Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Kde hledat dětskou literaturu?

Druhé kolo naší soutěže pro party a kluby se pomalu chýlí ke konci. Jste zvědaví, jaké úkoly budou v závěru? Chcete vědět, jak dopadlo druhé mezipořadí a jaký je zatím stav? I dnes vám představujeme další film, o který se soutěží.

     Čtete rádi zajímavé knížky pro děti? Kde je hledat? Nemyslím tím v knihovně. Tam jistě, ale je dobré jít do knihovny pro konkrétní knížky. O to se pokoušeli i kluci z naší virtuální party. Hledali na Internetu i v knihovně. Co myslíte, našli něco?
     Vaším úkolem je někde objevit nějakou publikaci či www stránku, která by přehledně zobrazovala autory dětských knih i s jejich dílem pro děti. Je jedno, bude-li to na Internetu (v tom případě uveďte adresu) nebo bude-li to klasická kniha. V tom případě uveďte autora a název. Může jít též o knihu pro část dětské populace, tedy pro kluky či pro děvčata. Mělo by jít ale o knihu či www stránku, shrnující alespoň 100 různých autorů, kteří jejichž dílo vyšlo v několika různých nakladatelstvích.
     Své odpovědi posílejte emailem na adresu ekamarad@seznam.cz a jako předmět uveďte SOUTEZ 2/10.

     Protože skončilo druhé mezipořadí, přinášíme vám jeho výsledky a též celkový stav 2. kola soutěže po osmém úkolu. Pořadí 2. mezipořadí a celkové mezipořadí jsou velmi vyrovnané. Ostatně posuďte sami. Tady jsou výsledky 2. mezipořadí za 5. až 8. úkol.

Pořadí Družstvo 5. úkol 6. úkol 7. úkol 8. úkol Celkem
   1. Svišti      8    10    10     9    37
 2 - 3. Ochránci      9      6    10   10    35
 2.- 3. PC Parta      7    10    10     8    35
   4. Stopaři      8     6    10     8    32
   5. Dračice      5     6    10     5    26 
   6. Špunti      6     6      8     2    24

     Opět malý komentář, který zasvěceným snad něco řekne, ale moc neprozradí, protože se pořád ještě soutěží. Otázka Internet pro mladé byla cílena na jednu konkrétní soutěž, jejíž název zatím neprozradíme. Zde bylo hodnoceno, kdo toho napsal o oné soutěži nejvíce. K podobně zaměřeným soutěžím se též přihlíželo, nebrali jsme v potaz soutěže, které jsou sice šířeny Internetem, ale soutěží se v nich v neinternetových znalostech. Druhý úkol - hádanka byl, jak se ukázalo nejlehčí. Za vyřešení bylo pět bodů, další body byly za zdůvodnění či případné varianty řešení. Snad ještě lehčí byl sedmý úkol, kde jste hledali rozdíly na obrázcích. Tady pouze podotknu, že na originálním obrázku, který jsme scannovali na obyčejném scanneru, uváděl autor obrázku 10 rozdílů. Obrázek byl z časopisu, který je starý asi 10 let, takže i tady už byly nepřesnosti. Zde tedy byl jeden bod za jeden uvedený rozdíl. V posledním úkolu orientace v přírodě byli nejlepší Ochránci, kteří uvedli 14 způsobů orientace. Za 12 způsobů, které měli Svišti bylo 9 bodů.
      Vítězní Svišti doslatli reklamní propisovačky. No a jak to vypadá celkově? Tady je to ještě vyrovnanější. Obzvlášť statečně si vedou Špunti, kteří jsou nejmladší a pro které byl zejména 8. úkol hodně těžký. Přesto se dokázali udržet na předposledním místě, což je pro ně myslím s ohledem na to, že zatím ještě nechodí do šloly, úspěch.

Pořadí Družstvo Body
   1. Ochránci   75
   2. Svišti   72
   3. Stopaři   70
   4. PC Parta   57
   5. Špunti   49
   6. Dračice   48

     I dnes vám představujeme další film, o který se celkově soutěží. Takže vybírat bude z čeho. Však se naše soutěž už chýlí do finiše. Do konce tohoto kola zbývají už pouze dva úkoly. To vše stihneme dokonce března, protože v dubnu odstartuje ještě 3. kolo, které musíme stihnout do prázdnin. Toto kolo bude opět zcela nezávislé.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 15.03.2001
  • Článek zařazen do: Soutěže
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2908 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0042 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha