Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Jaká bude Bambiriáda 2001?

O Bambiriádě se už v našem magazínu psalo několikrát. Bylo to o té, která se konala v roce 2000. Ta byla velmi úspěšná. Jaká bude ta letošní, jejíž přípravy začaly?

     Minulý týden se konala první schůzka k Bambiriádě 2001. Jejím pořadatelem je Česká rada dětí a mládeže. Schůzku zahájil výkonný ředitel ČRDM Mgr. Martin Bělohlávek, který působí ve funkci koordinátora. Prahu má na starosti Daniel Srb. Protože Bambiriáda bude, podobně jako loni, ve více městech, koordinátorem těchto měst je Pavel Hofrichter, který měl loni na starosti pražskou Bambiriádu.

     Letos se bude Bambiriáda konat v deseti městech: v Brně, Českých Budějovicích, Chomutově, Liberci, Lomnici n. P., Mladé Boleslavi, Ostravě, Plzni, Praze a Zlínu. Víc se toho můžete dozvědět na stránkách www.bambiriada.cz, kde se budou postupně oběvovat aktuální informace.

     Mediální partneři jsou letos značně významní. Posuďte sami: Česká televize, Český rozhlas 1 Radiožurnál, deník Bohemia, Učitelské noviny a internetový deník IDNES. Záštitu nad Bambiriádou mají ministr školství Zeman, dále pak ministr ing. Březina. ministr obrany dr. Vetchý a primátor hl. m. Prahy Kasl.

    Stejně jako v minulých letech, bude mít Bambiriáda doprovodné akce. Jednou z nich bude Dětský sněm, který bude ale letos pojatý trochu jinak. Měly by proběhnout dětské sněmy v jednotlivých regionech a zde by se měli sejít jejich delegáti.

    Pokud vše dopadne dobře, bude pražská Bambiriáda opět na Střeleckém a Dětském ostrově. Dopadne-li to hůře, bude jenom na Střeleckém ostrově. Na Dětském ostrově se totiž mají budovat betonová hřiště, ale pravděpodobně jejich výstavba začne až po skončení Bambiriády. Ta se bude konat od čtvrtka 24. 5. do neděle 27. 5. 2001.

     Protože je více organizačních měst, bude pro jednotlivá města méně peněz. Pro letošní rok se počítá s příspěvkem 50% na dopravu. S příspěvkem na expozice se letos nepočítá, ale není to ještě konečné slovo. Možná něco bude. Ale spíš ne.

    Dále jsme se dozvěděli, že loňská Bambiriáda měla v celé ČR kolem 100.000 návštěvníků. Generálním sponzorem bude opět pojišťovna Generali. K Bambiriádě proběhnou ještě tři přípravné schůzky, které se budou konat 4. 4., 2. 5. a 21. 5. 2001. Motivace Bambiriády bude "Všichni jsme na jedné lodi". Stany budou jako kajuty.

     Přihlášky jednotlivých sdružení je třeba odevzdat do 21. března. Sdružení by měly dodat též po dvou pořadatelích starších 15 let. Dále se počítá s uspořádáním společenského večera, který by se měl konat v pátek večer.

     Další informace se týkala dopravy, protože v době konání Bambiriády bude v Praze výluka. Nebudou jezdit tramvaje přes Most legií, proto nebude ani zastávka Bambiriáda, která byla loni a předloni přímo na mostě. Spojení bude tedy od metra Národní nebo pěšky z Újezdu. Další variantou budou autobusy od metra Anděl, které budou mít intrevaly 5 až 7 minut a budou stavět u obou ostrovů.

     Informací je tedy celkem dost, další se budeme dozvídat průběžně na stránkách www.bambiriada.cz a nějaké novinky se dozvíme určitě i na dubnové schůzce.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 15.03.2001
  • Článek zařazen do: Volný čas
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2783 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha