Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Tatana je pátek 29.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Internetstudio pro děti a mládež otvírá

O internetstudiu pro děti a mládež jsem už psal několikrát a společně jsme sledovali jeho přípravy. Vše bylo ve skluzu. Teď konečně jsem se dočkali a pozítří se bude otvírat.

     Na přípravách internetstudia bylo hodně práce.Rekonstrukce místností byla dosti drahá a pak byly ještě výdaje na software. Hodin, které tam strávil Míla Fuček, který má celý tento projekt na starosti, bylo nepočítaně. V těchto dnech přípravy vrcholí a Míla je občas nucen pracovat dlouho do noci. Mnohdy se ani nedostane domů a přespává v nedaleké klubovně. Termín otevření je ale již stanoven. Bude to 20. března 2001.

     V provozu sice nebude hned všech deset počítačů, vypadá to na 6 až 7 počítačů. Běhen týdne se ale snad rozeběhnou všechny.

     Zajímá vás, kolik to bude stát? Ceny tu budou velmi mírné, pod úrovní 50% pražského průměru. Internetstudio je určeno hlavně pro děti a mládež, ale počítá se zde i s dospělými. Děti a studenti zde budou mít výrazné slevy. Na slevu bude mít nárok každý, komu ještě nebylo 15 let, včetně dne jeho patnáctých narozenin, pokud prokáže svůj věk. Ostatní budou mít slevu, pokud prokáží, že jsou studenti denního studia. K tomu stačí legitimace na městskou hromadnou dopravu či jakýkoliv studijní průkaz, na kterém je fotografie a datum narození nebo rodné číslo.

     Ti, kdo budou chodit do internetstudia pravidelně, si mohou předplatit větší počet hodin a budou mít slevy. K tomu si vyplní přihlášku. Navíc v březnu až do 31. 3. platí zaváděcí ceny, které jsou ještě příznivější. Však se na ně podívejte do tabulky:

Hodin Děti/předplatné Děti/hod Dospělí/předplatné Dospělí/hod
   1      ---------    44,--      -------------    56,--
   5       200,--    40,--      260,--    52,--
  10      350,--    35,--      460,--    46,--
  25      750,--    30,--    1.000,--      40,--
  50    1.200,--     24,--    1.600,--    32,--

     Jednotkou, která se měří při vaší práci či zábavě na Internetu je 15 minut. Zá správnost měření zodpovídá chytrý program, který je na počítačích nainstalován. Dokonce vás i několikrát před vypršením vašeho času upozorní. Pokud budete chtít čas prodloužit, je to možné. Doplatíte si a obsluha vám obrazovku počítače opět odblokuje. To, co máte na počítači rozdělané, se vám nepřeruší.

     Jinak zde bude možnost kopírování A4 a A3. A3 zatím nefungují, ale věřme, že to bude co nejdříve opraveno. Můžete si nechat i vytisknout materiály z Internetu. Budou-li černobílé, zaplatíte za stránku A4 3,-- Kč. Scannování zde stojí 5,-- Kč za obrázek. Materiály stažené z Internetu si můžete odnést i na disketě. Zde je omezení, že do počítačů lze vkládat pouze nové diskety zde zakoupené, aby počítače někdo nezaviroval.

     Budete-li mít při práci žízeň či chuť na něco sladkého, není to problém. Bude zde i občerstvení. Dospělí si zde budou moct dát kafe za 6,-- Kč, čaj zde bude stát 5,-- Kč. V létě zde bude na občerstvení i mražené. Postupně zde bude rozšiřován sortiment toho, co zde půjde zakoupit. V dohledné době zde seženete i některé pomůcky do školy, jako třeba sešity a podobně. Budete si zde moct koupit i obálky, náplně a další drobné kancelářské zboží.

     Jak bude otevřeno? Celkem hodně, ostatně podívejte se sami.

pracovní dny 14 - 20 hod
So,Ne,svátky 10 - 20 hod

    Jediná vyjímka bude na Štědrý den a na Silvestra, kdy bude otevřeno jenom dopoledne a na Nový rok a o vánočních svátcích, kdy bude zavřeno. Bude-li dost velký zájem, bude o prázdninách otevřeno jako v sobotu každý den.

    Proč by jste měli využít zaváděcích cen? Protože za ně si můžete výhodně nakoupit předplatní karty. Od začátku dubna totiž začnou platit stálé ceny, které jsou pořád velice příznivé, ale přece jenom při předplatném nepatrně vyšší. Ostatně podívejte se sami.

Hodin Děti/předplatné Děti/hod Dospělí/předplatné Dospělí/hod
   1      ---------    44,--      -------------    56,--
  10       400,--    40,--      520,--    52,--
  25      875,--    35,--    1.150,--    46,--
  50    1.500,--    30,--    2.000,--      40,--
 100    2.400,--     24,--    3.200,--    32,--

     Předplatní karty, které si koupíte v březnu samozřejmě platí i v dubnu a v dalších měsících, protože jejich platnost zatím není omezena. Pokud si teda koupíte předplatní kartu na 50 hodin, můžete ji klidně čerpat celý rok i déle. Ale to asi stejně nevydržíte a vyčerpáte ji třeba za měsíc či ještě dříve. Proto doporučuju si kupovat předplatní karty na více hodin, protože tak vás vyjde jedna hodina levněji.

     Nakonec bych měl ještě prozradit, kde internetsudio najdete. Jeho adresa je Viktorinova 8, Praha 4 - Nusle. Pojedete-li metrem, máte nejlepší vystoupit na stanici Pražského povstání. Když vyjdete z placeného prostoru, půjdete pořád doleva (po levé straně musíte mít WC, které minete) a vyjdete po pevných schodech. Dojdete ke křižovatce, kterou přejdete a půjdete rovně. Až uvidíte po levé straně základní školu, tak pár metrů za ní zahnete doprava do ulice Viktorinovy. Pak půjdete skoro až nakonec. Na konci předposledního bloku to po pravé straně je. Projdete brankou a budou-li zavřené dveře, zazvoníte si na zvonek. Pokud chcete ještě bližší informace, tak si můžete zatelefonovat na telefonní číslo 61 222 985.

*** Reklamní článek pro ICOK ***

  • Autor: Fulek Miloslav - Zorro
  • Datum publikace: 18.03.2001
  • Článek zařazen do: Zajímavé nabídky
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3778 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha