Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marek je čtvrtek 25.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Jak zničit Internet

Zničit Internet je dosti obtížné. Protože je to síť, která má velké množství serverů a zničením několika, ho nezničíte, protože budou fungovat ještě další. Přesto ale je způsob, jak lze Internet zničit.

     Internet slouží mnoha věcem, pokud se používá rozumně, slouží dobře. Samozřejmě, jeho technika se pořád vyvíjí, proto je zatím ještě někdy i nespolehlivý a na některý server se čas od času nedostaneme.

     Má Internet své nepřátele? Určitě ano, ale moc toho nezmohou. Aspoň sami ne. Lze vytvářet různé viry, které se pak šíří dál. Většina jich se ale liší lidskou hloupostí. Doba, kdy se přenášely viry hlavně disketami, je už dávnou minulostí. Dnes se nejrychleji přenášejí viry pomocí emailů a to v jejich přílohách. Takový virus udělá někdy sám na počítači škody, někdy taky ne, ale hlavně se rozešle dál. Zpravidla podle vašeho adresáře emailové pošty. Takto se dokáže šířit velmi rychle a zatěžuje emailové servery.

     Mimo klasických virů ale existují i nepravé viry, které ani jako viry nevypadají, ale jejich efekt je velice podobný. Jsou to všechny emailové řetězce. Nerozesílají se samy, ale dál je posílají naivní úživatelé Internetu. A tady je návod, jak lze Internet opravdu zničit. Co vše je k tomu třeba:

     1. Někdo pošle email, v kterém vyzve ostatní, aby jej poslali dál, nejlépe všem svým známým, které mají v adresáři a nejlépe okamžitě, nejpozději do jedné hodiny.

     2. Většina z těch, kterým tento email dojde, výzvy uposlechnou. Důvody, proč to mají udělat mohou být různé pověrčivost (Štěstí), snaha pomoci (Brian) či snaha něco vyhrát (mobily či trička).

     Pokud opravdu výzvy uposlechne většina těch, kterým takový email dojde a pošlou jej skutečně rychle a jsou-li další adresáti stejně důvěřiví a stejně rychlí, pak může stačit zničení (třeba jen krátkodobému) jenom jedna či dvě hodiny. Emaily s takovýmto textem se budou různě křížit, vrátí se i k vám jako původnímu autorovi a můžete je posílat znova dále. Tím pojistíte zničení Internetu. Tyto emaily zahltí servery a ty přestanou fungovat. Je to jediná šance, jak zahltit všechny servery.

     Tak takto vypadá slíbený návod. Jednoduchý, co? Takže pokud Internet chcete opravdu zničit, tak takovéto řetezcové emaily posílejte vesele dále. Já mám Internet rád a zničit ho nechci, proto je dál neposílám. Proto je i zbytečné, aby jste je posílali mě, protože já jsem ten nespolehlivý, který takový řetezec vždycky přeruší.

     Tento návod lze ještě vylepšit posíláním přes ICQ. To je rychlejší. Zničíte-li emaily i ICQ, bude zkáza Internetu dokonalejší a bude si moct být jisti, že skutečně aspoň několik hodin nebude moct na Internetu komunikovat nikdo. Pak si ale nesmíte naříkat, když nějaký jinak důležitý email nedojde. Vždyť jste to přece chtěli.

     Myslíte si, že je to přehnané? Já myslím, že ne, protože nějaký řetezcový email typu Brian mě chodí zhruba obden, někdy i každý den. Na ICQ je to zase zpráva, která má zachránit, že bude ICQ zadarmo. Za začátku jsem na to také naivně věřil a několikrát jsem se na to napálil. Naštěstí mě to dobří kamarádi vysvětlili a já se pak jenom chvíli styděl za svoji naivitu.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 08.04.2001
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 1
  • Článek si přečetlo 3834 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha