Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Věroslav je sobota 27.07.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Seznam.cz - velké zklamání

Byly časy, kdy jsem byl s emailovou adresou na seznamu velmi spokojený, trpělivě jsem přečkal i období problémů se spolehlivostí a Seznam.cz se stal centrálním emailovým serverem našeho sdružení.

     Když jsem začínali s prezentacemi našeho sdružení, založil jsem si emailovou schránku na Seznamu a byl jsem s ní spokojený. Když jsem pak začal dělat našim členům klubové stránky, založil jsem jim i klubové emaily. Když potom začali kluci soutěžit o počty došlých emailů, začaly být jejich emaily různě přesměrovávány. To byla další výhoda, kterou jsem ocenil na Seznamu, že zde filtr umožňuje zasílání kopií či i celé přesměrování.

      Pak přišlo období, kdy byl Seznam přetížený a začal se stávat nespolehlivý. Vím, že dost uživatelů přešlo na Atlas. Protože však Seznam vydal prohlášení, že vše bude řešit, zůstal jsem mu věrný a Seznam své slovo dodržel. Emaily chodily zase spolehlivě.

     Nedávno jsem ale oběvil, že pošta zaslaná na email ekamarad@seznam.cz se vrací. Přišel jsem na to jednoduše, protože avíza na nové aktualizace zasíláme sami sobě a adresy našich čtenářů jsou uvedeny pouze jako skryté kopie. Stejně tak nám nedošly odpovědi našich soutěžících v soutěži part a klubů, kteří nakonec své odpovědi přeposlali na novou emailovou adresu ekamarad@ekamarad.cz. Při tom z původní adresy ekamarad@seznam.cz jde emaily odesílat, přijímat však nikoliv. To je ten nejhorší stav, protože uživatel nic nepozná, pouze mu může být divné, že mu dlouho nikdo nic nepíše. Když jsem se pokusil do naší schránky dostat přes www rozhraní, nahlásilo mi to, že neexistuje. Při tom znovu ale založit nejde, protože prý toto jméno je již obsazené.

     Tato skutečnost může pravděpodobně souviset s kampaní Seznamu, který nedávno upozorňovat uživatele, kteří se do schránky delší dobu nepřihlásili, že ji smaže. Odvolával se na licenční ujednání. Do něj jsem se nedávno díval. Jako užívání emailové sachánky je zde definováno nejenom její přímé vybírání ale i přesměrovávání či přeposílání pošty, přesto že v uvedeném upozorňovacím emailu bylo uvedeno něco jiného. Zaslaný email byl navíc zaslán na skrytou adresu, takže při přeposílání, které v našem případě používáme, nepoznám ani, kterých emailových adres se vlastně týká. Prostě najednou mi přijde několik desítek stejných emailů, které mám v doručené poště a na které pomocník pro doručenou poštu nemá šanci reagovat a správně je umístit.

     Je také otázkou, co považují za přihlášení se do emailové schránky? Zda do toho počítají stahování či odesílání pošty pomocí Outlok Expressu, protože málokdo z našich členů se z domova ke svým emailům dostává přes www rozhraní na Seznamu, když přístupem přes Outlok ušetří nemalé částky za připojení Telecomu. Odesílání ale zřejmě započítáno není, prootže z účtu ekamarad@seznam.cz bylo posíláno dosti často.

     Díky této skutečnosti se tedy dětem z našeho sdružení ztrácí došlé emaily, avšak tyto děti to nezjistí, protože jim posílat emaily jdou úspěšně. Nezjistí to také proto, že sami si mezi sebou nedopisují, což je celkem logické, že spolužáci si to, co potřebují, řeknou ve škole a nepíší si to emailem, aby mohli kamaráda upozornit, že jeho emailová adresa je nedostupná. Tak skončí mnohá kamarádství dětí, které se znají jenom přes Internet, protože děti na sebe ztratí kontakt.

      Po této zkušenosti, kdy Seznam zklamal už podruhé, tentokrát však způsobem dosti záludným a bez nějakého upozornění, kdy dojde k nápravě, budeme postupně přesouvat schránky všech našich členů na doménu ekamarád.cz Schránky na Seznamu nechají naši členové doběhnout, ale nebudou je už asi příliš uvádět pro příchozí poštu, protože by tak riskovali, že se jim začne v brzké době ztrácet. Pokud tedy máte nějakého kamaráda z našeho sdružení a vrací se vám pošta z jeho adresy nick@seznam.cz zkuste adresu nick@ekamarad.cz přičemž nick je zde buď jeho přezdívka nebo jeho jméno, prostě to, co bylo v jeho emailové adrese na Seznamu před @.

     Stejně tak prosíme soutěžící, kteří posílali odpovědi do 3. kola soutěže part a klubů, aby své odpovědi poslali znova na adresu ekamarad@ekamarad.cz, protože z původní adresy ekamarad@seznam.cz mám už zhruba týden žádná pošta nedošla. Z tohoto důvodu je také uzávěrka této soutěže posunuta pro 1. mezipořadí 3. kola do 12. 5. 2001. Z téhož důvodu nefungují ani anketní formuláře, které vedou na starý nefunkční email.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 06.05.2001
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3020 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8369 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha