Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Soňa je čtvrtek 28.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Hledání ztraceného pramene

Hanáská kyselka s.r.o. připravila pro školní děti zajímavou hru o zdravé výživě. Hra začala v březnu a neměla by ujít vaší pozornosti.

     Před časem jsem se dozvěděl o projektu, který je připraven pro žáky základních škol a víceletých gymnázií. Hlavním jádrem projektu je multimediální internetová hra, připravená pro děti ve věku 10 - 15 let. Hra je připravena ve spolupráci se společností Hanácká kyselka s.r.o. a jejím cílem je informovat děti zábavnou formou o problematice zdravé výživy a správného pitného režimu s důrazem na jód.

     Hra je určena dětem ve věku 10 - 15 let a mohou se jí tedy zúčastnit žáci 4. - 9. tříd základních škol a primy až kvarty víceletých gymnázií. Správně zodpovězené otázky, vyřešené problémy, hádanky, rébusy a posbírané předměty v průběhu hry umožní hráči postup do dalších částí příběhu, přičemž úroveň obtížnosti bude tvořena tak, aby se děti dostaly k velké části příběhu, pobavily se a dozvěděly se potřebné informace o dané tématice a zamyslely se nad ní. Součástí hry budou rovněž bonusové otázky, tedy náročnější úlohy, při jejichž řešení se zapojí i rodiče a učitelé. Ty budou hodnoceny vysokým počtem bodů, tzv. prémií.

     Hra "Hledání ztraceného pramene" začala již 6. března 2001. Aby jste se mohli zúčastnit, je třeba, aby jste vyplnili registrační formulář na adrese http://www.hanacka-kyselka.cz . Žáci jedné školy budou soutěžit jako celek reprezentující školu.

     Hra bude mít čtyři etapy, které lze zahájit pouze po zodpovězení bonusových otázek, umístěných na webovských stránkách http://www.hanacka-kyselka.cz , http://msn.atlas.cz , http://www.ceskaskola.cz . Jednotlivé etapy budou začínat v těchto termínech: 6.3. 2001, 13.3. 2001, 20.3. 2001 a 27.3. 2001, vždy v 06.30 hodin. Deset škol, které dosáhnou nejlepšího hodnocení, bude po každé etapě zveřejněno (název školy, obce) v dosaženém pořadí na http://www.hanacka-kyselka.cz . Pořadí se bude průběžně měnit dle dosaženého hodnocení v jednotlivých etapách.

     Hráči budou hodnoceni dle následujících kritérií:

     a. počet dosažených bodů: za správné plnění úlohy (kvíz, hlavolam, apod.) bude na "konto" hráče/školy přiděleno 10 bodů, za špatnou odpověď následuje automaticky ztráta 3 bodů. Celkový počet bodů získaný v dané etapě je výchozím stavem "konta" hráče/školy do další etapy,

     b. koeficient zdravé výživy hlavní postavy hry. Ten bude moci hráč ovlivnit výběrem potravin v průběhu hry,

     c. čas odehrání poslední etapy - hodnotí se rychlost odehrání této etapy.

     Úsilí dětí, které ve hře nasbírají nejvíce bodů, bude samozřejmě oceněno. Na vítěze čeká například koloběžka, In-line brusle a spousta dalšího sportovního náčiní. Odměněny budou rovněž i nejúspěšnější školy. Hned několik počítačových sestav je připraveno pro školy, které získají v celkovém součtu (nasbíraných bodů školáků) nejvíce bodů. Soupiska vítězů (jednotlivců i škol) včetně bodového ohodnocení bude zveřejněna na webovských stránkách organizátorů po skončení soutěže.

     Internetovou hru budou děti moci hrát on-line i off-line, v obou případech však budou muset v průběhu hry pracovat s Internetem (viz bonusové otázky).

     Sami vidíte, že soutěž je zajímavá a proto neváhejte a domluvte se ve škole se svými splužáky a rychle se zapojte. Máte nejvyšší čas, protože první etapa už začala.

  • Autor: Fulek Miloslav - Zorro
  • Datum publikace: 11.03.2001
  • Článek zařazen do: Pozvánky
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2709 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha