Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Rostislav je pátek 19.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Bambiriáda skončila

Bambiriáda skočila. Ty čtyři dny utekly rychle. Je čas bilancovat. Vzbyly vzpomínky. Vzpomínky nám pořadatelům, ale doufám, že i dětem, které se Bambiriády zúčastnily. Jaký byl ten poslední den?

První nedělní soutěžící     V neděli začala Bambiriáda opět pozvolna a pomalu. Po ránu byl prvním soutěžícím opět Standa, který si přišel pro cenu ze soboty. Podařil se mu hattrick - tedy, že se třikrát po sobě umístil na hodnocených místech. Ve čtvrtek se stal absolutním vítězem a vyhrál film na videokazetě a dvě hodiny v internetstudiu ICOK. V dalších dnech skončil na 3. místě. Dnes zkoušel své štěstí do čtvrtice a opět uspěl. Ale nebudu předbíhat.

Ve stánku s náma byla i N.A.K.A. a její představitel Pepa Volkek     Dopoledne jsem se konečně dostal k tomu, si prohlédnout i expozice na Střeleckém ostrově. Mojí pozornosti nemohl ujít Médiastan, který s náma těsně sousedil. Zde se připravovalo zpravodajství nejenom pro Bambiriádní noviny, ale i pro stránku www.bambiriada.cz. Podílelo se tu na něm několik redaktorů, včetně dětských redaktorů. Pilně zde pracoval šéfredaktor Zavináče Jirka Peterka. V médiastanu sídlila též Dětská tisková agentura, která zde připravovala pravidelné zpravodajství pro Rádio Domino. Podklady z médiastanu přebíraly i velká profesionální média.

Zde se v Mediastanu vytváří zpravodajství     Nedaleko od naší expozice měla svoji expozici i Česká televize, která byla hlavním mediálním partnerem Bambiriády a měla zde také své zpravodajství. Dále nemohu opomenout expozice velkých sdružení jako Junák, Pionýr a YMCA. V nich probíhaly různé zajímavé hry a soutěže. Byly zde ale i podstatně menší sdružení s neméně zajímavými hrami a soutěžemi, do kterých se děti se zaujetím zabraly. Byly to hry pohybové, logické, ale i logickopohybové. Prostě se dá říct, že spektrum činností sdružení je velice široké a k vidění zde bylo skoro všechno.

DTA při práci     V čele Střeleckého ostrova bylo pódium, na kterým byl nepřetržitě program. Mimo vystoupení hudebních a tanečních zde byly i různé vědomostní soutěže pro děti.

 Stánek YMCA    Vraťme se ale do naší expozice ICOK, SKSK ČR a TJ ORS. Zde probíhaly od rána soutěže ve tvorbě www stránek. Tentokrát se soutěžilo o velice žádaný film Tajemství Titaniku, který je opět z dílny společnosti Davay, která jej také do soutěže jako cenu darovala. Zájemců o soutěž bylo hodně, i když sobotní rekord nepadl. Soutěže se zúčastnilo 21 dětí, tedy o 2 méně než v sobotu.

Týpí    Kdybych měl hodnotit kvalitu stránek, tak by to bylo těžké. Připadalo mi, že dnešní stránky sice byly jednodušší, ale dělané s velkým zapálením. Proto jsme také udělili několik 2. a několik 3. cen. Bylo by to těžké rozhodování. Určili jsme tedy absolutního vítěze, kterým se stal Adam Vopička, který u nás už soutěžil ve čtvrtek a v pátek, kdy skončil třetí. Poměrně těsně za ním skončili druzí Standa Kubín, Honza Herman, Michal Benetka, Kateřina Richterová a Lankaš (neuvedl bohužel křestní jméno). Třetích míst bylo také hodně a získali je Vojta Vevera, Tomáš Bazika, Václav Šebele ml., David Hejzlar, Dan Hejduk, David Trojan, Pavel Musich, Albert Garcia a Pavel Herman.

Tyto stany jsou součástí expozice Junáka     Absolutorium má Standa Kubín, který má na své bilanci jedno první místo, jedno druhé místo a dvě třetí místa. Velkou úspěšnost má ale i Adam Vopička, který mimo svého dnešního vítězstvím má ještě dvě třetí místa. Vojta Vevera si z celé Bambiriády odnesl tři třetí místa.

Další zajímavé hry      Ceny do soutěže věnovalo SKSK ČR ve formě filmů na videokazetách od firmy Davay, které byly celkem tři v přibližné celkové hodnotě 1.200,-- Kč. Štědrý byl i ICOK, který věnoval 194 hodin ve svém internetstudiu, což představuje celkovou hodnotu 4.172,-- Kč. K tomu byly věnovány slevové kupóny na 50% slevu pro děti do 15 let, které ale s ohledem na pěkné počasí nikdo nevyužil. Proto se rozhodl ICOK prodloužit jejich platnost až do 10. 6. 2001. Kolik přesně bylo kupónů rozdáno jsme nepočítali, takže vyčíslit celkovou hodnotu této slevy neumíme. Lze ale předpokládat, že ji zdaleka všichni nevyužijí, protože se bohužel zavčas o prodloužení platnosti kuponů nedozvědí.

Expozice Pionýra     Oceněné stránky stojí určitě za pozornost a proto se během následujícího týdne - nejspíše ale až o víkendu, objeví na stránkách internetstudia ICOK, kde na ně najdete odkaz Výherci z neděle budou vyrozuměni během pondělí, úterý a středy a budou si moct své ceny vyzvednout v internetstudiu ICOK.

Knoflíková kopaná      K Bambiriádě se patrně ještě vrátíme, až budou známy další zprávy, zejména statistiky návštěvnosti a ohlasy. Byla to jistě vydařená akce, které přálo i počasí. Uvidíme, jaký bude její ohlas pro naše sdružení, zda pomůže zaplnit příměstské internetové tábory pořádané SKSK ČR v internetstudiu ICOK, zda přivede nové návštěvníky do internetstudia ICOK a od září do jeho kroužků. Rovněž doufáme, že se zvýší návštěvnost našich projektů - našeho magazínu eKamarád, Dětské seznamky, Virtuálního oddílu informatiky, Virtuálního světa a Informačního centra dětí.

Vystoupení na pódiu     Po umístění stránek na Internet se také uvidí, jak fungují jednotlivé odkazy a stránky bude možno dále hodnotit. Jejich tvůrci se budou moct v září přihlásit do našich kroužků, o kterých se dočtou jak v našem magazínu, tak i na stránkách internetstudia ICOK, kde se budou most naučit to, co se jim při soutěži nepodařilo. To bude dalším důvodem, proč se k Bambiriádě v našem magazínu vrátit.
Další zajímavá hra




Soutěže v naší expozici vrcholily





V Mediastanu bylo také pořád plno





Šťastný vítěz, který vyhrál film Tajemství Titaniku


















  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 27.05.2001
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3320 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha