se najde někdo, kdo mi to nahraje. Protože převoz, který byl od dobrého kamaráda pouze za benzín a ještě v nočních hodinách, mě stál 120,-- Kč, televizi rozhodně zpátky nepovezu. Vím o lepším využití této částky peněz ve prospěch dětí a mládeže.

     Tato situace mě jenom ujistila, že v předchozích reportážích o UPC či Dattelkabelu jsme v eKamarádovi této spojené firmě nijak neukřivdili. Proč by šlo něco jednoduše, když to jde složitě. Při tom by k nám dosáhly kabely, které jsou připraveny pro byty nad námi, které zatím kabelovou televizi nemají objednánu. Mohli jsme být připojeni na jejich kabel, pak mohli přidělat kabel, který by tu čekal, až projeví zájem o připojení. Ale to by bylo asi moc jednoduché.

     Další věcí je, že budeme patrně platit za natažení kabelu světlíkem o 2.000,-- Kč více. Proč? No jsme přece právnická osoba a ta je v této zemi, která o sobě říká, že má rozvinutý a zabezpečený neziskový sektor, stavěna na roveň komerčním podnikatelským subjektům. Vždyť děti v této zemi jsou jeden velký byznys. Na rovinu to samozřejmě nikdo nepřizná, ale pokud umíte číst mezi řádky, tak je to jasně vidět. Jedná se o velký byznis a ještě větší politikum.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 12.06.2001
  • Článek zařazen do: Zkušenosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2838 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha