Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Tatana je pátek 29.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Dětská seznamka v novém kabátě

Stránky Dětské seznamky provozuje na Internetu Informační centrum oddílů a klubů zhruba od března letošního roku. Rozběh tohoto nekomerčního projektu byl poměrně úspěšný, mile nás překvapila i celkem dobrá návštěvnost a zájem dětí. V současné době má Dětská seznamka nejenom novou podobu ale novinky jsou i v obsahu.

     Dětská seznamka začínala ve skromném provedení a základ inzerátů tvořily děti ze Sdružení klubů správných kamarádů ČR. Díky nim máme také zpětnou vazbu a jsme schopni monitorovat úspěšnost, ale i bezpečnost seznamky. Důraz zde klademe zejména na bezpečnost dětí, proto jsou hlavní zásady hned na jedné z prvních stránek, kterou musí děti projít, než se dostanou k samotným inzerátům.
     Vývoj dětské seznamky prošel několika krátkými fázemi. Nejprve byla jedna rubrika a inzeráty se posílaly emailem. Po té mi nabídl kamarád, že mi udělá formulář, který dětem zadávání inzerátů zjednoduší. Při té příležitosti jsem rozdělil seznamku do 6 rubrik, aby byla přehlednější. Inzerátů začalo přibývat a v současné době se nám už zaplnilo všech šest rubrik. Přesto, že jsou prázdniny, tak nám v současné době chodí tak 2 až 3 nové inzeráty týdně.
     Protože dětská seznamka pomalu stárne, rozhodli jsme se pro inovaci. Některé věky dětí totiž pomalu přestávají být aktuální a proto jsme zavedli to, že uvádíme datum zveřejnění. Tím pádem má návštěvník možnost se lépe orientovat a zjistit, že je-li inzerát třeba rok starý, musí si k věku připočíst jeden rok. Zvažovali jsme, zda sami věk po roce nezvýšit, ale s tím je problém, protože pak by to chtělo i zvýšit věk hledaných kamarádů, což už je ale poměrně velký zásah to textu. Mohly se třeba změnit i zájmy inzerenta. Takže tuto formu považujeme za lepší.
     Další novinkou je opačné řazení inzerátů. V některých rubrikách je už inzerátů hodně. Proto jsme přešli na spravedlivější systémy, kdy nové inzeráty jsou řazena nahoru a ty starší zůstávají dole. Další změny jsou grafické. Udělali jsme nový nadpis, přidali jsme pár anymací, aby byly seznamka pro děti poutavější.
     Nejvíc ale chci zdůraznit nové rubriky, které se v seznamce objevují. Zatím nejsou přidány do formuláře, který bude aktualizován až později, ale přesto do nich lze psát zatím přes původní formulář. Protože si do seznamky dávají inzeráty už i starší "děti" a vyskytuje se věk mezi 17 a 18 lety, tak jsme zavedli rubriku "První láska", která je určena mládeži od 15 let. Podmínkou je, že v ní je možno shánět kamaráda pouze staršího 15 let. To jsou tedy dvě nové rubriky pro kluky shánějící děvčata a pro děvčata shánějící kluky. Další novinkou jsou speciální zájmy, kde je možno inzerovat nejrůznější záliby. Zatím pro rozjezd zde jsou sháněni redaktoři, nábor zde dělá virtuální oddíl informatiky a Marťas shání někoho na hraní šachů po Internetu. Připraveny jsou další rubriky pro sběratele po Internetu a pro dopisování a speciálních zájmech.
     Dětská seznamka tedy přichází nejenom s novým kabátem, ale i s novinkami, které rozšiřují a zkvalitňují její služby. O její poměrně velké návštěvnosti svědčí počítadlo, na kterém utěšeně naskakují čísílka. Přejme tedy dětem hodně nových kamarádů prostřednictví Dětské seznamky.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 19.07.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 3
  • Článek si přečetlo 4690 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha