Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marek je čtvrtek 25.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Bambiriáda zahájila

Ve čtvrtek 24. května zahájila již třetí Bambiriáda. V prvním dni bylo dětí sice poměrně málo, ale atmosféra byla vynikající. V dalších dnes se čeká, po zkušenostech z loňska, nárůst návštěvnosti.

 Jedni z prvních návštěvníků, kteří se ale ještě do soutěže nezapojili.     Skutečný začátek byl v děvět hodin ráno. Proto se sem pořadatelé shromažďovali do jednotlivých expozic zhruba 40 sdružení dětí a mládeže už většinou kolem osmé hodiny. Expozice již byly vybaveny ze středy, kdy se vše chystalo. Teď šlo jenom o to, vyzvednout cenné věci uschované v Medistanu. Pro mě to ještě znamenalo počítače smontovat a uvést do chodu, což se bez problémů podařilo, přesto, že jsem na vše byl sám. Naštěstí je náš stánek těsně vedle medistanu, takže jsem počítače nosil necelých pět metrů.

Atrakce na Dětském ostrově     Rozběh byl pomalý. Zjistili jsme, že náš stánek je ve stínu Mediastanu, proto na zítra chystáme nějaké viditelnější cedule, aby se děti pouze s rozpaky nedívaly, co se zde děje. Zhruba po desáté až jedenácté hodině se tu první děti objevily a prohlédly si naše projekty, které tu jsou v off line podobě. Zejména zaujala Dětská seznamka a Virtuální svět. Potom se nesměle objevili i první soutěžící, kteří začali tvořit www stránku. Ta měla obsahovat jméno nebo přezdívku, věk, zájmy na Internetu včetně vztahu či zkušenostmi s Internetem a reálné zájmy. Hlavním kritériem byla nápaditost a prostě obsah, potom vzhledové provedení a až nakonec technické provedení. Nakonec všechny děti použily Front Page Express. Dvě děti využily malování a svoji stránku doplnily obrázky. To jim také vyneslo vítězství.

Monument Dětského  ostrova     Nebudu ale předbíhat. Nejdříve začaly soutěžit děvčata a jednu chvíli to vypadalo, že se nikdo jiný neodhodlá a že Alžběta nakonec jako jediný soutěžící vyhraje. K Alžbětě se přidala další děvčata, která ale nevydržela a nakonec byla Alžběta jedinou dívkou, která soutěž zdárně dokončila. To, že začaly soutěžit děvčata, vyhecovalo i kluky, kteří měli obavy, ale nakonec se ukázalo, že Internet ovládají perfektně.

     Do soutěže se pustili tři kluci, z nichž dva si namalovali i obrázek. Pak přišlo několik dalších kluků i děvčat, které ale vždy odpadly. Nakonec se začaly dělat u počítačů i menší fronty, což bylo ale nárazové. Soutěž se vpodstatě rozeběhla až odpoledne. Další příspěvky byly spíš jednodušší, takže dva s obrázky moc neohrozily. Konkurenci neměl ani Adam. Tomu začal konkurovat až Vojta, který přišel asi dvě hodiny před koncem. Vojta se nakonec podělil o třetí místo s Adamem.

O tuto hru byl pořád zájem     Během oběda jsem si stihl prohlédnout i další expozice, které byly na Dětském ostrově, kde se obědvalo. Jídlo zde jako vždy připravila armáda. Zde byla zvířata - koně různých velikostí a kozy, dále pak různé další atrakce, jako tradiční lanovka České tábornické unie, kolo Asociace turistických oddílů mládeže a různé houpadla a prolétačky. Byly zde spíše pohybovější atrakce, i když pár klidnějších zde bylo také. Letos zde sídlilo sdružení dyslektiků, které mělo loni společný stánek s námi, takže zde byly i počítače.

     Expozice na dětském ostrově byly zajímavé. Nevšimnout si nešlo ani deskových her, kde stavěli jakousi pyramidu. Byla zde i armáda, která zde měla jeden klidnější stánek s expozicemi, pak další stan, kde se střílelo ze vzduchovek a ješět i nějaké ukázky venku. Tradičně zde byla i Mládež ČČK. Protstě porgram rozhodně bohatý.

I tato atrakce  zaujala     Na zevrubnější prohlídku Střeleckého ostrova mi zatím čas nezbyl, protože jsem opět spěchal do naší expozice, kde začínalo být živo. Odpoledne se totiž soutěž rozeběhla naplno.

     Málem bych se zapomněl zmínit, že v 11 hodin bylo slavnostní zahájení. Pak významné osobnosti politického a kulturního života začaly obcházet jednotlivé expozice. K nám dorazil pouze zástupce Magistrátu hl. m. Prahy. Někdo tam byl možná, když jsem byl na obědě, to nevím. Navštívit nás přišel i Jirka Peterka ze Zavináče a posléze i Karel Petržela, též ze Zavináče.

Expozice deskových her     Před obědem se zastavil i Galén a chvíli se podepisovaly Březové lístky. Pak jsme vyrazili na oběd a po něm to už bylo veselejší, protože naše expozice už byla většinou plná. Naší soutěže se zúčastnilo celekm 13 soutěžících, ale úvodní stránky Standy a Tomáše nikdo nepřekonal. Oceněné stránky najdete v průběhu příštího týdne na stránkách internetstudia ICOK. Vítězem se stal Standa, který dostal jako cenu film o dělfínech na videokazetě od firmy Davay. K tomu dostal poukaz na 2 hodiny Internetu v našem internetstudiu. Druhý skočil těsně Tomáš, který dostal poukaz na 10 hodin na Intrenetu v internetstudiu ICOK. O třetí místo se nakonec podělil Adam s Vojtou. Oba obdrželi poukau na 5 hodin intrenetu v našem internetstudiu. Kluci si ještě vzali i slevové kupóny, které jim umožní po čas konání Bambiriády mít internet za 12,-- Kč za hodinu.

O počítač ve stánku sdružení dyslektilů byl pořád zájem.    Soutěž skočila, v pátek bude další. Ceny s vyjímkou filmu jsou stejné. V pátek se bude soutěžit o film Potomci nesmrtelných dinosaurů. Uvidíme, kolik soutěžících bude v tomto druhém kole. Očekáváme, že úroveň stránek se ještě zvýší, protože více lidí bude chtít zaútočit na první pozici a už vědí, že laťka je z 1. kola nasazena poměrně vysoko. Samotný text, který je psaný třeba ještě bez diakritiky a s neopravenými překlepy na vítězství prostě nastačí. Jsem tedy zvědavý, kdo vyhraje tentokrát.
První návštěvnice, která se odhadlala soutěžit a také jediné děvče, které soutěž dokončilo.












Tomáš, který se umístil na 2. místě
Adam, který jako první dokončil svoji www stránku a nakonec se umístil na 3. místě.













Vítězové celé soutěže 1. dne - uprostřed vítěz Standa, vpravo druhý Tomáš a vlevo třetí Ada, a za ním Vojta.

















  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 24.05.2001
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2679 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0036 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha