Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Valérie je čtvrtek 18.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Virtuální svět - projekt pro děti

Projekt Virtuální svět je novým rozsáhlým projektem na Internetu, který je věnovám dětem a mládeži. Zajímat může i všechny autory projektů pro děti a mládež. Mohou se totiž do tohoto projektu zapojit.

     Virtuální svět je poměrně rozsáhlý projekt, jehož hlavním mediálním partnerem je magazín eKamarád. O tento projekt se stará Informační centrum oddílů a klubů ve spolupráci se Sdružením klubů správných kamarádů ČR a TJ oddílů rekreačních sportů Praha.

      Ve Virtuálním světe nyní najdete všechny projekty, které dělá ICOK nebo SKSK ČR. Není to klasický rozcestník, který by vás odkazoval na stránky. Dočtete se tady ale o rozcestnících, které jsou do projketu zapojené a ty vás na ty stránky dovedou. Jinými slovy řečeno, jsou zde přímé odkazy jenom na ty projekty, které se celkově do projektu Virtuální svět zapojily.

     Zapojit se do projektu Virtuální svět neznamená žádnou globalizaci Internetu. To by bylo proti myšlence celého projektu. Jako příklad, já se do Virtuálního světa zapojil se svým Speed Expressem. Speed Express zůstává i nadále zcela samostatným magazínem, pouze tento projekt a jeho myšlenky podporuje. Až bude mít Virtuální svět svoji ikonku, tak ji umístím na stránky Speed Expressu. Svoji podporu tomuto projektu vyjadřuju i tím, že o něm ve Speed Expressu píšu.

     Co je tedy vlastně myšlenkou Virtuálního projektu. Aby všichni, kdo dělají nějaké stránky pro děti nebo mládež začali spolupracovat a podporovat se vzájemně při propagaci. Aby se prostě nebrali jako konkurenti, protože stejně to všichni dělají buď úplně zadarmo nebo z velké části zadarmo. A stránek pro děti a mládež je na českém Internetu pořád hodně málo.

      Myslím, že jsou zbytečné obavy z konkurence třeba mezi časopisy, protože mě například nebaví číst jenom jeden či dva magazíny, ale rád se projdu klidně třeba deseti. V každém najdu vždy něco zajímavého. I když se některé články opakují, protože je logické, že pozvánky na akce chce každý mít publikovány na co nejvíce místech, aby mu tam vůbec někdo přišel. Každý časopis ale má svoji specifiku, kterou vím, že najdu jenom tam.

     Propagace je dnes hodně těžká. O tom svědčí například to, že na soutěž Dobrodružství Internetu nás přišlo včera jenom pět a samí členové ICOK. Z místních dětí nepřišel nikdo, přestože na všechny okolní základní školy šlo kolem sta letáčků na každou. Účastnický poplatek byl pouhých 20,-- Kč a za to tři hodiny na Internetu a pro vítěze film na videokazetě v hodnotě 300,-- Kč od firmy Davay.

    Je jasné, že na magazín či stránku se vám nevejde třeba 50 ikonek. V tom je smysl projektu Virtuální svět. Mimo vám nejbližších stránek si na své stránky autor umístí i ikonku Virtuálního světu, která bohužel zatím ještě není hotová, a přes ni se dostane návštěvník k všem ostatním projektům, které se zapojí, které na těchto stránkách najde přehledně uspořádané.

    Bude-i mít někdo z autorů projektu něco mimořádně zajímavého a aktuálního, jde to umístit přímo na stránky Virtuálního projektu do rubriky Aktuálně. Časem by tu mohla vzniknout i jakási tisková agentura, kam by mohli jednotliví partneři přispívat své informace. Ty by si pak přebíraly zpravodajské projekty a použily by je ve svých zpravodajstvích.

     Děláte-li i vy nějaké stránky, zvažte tedy, zda se do projektu Virtuální svět nezapojit. Dle svých schopností a časových možností můžete případně i přímo pomoci. Jednoduše řečeno, je to takové kamarádství mezi námi všemi, co na Internetu něco tvoříme.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 15.04.2001
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2727 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha