Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Josef je úterý 19.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Internetstudio ICOK ožívá, ale...

Internetsudio ICOK začíná pomalu ožívat. Nahromaděné problémy se řeší, ale pomalu.

     Internetstudio ICOK začíná pomalu ožívat. To je jistě radostná zpráva. Internetstudio je však v tuto chvíli vysoce zadlužené a některé dluhy jsou bohužel akutní, prostě existenční. Zatím stále příjmy nepokrývají ani 10% holé režie, přičemž do holé režie nepočítám jakékoliv odměny lidem, kteří zde mají službu.

     Ohlasy pro internetsudio měla Bambiriáda, kde v soutěžích získaly děti volné vstupné. Část dětí si ho již začala vybírat, celkově je to ale tak kolem 5%. Je otázka, kolik dětí si přijde svoji cenu vybrat a kolik sem bude chodit i nadále po vyčerpání bezplatných hodin. Z největších nadšenců, kteří sem přišli po Bambiriádě mezi prvními, to v rozhovoru potvrdili všichni.

     Zatím stále visí otazník nad příměstskými internetovými tábory. O tom, které turnusy se budou konat a které ne, by se mělo rozhodnout zhruba za týden a zatím jsou přihlášeny pouze tři děti. Je sice možné, že dost dětí se přihlásí na poslední chvíli, pokud například bude špatné počasí a rodiče budou rušit dovolené. Pro ten případ už je ale omezena možnost plné kapacity 20 dětí, protože se nesežene na poslední chvíli druhý vedoucí. Při tom právě příměstské internetové tábory jsou věcí, která může internetstudio zachránit a umožnit mu, se dožít začátku školního roku.

     Bohužel přidělení prostor a všechny další administrativní záležitosti se velice protahovaly - zejména pak samotné připojení na Internet, které trvalo Českému Telecomu dva měsíce. Tím se internetstudio otevíralo až v půlce března a žádné kroužky se už nepodařilo rozjet. Kroužky se tedy začnou znovu rozjíždět od září a je to další aktivita, která může uhradit aspoň část nákladů internetstudia.

     Odezvu ze strany zákazníků má svítící reklama, které si lidé většinou všimnou při parkování. Viktorinovou ulicí ale bohužel moc lidí nechodí, patří spíše ke klidnějším ulicím. Další pozitivní dopad měl článek v Tučňáku. Bohužel zcela neúčinná se ukázala reklama formou letáčků. Zde je odezva nulová, pouze jedna paní se ozvala na příměstské tábory, ale je otázka, zda nakonec své dítě přihlásí. Nulová je bohužel i odezva ze škol, kam jsme nemalé množství letáčků rozeslali.

     Dalším, co může napomoct, může být odvysílání televizního pořadu Zavináč, v kterém je o eKamarádu zmínka. Adresa však v pořadu nezazněla, zazněl odkaz na stránku pořadu Zavináč http://www.czech-tv.cz/zavinac, kde ale tato adresa také uvedena není, protože je tam místo ní omylem podruhé uvedena adresa na Netík. Po upozornění emailem na tuto chybu v době, kdy píšu tento článek, kdy uplynulo od mého upozornění více než 24 hodin, adresa opravena není.

      Původní dva natočené záběry byly sestřihány do jednoho, takže i zmínka o tom, že naše internetstudio má finanční problémy, nakonec vypadla.

     Obvodní úřad pro Prahu 4 nás sice podpořil tím, že nám pronajal prostory za symbolickou cenu 200,-- Kč/m2 za rok. Na realizaci projektu nám ale už neposkytl žádný grant, přestože poskytnutý projekt byl v takovém stavu, že jsme do jeho rekonstrukce museli investovat cca 100.000,-- Kč. Při tom investice z poskytnutého grantu by se přímo a část nepřímo obvodnímu úřadu opět vrátily. Zatím co v minulých letech se poskytovaly příspěvky i na nájemné kluboven, letos aspoň naše sdružení vyšlo v této oblasti zcela naprázdno. Obdobně dopadla nám zpřízněná TJ ORS, která také musela investovat do nové klubovny cca 100.000,-- Kč a na její aktivity, které dělá v nové klubovně společně s SKSK ČR nebylo rovněž pamatováno. Při tom to byl právě obvodní úřad, který rozhodl o tom, že prostory původní klubovny TJ ORS, které byly levnější, se využijí pro zřízení restaurace.

     V tuto chvíli tedy na každém kroku vidím stále jenom dluhy, dluhy a zase dluhy. Bohužel dluhy nemalé, které jsou řádově v desítkách tisích korun. Příjmy na jejich splácení jsou bohužel zcela v nedohlednu. To je tedy důkazem, že neziskový sektor u nás rozhodně rozvinutý není, jak se tvrdí. Bohužel, díky těmto nepravdivým tvrzením o nezávislosti českého neziskového sektoru, se omezují dary ze zahraničí prostřednictvím NROS, na jejichž grantové řízení stále čekáme. Je ale jasné, že až ho vyhlásí, bude o něj tolik zájemců, že uspět nebude jednoduché. Sehnat sponzora v dnešní době nevhodných daňových zákonů, je také velmi obtížné. Pokud se sponzor sežene, tak většinou dá hmotné dary, pokud přispěje finacemi, jsou to maximálně tisíce korun.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 08.06.2001
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2591 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha