Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Tatana je pátek 29.03.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Konference Junior Internet 2001

V Praze proběhne tento víkend 2. ročník konference Junior Internet, kterou si připravují samy děti. Co všechno na konferenci můžete vidět?

     Na konferenci Junior Internet se děti mohly přihlašovat v pěti nominačních soutěžích. Pro letošní ročník byly vyhlášeny tyto nominační soutěže: slohová soutěž JuniorText, soutěž o nejlepší stránku JuniorWeb, soutěž o nejlepší reklamní proužek JuniorBanner, soutěž o nejlepší počítačovou hudební nahrávku JuniorMusic a vědomostní soutěž Planeta Internetu. Uzávěrka prvních čtyř soutěží byla 15. února. K tomuto datu se přihlásilo téměř sto dětí. JuniorMusic byl kvůli malému zájmu zrušen.

     Konference Junior Internet proběhne 10. března v pražském Klubu Lávka pod záštitou České rady dětí a mládeže, Března - měsíce Internetu a za mediální podpory Studentských stránek (student.contactel.cz). Konference je určena pro děti do 15 let a organizují ji samy děti - redaktoři dětského internetového časopisu Zavináč.

     V současné době porotci pilně pracují na nelehkém úkolu. Vyhodnocují jednotlivé práce, z kterých vyberou finalisty. Jména těch nejúspěšnějších budou oznámena až přímo na konferenci a ti nejlepší představí svou práci během krátké prezentace. Pokud se někdo na konferenci nemůže dostat, může sledovat přímý přenos z konference na Internetu, kde ho bude zajišťovat internetový portál MSN Atlas.

     Letošní konferenci Junior Internet také doprovází Virtuální veletrh, který můžete najít na adrese www.juniorinternet.cz/veletrh . Vystavují v něm především firmy a organizace, které na konferenci vystupují a které vyvíjejí různé projekty zaměřené na děti a mládež. Web veletrhu vypadá téměř jako opravdový veletrh.

     Po vstupu do budovy a vestibulu se můžete přenést výtahem do jednotlivých pater, kde jsou k dispozici prezentace vystavujících, odkazy a kontakty na ně. Návštěvník může také rovnou ze "stánku" poslat dotaz přímo vystavovateli. Výstava by měla být otevřena do konce března.

     Studentské stránky, o kterých jsme již několikrát psali, jsou místem, kde student najde informace a služby, které mu pomáhají v dalším studiu. Uživatel může využít stále se rozšiřující počet služeb, mezi které patří bazar učebnic a skript, denní zpravodajství či slevy pro studenty. V přípravě jsou mnohé další. Celou správu serveru zajišťují sami studenti, jejichž počet se stále rozšiřuje. Studentské stránky sponzorují společnosti Contactel, Česká informační agentura a Česká tisková kancelář. Během prvních tří měsíců provozu zaznamenal server více než 13 tisíc návštěvníků a v databázi bazaru je několik set inzerátů. Autoři studentských stránek prošli loňským ročníkem Junior Internetu.

     Junior Internet bude určitě patřit mezi nejzajímavější akce Měsíce Internetu, kterým je březen. Jednotlivé oceněné projekty vám v průběhu března a dubna představíme podrobněji.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 08.03.2001
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2490 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8255 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha