Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Vojtěch je úterý 23.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Co se změnilo v internetstudiu

O internetstudiu pro děti, které v Praze chystá Informační centrum oddílů a klubů jsem již psal dvakrát a slíbil jsem, že budu sledovat, jak vše postupuje. Proto vás přicházím informovat potřetí.

     V internetstudiu ve Viktorinově ulici se toho od mé poslední návštěvy změnilo hodně. Stavební práce byly sice už hotovy posledně, ale všiml jsem si, že je sem převezený nábytek z Nuselské ulice. Tím pádem začíná být v kanceláři už útulno a hlavně se začínají věci pomalu dostávat do skříněk a skříní, místo aby byly provizorně po zemi. Dále odsud zmizel nábytek, který tu byl provizorně a který byl přestěhován do nedaleké klubovny Na Bitevní pláni. V kanceláři je už i lednice a vařič. Jsou zde i židle, takže si má konečně kam sednout i návštěva.

     V počítačové učebně nebyly sice změny tolik patrny, ale přece. Z obyčejných prkem tu pomalu začínaly vyrůstrat stoly pod počítače. Ty byly nejprve nařezány na správné délky, potom byly obroušeny a v době mojí návštěvy už byly natírány na hnědo. Nátěrů se dočkaly i zárubně u dveří, které jsou pro změnu černé.

     Od začátku prosince je už internetstudio pojištěné u Hasičské vzájemné pojišťovny a je hlídáno zabezpečovacím systémem, který je napojen radiově na pult centrální ochrany firmy Telepatrol. Tato firma projevila maximální vstřícnost a vzhledem k tomu, že internetstudio bude sloužit dětem, poskytuje hlídání za nejnižší možnou cenu. To se děje pomocí rádia, protože přes telefon by to moc spolehlivé nebylo. Počítačové vybavení tu bude sice skromné, ale pro ICOK vzácné.

     V pátek, tedy až pomojí návštěvě, už byly stoly pod počítače dokonce smontovány, což dokumentují fotografie. K nim jsou teď už rozestavěny i židle.

     K tomu, aby mohlo být internetstudio spuštěno chybí už jenom několik věcí. První z nich je, přivést počítače, což je slíbeno na úterý příštího týdne, tedy 12. prosince. Potom se sem patrně koncem týdne nebo začátkem toho dalšího bude stěhovat ústřední SKSK ČR a ICOK. Pár drobností, které sem ještě nepatří, budou přestěhovány ho klubovny Na Bitevní pláň, která snad také už bude brzy dokončena.

     Dále je ještě třeba drobný úklid, domytí okem, umytí nových skříněk, které jsou zaprášené, vymytí poliček ve skříňkách, umytí dveří a další drobnosti.
     Posledním krokem, který bude chybět ke spuštění, bude připojení na Internet přes Datelkabel. To, jak se ukazuje, bude bohužel asi nejkomplikovanější, přestože přípojka do domu již hotová je. Jinak podle posledních zpáv ještě nyní ředitel ICOK shání pro internetstudio software.

    Protože se vše už opravdu chýlí ke zdárnému konci, ozvu se s dalšími zprávami opět brzy a to nejpozději do dvou týdnů, kdy by už mělo být téměř vše v internetstudiu připraveno. Samotné otevření bude sice až po Novém roce, bohužel kdy po novém roce, bude záviset na Datelkabelu. Doufám, že příště už budu mít přesnější informace, protože z Datelkabelu slíbili se co nejdříve ozvat telefonicky a upřesnit možné datum připojení.

     Co nejdříve vám tedy přinesu další informace o připravenosti internetstudia k provozu. Mezi Vánocema a Silvestrem by jste už nějaké informace o internetstudiu mohli najít i na stránkách Virtuálního oddílu informatiky.

  • Autor: Fulek Miloslav - Zorro
  • Datum publikace: 10.12.2000
  • Článek zařazen do: Volný čas
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3301 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0045 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha