Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Josef je úterý 19.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Soutěžíme s Internetem

V internetstudiu ICOK čeká na děti další soutěž. Po měsíční přestávce, kdy se měl konat odložený sraz Fanklubu Majáků a kdy se konaly soutěže v expozici na Bambiriádě, očekává internetstudio ICOK opět soutěžící děti.

     2. června od 14 hodin čeká internetstudio ICOK opět na další soutěžící děti. Oproti prvním dvěma soutěžím, kterými byly v dubnu Dobrodružství Internetu a Internetové hrátky, v kterých soutěžící vyhledávali na Internetu odpovědi na nejrůznější otázky, budou tentokrát soutěžní úkoly zcela jiné.Úkolem soutěžících bude vytvořit jednoduchou HTML stránku. Některé děti si to již mohly vyzkoušet na Bambiriádě.

     Vzhledem k tomu, že v internetstudiu je deset počítáčů a že neočekáváme po zkušenostech z minulých soutěží příliš velkou účast, bude času na tvorbu HTML stránky více. I kdyby se zde sešlo 20 dětí, mělo by každé dítě čas 60 minut. Soutěž začíná ve 14 hodin a vyhodnocení začne probíhat v 16 hodin.

     Čeho by se měla HTML stránka týkat? Obdobně, jako na Bambiriádě, by měla obsahovat něco o svém autorovi - jméno či přezdívku, věk a zájmy na Internetu i mimo něj. K dispozici bude opět jednoduchý HTML editor Front Page Express a pro ty kdo umí HTML jazyk na Notepad. Tím, že počítač je připojený on line k Internetu, mají soutěžící i možnosti si stáhnout něco z Internetu. Pokud však budou využívat to, co si samy vytvoří, bude to oceněno.

     Chcete-li se podívat, co vytvořily děti na Bambiriádě, tak to najdete na této stránce, kde jsou oceněné stránky roztřízeny podle jednotlivých dnů. Troufáte-li si alespoň takové stránky vytvořit, přijďte si zasoutěžit. Umíte-li psát aspoň trochu v nějakém textovém editoru, např. ve Wordu, pak HMTL editor, který je český, jistě zvládnete.

     Co čeká vítěze? Nějakou cenu si tentokrát odnesou všichni. Soutěž je dělaná k Mezinárodnímu dni dětí. Vítěz si odnese film na videokazetě. Jaký, to je zatím překvapení. K němu ale dostane ještě poukaz na 5 hodin zdarma v internetstudiu. Všichni soutěžící pak dostanou podle umístění poukazy na Internet od 20 do 1 hodiny. Poukaz na 1 hodinu bude cenou útěchy pro posledního.

     Co s sebou budete potřebovat? Startovné je 20,-- Kč, což se vám ale vrátí, protože budete nejméně jednu hodinu na Internetu při soutěži a nejméně další jednu hodinu vyhrajete. Jinak nepotřebujete vůbec nic, pouze, pokud vypadáte starší, tak nějaký průkaz totožnosti. Soutěž je totiž určena pro děti do 15 let. Máte-li narozeniny v den soutěže, ještě soutěžit můžete.

     Pokud se vám bude tvorba www stránek líbit a chcete se ji naučit, můžete se od září přihlásit do kroužku, který bude v internetstudiu probíhat. Opravdu se nemusíte ničeho obávat, protože stejně jako na Bambiriádě, i v této soutěži vám pořadatelé potřebné věci poradí a pomohou.

     Bližší informace o soutěži můžete získat buď na emailu icok@ekamarad.cz nebo telefonicky na čísle 61 222 985 a to od 14 do 20 hodin.

     Do internetstudia se nejlépe dostanete od metra trasy C Pražského povstání. Za placeným prostorem půjdete pořád doleva a vyjdete po pevných schodech. Rovně dojdete ke křižovatce, kterou přejdete a budete pokračovat dál rovně ulicí Na Pankráci. Až minete po levé straně základní školu, tak zahnete první ulici do prava. To je Viktorinova ulice a je necelých deset metrů za školou. Zde najdete internetstudio po pravé straně na konci předposledního bloku domů.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 31.05.2001
  • Článek zařazen do: Pozvánky
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2458 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha