Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Jiří je středa 24.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Pokecej - príma chat

Malých, ale dost dobrých, chatů je na Internetu více. Nedáno jsme vám představili třeba x-chat, dnes je na řadě Pokecej.

     Pokecej je spíš portál, protože tam tohe je poměrně hodně. Popíšu vám tedy celý portál a to nejzajímavější, což je určitě chat, si nechám na konec.

     Pro mě zajímavé je, že tu jsou i noviny. Do nich můžete přímo vkládat články. Zatím jsem neměl čas to zkoušet, ale určitě to v dohledné době vyzkouším. Je tu spousta rubrik na výběr: kultura, počítače a Internet, Pokecej.cz, společnost, sport, Valašsko, věda a technika a zpravodajství.

     Dále zde najdete diskusi. Jsou zde veřejná fóram fóra pro členy, fóra pro čtení a fóra privátní. Ani tady jsem zatím neměl víc času fóra zkoumat. Osobně, po zkušenostech z Xka ale fórům moc perspektivu fórům nedávám. Každé po čase zanikme, diskutující se na něj vykašlou. Prostě je ty fóra přestanou bavit.

     Diskutovat se tu dá o serveru Pokecej, je zde i volné fórum, fórum na pozvánky, o sportu, o počítačích a Internetu, automobilech, fórum redakce, o novinkách, o modelové železnici a ostatní fóra. Kolik toho v nich je, jsem se nedíval.

     Další rubriky jsou Stahnout a Poslat pohlednici. Pohlednici jsem poslal svojí kamarádce, ale zatím jí nedošla. Pohlednice jsou tématicky rozdělené a lze posílat krajiny, přání, svatební a z lásky, technické, Vánoční, Velikonoční, zviřátka, sídla a různé.

     Dále by se tu dalo i soutěžit, ale ještě to zatím nefunguje. Asi to teprve dělají. Zatím nejde psát ani SMSky, hotové není ještě ani poslouchádí rádia a ani vyhledávání.

     Jak jsem se zmínil, nejzajímavější je chat. Moc místností tu sice není a lidi byli jenom v jedné, ale to vůbec nevadí. Ne každý ,á rád, když je v místnosti 50 a více lidí. Je tu spousta pěkných smajlíků, na rozdíl od Xka si jich můžete nastavit skoro neomezený počet. Ztaím prý 200 a časem to bude úplně neomezené. Taky se myslím přehledněji vybírají. Na Xku mi to připadá spíš jako náhoda, které smajlíky se mi právě nabídnou. Malým problémem je to, že už vybraný smajlík lze těžko odebrat. Nepřišel jsem na to jak, tak mám dva smajlíky zbytečně dvakrát.

     Na chatu jsem se potkal s Birkoffem, který je ejdním z majitelů a autorů. Celý server dělá po večerech ve volném čase, když přijde ze školy. Dělá střední školu elektrotechnickou. Druhým spoluautorem a spolumajitelem je Morpheus. Pomáhají jím s tím ještě tři další kamarádi.

     Chat má i svůj help na adrese http://help.pokecej.cz, kde jsou vysvětleny technické záležitosti. Na chvíli jsme se stal i správcem místnosti, takže jsem si prohlédl, jaké má funkce. Může zamykat a odmykat místnost, povolovat a zakazovat čeptání a vyhazovat lidi s nižším postavením. Jako funkce jsem zahlédl administrátory, šerifa a správce a to jsou ještě stálí a okamžití. Já byl chvíli tím okamžitým.

     Mají tu i certifikace, ale bohužel certifikátoři jsou jenom ve Vaalšském Meziřičí, Rožnově pod Radhoštěm, Zlínu, Vsetínu a Frenštátu pod Radhoštěm.

     Pokecej je zajímavý server, na který určitě stojí za to, se podívat. Strávil jsme tam příjemný večer a určitě se tam zase někdy vrátím.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 03.05.2001
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 2
  • Článek si přečetlo 3031 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha