Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Rostislav je pátek 19.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Magazín eKamarád má svoji doménu

Magazín eKamarád má konečně svoji doménu a byl přestěhován do nového prostoru. Tam se měl původně stěhovat až s redakčním systémem, ale události vše urychlily.

     Chvíle, kdy se objeví eKamarád s novým redakčním systémem a novým designem, se už snad konečně blíží. Prostor pro jeho umístění již byl zřízen na Czechii. Magazín se tam však stěhoval už předčasně v noci z pátku na sobotu. Proč? Protože v stávajím prostoru přestal fungovat FTP přístup. Aktualizaci z 22. 2. jsme chtěli nahrávat už večer 21. 2., což se nepodařilo. Informovali jsme emailem o závadě, avšak email se vrátil s chybovou hláškou zpět.

     Téhož dne jsme registrovali novou doménu www.ekamarad.cz. Když další den opět FTP přístup nešel a nešel ani na další mnou spravované stránky SKSK ČR, ICOK a TTC Praha, znova jsem závadu hlásil. Email se opět se stejnou chybovou hláškou vrátil. Tímto dnem se dostala naše aktualizace do skluzu a uvažovali jsme o náhradním umístění. Závadu jsem ještě nahlásil přes formulář, který je přímo na serveru. Na to přisla odpověď, ale nic neřešila. Jde o starší webhostingy, které byly zřízeny asi před třemi lety (možná i dříve), kdy nabízela Czechia bezplatný statický webhostingový prostor pro neziskové organizace. Tyto prostory tedy nemají doménu ani kód v účastnickém centru na Czechii. Tyto informace jsem tedy upřesnil, ale zatím se nic dalšího neděje. V pátek večer opět FTP přístup nefungoval. Protože však už byla funkční naše nová doména, přesunul jsem eKamaráda na ní.

     V pátek večer ale nefunfoval ani FTP přístup na Hyperlink, kde máme formuláře. Proto o víkendu není (doufám, že až budete číst tento článek, tak už bude) eKamarád v této oblasti plně funkční. Z diskuse vás to vrátí do staré verze eKamaráda, která je ve starém místě. S tím bohužel v tuto chvíli nemůžeme nic dělat, pokud nepůjde FTP přístup na Hyperlinku.

     Magazín eKamarád lze nyní spouštět přímo z domény www.ekamarad.cz, ale též z původní přesměrovávací adresy http://ekamarad.zde.cz. Ta je už nasměrována do nového prostoru. Ti, kdo si pouští eKamarád přímo z pevné adresy, budou mít nějakou dobu smůlu, než je napadne, začít hledat aktualizace eKamráda jinde a nebo než bude zprovozněn FTP přístup k těmto starým stránkám, abychom mohli upozornit na přesměrování.

     Až bude hotový redakční systém, čeká nás ještě mravenčí práce z převodem starých článků. Teprve až bude vše hotovo, tak vás na něj přesměrujeme.

     SKSK ČR společně s ICOK chystá na nové doméně, jejíž prostor je 400 MB, další společné projekty. Technicky si nad touto doménou vzal patronát ICOK, který ji též objednal. Finančně se na ní podílí v tuto chvíli nejvíce SKSK ČR, druhou měrou ICOK a pak ještě TJ ORS a TTC Praha. Nyní zjišťujeme, zda do nového prostoru, v kterém budeme dělat pro nové projekty podadresáře, půjdou udělat domény 2. řádu nebo pouze 3. řádu. Uvažujeme totiž ještě o zřízení dvou domén, jedna pro SKSK ČR a její prezentaci - ústředí, oblast Praha a jednotlivá střediska a druhou pro ICOK a jeho projekty. V budoucnu sem tedy hodláme přestěhovat i Dětskou seznamku a Virtuální oddíl informatiky. Samostatné stránky zde bude mít i intrenetstudio pro děti a mládež, o kterém najdete zatím informace na stránkách Virtuálního oddílu informatiky. Zatím máme v této oblasti jediný problém, kterým je, že používáme z Hyperlinku formuláře, knihy návštěv (jako diskusní fóra) a někde i ankety, které jsou na Hyperlinku vytvořeny jako polotovary. Czechie sice asi tyto funkce také podporuje, ale nemáme, kdo by nám je vytvořil, protože je to poměrně složité. Zatím nám tedy nezbude, než pro tyto funkce odskakovat na Hyperlink.

     Technickému zázemí snad napomůže i zřízení pevné linky do kanceláře SKSK ČR a ICOK a do internetstudia. Sem se tedy přestěhuje redakce eKamaráda. Telecom slíbil nás připojit 1. března, takže se snad konečně po dvou měsících čekání dočkáme.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 25.02.2001
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 1
  • Článek si přečetlo 2787 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha