Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

TJ oddílů rekrečních sportů Praha

Tělovýchovná jednota oddílů rekreačních sportů Praha je organizací, která se stará převážně o děti. Ty tvoří více než 80% její členské základny a tato TJ spolupracuje i na některých dalších zajímavých porjektech, které zdánlivě s tělovýchovou nesouvisí.

     TJ ORS má v současné době tři oddíly. Největší je nyní oddíl rekreačního stolního tenisu. Ten pracuje poměrně samostatně jako TTC Praha. TTC Praha využívá administrativního servisu TJ, ale v rámci ČSTV funguje samostatně. TJ ORS tedy nevykazuje vůči PTU členskou základnu tohoto oddílu. Tento oddíl má nyní dva pododdíly. V tom původním hrají dospělí i děti v jediné kategorii ve třech výkonnostně odstupňovaných ligách jednotlivců. Ti nejlepší reprezentují TTC Praha v rámci Pražského rekreačního stolního tenisu (bývalá odborářská liga). Dloughodobou ligovou soutěž doplňují jednorázové turnaje dvouher a čtyřher. Čtyřhry jsou zajímavé tím, že v nich hraje několik rodiných párů, které tvoří otec a syn. Takových jeu v TTC Praha už pět.
     Nově vzniklý je v rámci TTC oddíl, který tvoří převážně děti, ale hrají tu s nima i dospělí. O tomtom oddílu už psal v eKaamrádovi Marek Břežanský v článku Náš pinkponkový oddíl.
     Druhým největším oddílem je braně-tábornický oddíl. Ten se zabývá rekreační turistikou, tábořením a nejrůznějšími brannými činnostmi. Část jeho členů je mimopražských, ale jsou z blízkého okolí Prahy.
     Třetím nejmenším oddílem je oddíl turistiky. Ten je členem Klubu českých turistů a Asiciace turistických oddílů mládeže ČR. Je to oddíl tvořený dětmi, z nichž část je také mimopražských. Oddíl totiž spolupracuje s SKSK ČR a tak má ve svých řadách i děti z dětského domova ve Staňkově. Další část oddílu pracuje v Klánovicích a jedna v Praze 4 v klubovně v Nuselské ulici..
     To je tedy stručné představení TJ. Pro doplnění se zmíním o jejich dalších aktivitách. Podporuje i informatiku, protože bez informací není kvalitní činnosti. TJ ORS se tedy částečně podílí i na tomto eKamarádovi a dále spolupracuje na Virtuálním oddílu informatiky pro děti, o kterém jsme již také psali a který pracuje v rámci ICOK.
     Ta střediska SKSK ČR, které jsou současně členy TJ ORS mají výhodu, že nezůstaly bez finančních prostředků, neboť TJ ORS může jejich sportovní a turistické aktivity podpořit ze svých prostředků. Ty, které členy TJ ORS nejsou, mají prostě smůlu. To bylo také důvodem, proč v SKSK ČR ukončilo členství celé 4. St KSK z Žatce. TJ ORS je nejlepším důkazem, proč je špatná centralizace a že je v naší společnosti potřeba několik navzájem opravdu mezávislých finančních zdrojů.
     TJ ORS chystá od září založení nového oddílu, který bude zaměřen na aikido. Je to TJ, která je mladá a má před sebou velkou budoucnost. Doufejme, že se tedy její funkcionáři nenechají odradit intrikami úředníků. V současné době má TJ problémy, protože dostala výpověď z klubovny, kde se schází dětský turistický oddíl. Tomuto problému se bude eKamarád věnovat ještě později v samostatném článku. Zatím pouze víme to, že v nabídce OÚ Praha 4 není zatím žádný vhodný nebytový prostor. Přesněji řečeno vhodný je pouze prostor ve Hvězdově ulici, o který bude TJ žádat, přestože nemá prakticky šanci jej získat, protože není schopna nabídnout komerční nájemné. O stejný prostor bude žádat zřejmě i ICOK pro zřízení internet studia pro děti, jehož postavení je v této situaci poněkud lepší.

  • Autor: Jeřábek Lukáš
  • Datum publikace: 12.07.2000
  • Článek zařazen do: Volný čas
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 4645 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha