Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Josef je úterý 19.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

První sraz Fanklubu Majáků se vydařil

První sraz Fanklubu Majáků se vcelku vydařil, i když účast členů fanklubu byla velmi malá.

Vlevo 4. Vojta a vpravo 2. Pralinka     První sraz Fanklubu Majáků začal asi s desetiminutovým zpožděním. Původně ho měl zajahovat předseda fanklubu Martin Fencl - Marťas. Protože je však nemocný, zbylo to nakonec na mě. Začátek byl pro mě trochu nervozní, protože při něm ještě nebyl přítomen nikdo z Majáků.

     Nastínil jsem tedy program, tak jak by měl probíhat v ideálním případě a zmínil jsem i možné variamty, ke kterým může dojít při případných komplikacích. První komplikaci, kterou jsme měl na mysli, bylo zdržení zástupců Majáků. Zhruba z dvacetiminutovým zpožděním dorazil Jiří Sulovský - Mee. Své ohlášené kolegy Vtecha a Sadu omluvil. Začali jsme hned s besedou, v které se ptali hlavně čelnové fanklubu, tedy Pralinka a já. Dozvěděli jsme se, že v průběhu prázdnin budou mít Majáky zcela novou podobu a přibude na nich spousta vylepšení.

Jiří Sulovský konečně dorazil a beseda začala.     Od 11 hodin jsme se "chytli" programu a začal virtuální sraz na Majácích. Očekával jsem, že aspoň tady bude větší účast. V reálu se nás v internetstudiu ICOK sešlo devět.V místnosti Fanklub Majáků v Povídej na Majácích nás snad ani najednou nikdy devět nebylo. Beseda se zde sice příliš nerozproudila, ale zase jsme viděli, jak může kapitán Mee odstranit návštěvníky místnosti, kteří otravují, např. tím, že opakovaně vkládají prázdné řádky, čímž text rychle odjíždí nahoru a ostatní jej nestačí číst.

    Beseda trvala až do 11 hodin, kdy začal virtuální sraz.Mluvilo se tu i o tom, že sraz fanklubu by mohl být častěji. Mee navrhl čtyřikrát ročně, vždy při příležitosti vyhlašování výsledků soutěže fanklubu v novinovníku. Reálné termíny by byly asi v září, v prosinci, v březnu a v červnu. Nejsou to sice měsíce, kdy by bylo možno na těchto srazech předávat ceny, protože vžfdy budou tak dva týdny chybět do ukončení období a pak ještě musí zasednout porota atd... Ale ceny se dají poslat poštou a aspoň se před tímto obdobím mohou sejít i porotci. Svůj půvab má i virtuální část. Škoda jen, že zde bylo přítomno málo členů fanklubu, kteří by jistě na Jirku Sulovského měli zasvěcené dotazy. Tato šance zůstala dnes téměř nevyužita s vyjímkou Pavla Jůzy - Pralinky2 a mě.

Účastníci se připojují na Majáky.     Následovala krátká přestávka na oběd, který byl jednoduchý - obložené housky a k pití buď limonáda nebo čaj. Pak už jsme s Jirkou vymýšleli otázky pro soutěž. Otázek bylo celkem deset, z tooh prvních devět bylo tipovacích na možnosti a byly hodnoceny po bodu a poslední desátá byla tvůrčí a bylo za ni možno získat až pět bodů.

     Čeho se otázky týkaly. Třeba novinovníku, potom kdysi připrogramované lišty s abecedou ve Zprávičkách, vzniku Majáků, lodí na Majácích, rozšířenosti Majáků, kdo programoval Majáky, vyhlašování článků v novinovníku, kdo zatím z osobností nebyl na Majácích, kdo přišel s myšlenkou založení Fanklubu Majáků a poslední tvůrčí úkol zněl - co by sis s sebou vzal na maják. Odpověď bylo možno nakreslit a nebo zodpovědět písemně, ale pro ten případ měla ještě otázka dovětek "a proč?"

A nyní už v Povídej na Majácích chatuje i Jiří Sulovský - Mee     Přesné znění otázek i s výsledky najdete na stránkách internetstudia ICOK v průběhu zítřejší neděle. Rámcové výsledky se ale dozvíte hned. Vítězem se stal Ondra, který získal devět bodů a vyhrál film Delfíni, který do soutěže na videokazetě darovala firmy Davay a tričko Majáků. Na druhém místě skončil Pavel Jůza - Pralinka2, který vyhrál deset hodin v našem internetstudiu zdarma a tričko Majáků. Na třetím místě se umístil Jirka, který vyhrál tričko Majáků a k tomu pět hodin zdarma v našem internetstudiu. Měl 7 bodů. Na čtvrtém místě se umístil Vojta s 5 body a na pátém Honza se čtyřmi body, kteří oba vyhráli tričko Majáků.

Galén využil srazu, aby si přečetl poslední články v eKamarádovi.     Další účastnice Klotylda musela bohužel v průběhu srazu odejít dříve, takže se soutěže nezúčastnila. Soutěžících tedy bylo pět a každý si odnesl nějakou zajímavou cenu.

     Kolem poledne přišel náš sraz navštívit i Jan Šimáně - Galén. Společně s ním jsme předal ocenění Březových lístků Jirkovi Sulvskému a Pavlovi Jůzovi a po Jirkovi jsem ho poslal i Vtechovi a Sadovi. Takže zde byly uděleny celkem čtyři Březové lístky 2. stupně.

     Odoledne vypadl server Majáky a tak jsme viděli Jirku v akci, jak vše od nás spravoval. Chvíli na to už vstoupil do Majáků, aby se rozloučil v Povídej, protože se musel vracet domů. Spolu sním odešel i Galén. Samotný sraz skončil necelou hodinu po tom kolem 16. hodiny.

Jiří Sulovský od nás spravuje vypadlý server Majáky.     Mé díky patří i paní Krausové, která mi pomáhala s prezentací a dále pak velmi vydatně s přípravou oběda. Strávila tu s námi více než dopoledne. I ona ale měla velký díl na tom, že většina účastníků srazu odcházela spokojena. A nezbývá než doufat, že v září se nás sejde více jak v reálu tak virtuálně. Termíny srazů se ještě do prázdnin objeví na stránkách Fanklubu Majáků, takže s termínem budete moct počítat s dostatečným předstihem. Svoji smůlu nad už konečně protrhne i Marťas a věřím, že v září bude sraz zahajovat on.
Vítěz soutěže - Ondra Flídr.

Majáky už opět zdárně běží.









  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 09.06.2001
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3082 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0037 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha