Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Vojtěch je úterý 23.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Jsme tady

Na Internetu je mnoho zajímavých magazínů. Jeden z dalších zajímavých, který má i svoji dětskou rubriku, vám dnes představím.

     Magazín Jsme tady je deníkem pro celou rodinu. Je členěn do několika rubrik, z nichž některé názvy ani nepotřebují dalšího komentáře, např. Kultura, Zvířata, Technika, Děti a Archiv. Rubrika Kaktus např. ale není o pěstování kaktusů, jak by si mohl někdo myslet, ale můžete sem napsat, co vás naštvalo, popíchlo či rozčílilo. Slovníček je věnován výtvarným pojmům. Rubrika Relax zase slouží pro uvolnění a zábavu. V rubrice Bydlení nejdete vše, co se týká zařízení doma, na chalupě nebo na zahradě.

     Magazín má i svoji nezávislou přílohu NO COCO. Ta je členěna do několika podrubrik, podle toho, komu jsou určeny. Např. v podrubrice Pro dámy jsou další rubriky Sama sebou, Ti druzí, Paráda, Práce. Je tu samozřejmě i podrubrika Pro pány a také Pro každého. V ní najdete další rubriky Děťátka, Zvířena, Byteček, Kultura a Poradna. Dále v této příloze najdete i Ohlašovnu a odkazy na spřízněné weby.

     Do Dětské rubriky jsem už napsal několik článků. Představil jsem zde např. Dětskou seznamku, psal jsem sem i o eKamarádovi. Přibližně jednou týdně je tu nějaký nový článek.

     Abych se toho dozvěděl o magazínu a jeho redakci víc, udělal jsem rozhovor z jednou z redaktorek Zuzanou Ottovou.

     Jak a kdy vznikl nápad založit časopis?

    Chtěli jsme udělat stránky podle svého. Takové, kde by nás nesvazoval cizí styl nebo loajalita k chlebodárci. Především nám jde o to, že neradi papouškujeme po ostatních. ČTK vydá tiskovou zprávu a ve všech novinách, v TV najde čtenář či divák často to samé, slovo od slova, namísto toho, aby redaktor napsal vlastní názor.

     Kolik lidí se na časopisu podílí, kolik z toho jako redaktoři a kolik externě? Jaké je přibližně věkové složení
redaktorů?

     Na tvorbu stránek jsme čtyři - tři a jeden. Sečetli a vydělili jsme věk a vyšlo nám číslo 39. O důležitých věcech rozhodujeme společně, jinak máme každý více méně na starosti nějakou rubriku, i když si do nich „fušujeme“ nebo když jeden nestíhá, druhý mu s článkem pomůže např. editovat apod. Dále tu jsou externí dopisovatelé např. ty (Martin Fencl), Dan z AMonitoru. Přicházejí nám také příspěvky, kdy autoři chtějí jen na něco upozornit, ale nechtějí být podepsáni pod článkem, zřejmě si nevěří. Dále tu je samostatná rubrika Kaktus, kam čtenáři píší o nejrůznějších věcech, které je naštvaly.

     Co dělají redaktoři profesně a jaké mají zájmy?

     Profesně je tu zastoupena novinařina, počítače a školství (v obou rovinách). Zájmy se odráží v jednotlivých rubrikách. Všichni máme rádi zvířata a přírodu, snažíme se vyburcovat lidi z letargie, která právě tuto oblast provází, baví nás počítače, internet, divadlo, film, výtvarné umění, literatura. Nejsme zrovna sportovci, nějaký ten rekreační sport, občas fitnes.

     Jaké jsou nejbližší plány časopisu do budoucnosti?

     Rádi bychom zvětšili objem denních příspěvků, ale jsou tu technické problémky, čeká nás také stěhování a tím i změna serveru, uvidíme. Ten stávající je často poruchový, možná si polepšíme.

     Jak často je časopis aktualizován? Má svůj redakční systém nebo je tvořen jako čisté HTML stránky? Jaká je jeho budoucnost v tomto směru?

     Aktualizujeme běžně 5x do týdne, většinou i o víkendu. Zatím jedeme v HTML, ale rozhlížíme se po nejvhodnějším systému. Především nám jde o to, abychom stále přinášeli čtenářům zábavu a trochu toho zamyšlení.Uvítáme další přispěvatele nebo jen tipy na cokoliv zajímavého o čem by se mělo napsat.

     Myslím, že tento magazín by určitě neměl ujít vaší pozornosti a že by jste se na něj měli podívat. Věřím, že vás zaujme.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 10.12.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3308 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha