Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Internetstudio připraveno

Internetstudio pro děti ve Viktorinově ulici je už připraveno a jenom čeká na připojení na Internet. To by měla provést hned na začátku ledna firma Datelkabel.

     Když jsem se byl podívat do internetstudia těsně před Vánocema, zjistil jsem, že je už připraveno. Jsou tady už počítače, které jsou propojeny do sítě. Ty sem byly přivezeny o víkendu před Vánocema. Fotografie zachycují jejich rozmísťování. Teď tu jsou ještě navíc dva počítače, které přijdou do klubovny TJ ORS Na Bitevní pláni. Tam se teď pilně pracuje, skončili tam už konečně řemeslníci. V internetstudiu je teď totiž dost věcí, které tam bude třeba přestěhovat. Přivezly se sem totiž věci od náčelníka SKSK ČR a ředitele ICOK Míly Fučka z Petrovic. Ty teď Míla vybaluje a třídí do kanceláře, kde bude od nového roku ústředí SKSK ČR i ICOK.
     Na Bitevní pláni jsou prý zase věci, které sem přivezli z Horažďovic, z nichž pár věcí přijde sem do Viktorinovy ulice. Tyto přesuny by se měly odehrát v prvním týdnu v lednu, kdy se budou Na Bitevní pláni pokládat i koberce a mělo by tam být skoro vše už také hotovo.

     Jak je vše připraveno a kdy by asi mohlo být internetstudio otevřeno jsme se zeptal ředitele ICOK Míly Fučka, který mi poskytl k této problematice rozhovor.

     Co ještě zbývá ve Viktorinově dodělat?

     Už to jsou jen drobnosti. Ze stavebních prací je tu už vše hotovo, pouze zde ještě vymění WC, protože to staré pořád nefunguje - protéká, nenatéká a ucpává se. A vzhledem k tomu, že je tu jediné WC, musí fungovat stoprocentně.

     Současně se sem přestěhovaly věci z ústředí SKSK ČR a ICOK a ty se teď vybalují. Zbývá ještě roztřídit pár věcí a uklidit do skříní a skříněk. Něco nám zatím blokuje to, že tu mají věci ještě řemeslníci a tak do některých skříní je velice ztížený přístup. Trochu nás taky brzdí věci, které přijdou Na Bitevní pláň do klubnovny TJ ORS.

     Kdy se asi tyto věci přestěhují a na čem je jejich přestěhování závislé?

     Na Bitevní pláni se trochu objevily problémy s tím, že netopí větší akumulační kamna, čímž se vše zdrží. Je tam velká zima. Navíc tam do poslední chvíle byli elektrikáři. Teď jsme tam přivezli ještě věci SKSK ČR z Horažďovic. V tuto chvíli tam není skoro k hnutí. Zlepšilo se to, když si řemeslníci odvezli svoje věci. Čeká nás tam teď vybalování, ale pak stěhování nábytku a pokládání koberců. Na to je třeba aspoň trochu teplo, protože nábytek je silně zaprášený a teplý kabát na špinavou práci nemám. V pracovním oděvu bych tam v téhle zimě moc dlouho nevydržel. A nedovedu si ani představit, že bych pokládat koberec v kabátu.

     Ve středu mají přijít elektrikáři vše opravit, protože nefunguje ještě jeden zásuvkový okruh. Pak budou akumulačky potřebovat celý den, aby se nabily a začaly hřát. Pak už tam bude aspoň trochu tepleji a půjde aspoň něco dělat. Doufám, že v pátek tam už bude natolik teplo, abych mohl položit koberce a bylo vše připravené.

     Pokud to takto vyjde, mohly by se věci z Viktorinovy ulice stěhovat už v pátek nebo nebo hned po Novém roce.

    




     A jak to vypadá s připojením na Internet?

     Veškeré připojení byla v Datelkabelu zastaveny do konce roku. Důvodem je sloučení s firmou UPC. Proto budu hned 2. ledna volat na Datelkabel, aby nás připojili. Pokud to stihnou do konce týdne, mohlo by během víkendu dojít ke konečnému nakonfigurování sítě a od pondělka 8. 1. by jsme zpustili zkušební provoz.

     To by už bylo otevřeno i pro veřejnost?

     Ano, to by už bylo otevřeno i pro veřejnost, ale propagace by se začala teprve připravovat. Bude třeba vytisknout letáčky a roznést je po okolních školách, plánujeme o tom napsat i články do nejrůznějších časopisů a to jak na Internetu tak do klasických papírových médií. Někdy na druhou půlku ledna plánujeme slavnostní otevření, na které budeme zvát známé osobnosti a novináře.

     Doufejme, že tedy vše bude probíhat podle plánu a nedojde k žádným dalším průtahům. Teď se ostatně ukáže, jak pružná je i firma Datelkabel. Technické podmínky v domě již jsou, takže teď je vše pouze v rukou obchodního oddělení.





  • Autor: Fulek Miloslav - Zorro
  • Datum publikace: 28.12.2000
  • Článek zařazen do: Volný čas
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3661 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0031 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha