Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Jiří je středa 24.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Koalice Český Telecom a Microsoft vyhrála

Když se spojí dva monopoly, je to špatné. Náš magazín už od svého vzniku zápasí s problémy s Českým Telecomem, kdy nahráváme aktualizace neskutečně pomaliu rychlostí a současně s Windows Micorosoftu. Pokud se obojí problémy setkají současně, je nutno ustoupit.

     Jistě jste si všimli, že minulá aktualizace eKamaráda, která je datována 22. 11. 2000, byla na Internetu k dispozici až 23. 11. večer. Měli jsme tedy zpoždění 24 hodin. Ti, kdo na Internetu ponocují, na čemž má jistě nezměrnou zásluhu Český Telecom, si už dříve mohli všimnout, že jsme aktualizaci v daném dni nestihli do půlnoci a někdy byla až kolem jedné hodiny. Většina čtenářů ale v té době asi už spala a tak si ani ničeho nevšimla. Věděla, že eKamarád se aktualizuje až večer v době nízkého tarifu, a že pro ty, kdo chodí dříve spát, je prostě k dispozici až druhý den.
     Minulá aktualizace začala s problémy už při přípravě. Windows zcela potvrdily svoji pověst vysoce organizovaného viru. Začalo to tím, že se mi nepřepisovaly ukládané soubory, tedy nešlo posouvání stránek. Když jsem konečně s velkým úsilím vše připravil k aktualizaci, vstoupil do hry druhý monopol Český Telecom. Během aktualizace, která byla tradičně neskutečně pomalá - kolem 200 Byte/sec, mě ještě společně oba monopoly asi pětkrát odpojily od Internetu. Když jsem v jednu hodinu v noci zjistil, že ještě nejsem ani v polovině, tak jsem prostě vše vzdal. Uznal jsem vítězství kolalice Českého Telecomu a Microsoftu, přerušil nahrávání, odpojil se od Internetu, vypnul počítač a šel spát. Do třech hodin bych to už nevydržel, protože jsem byl po náročném dni unaven a druhý den jsem musle brzo vstávat. Nezbylo, než uznat vítězství koalice.
     V nahrávání jsem pokračoval až druhý den. Ne, jak by si Český Telecom přál, hned ráno v silném tarifu, ale až večer v tarifu slabém. Český Telecom na našem magazínu vydělává nemalé peníze, ale vše mu zřejmě nestačí a chce víc, aniž by ale poskytnul kvalitnější službu. Řeší to velmi úspěšně zhoršující se kvalitou telefonní linky, která je stále pomalejší. Tyto problémy začaly zhruba od prázdnin, kdy si zřejmě na Telecomu všimli, že moje účty za telefon jsou kolem 3.000,-- Kč a z toho více než 90% je za Internet.
     Při nedávné reklamaci na rychlost linky, jsem se dozvěděl, že nejdřív musím Telecomu ohlásit modem. Ohlašovací formulář přišel samozřejmě poštou až za týden. Proč by na to také spěchali. Ale nabídku na ISDN linku jsem měl ve schránce už druhý den. Zajímavé, co. Samozřemě, protože modem mám již delší dobu, těžko budu nyní hledat homologační osvědčení. Takže Telecom prostě hraje na čas. Nechce se vzdát svých vysokých výdělků.
     Vzhledem k tomu, že v současné době chystám inetrenetstudio pro děti, kde bude též kancelář, z které se budu připojovat přes pevnou linku, jsem teď doma velmi málo.Díky tomu naštěstí poklesly i moje telefonní účty. S ohledem na časovou vytíženost ale nemám ani čas nyní vyřizovat papírařinu Telecomu. Ostatně v době, kdy budu mít k dispozici pevnou linku, se už z domova budu připojovat pouze v opravdu nejnutnějších případech. Takovouto nestydatost nehodlám už z principu podporovat.
     O vysoce organizovaném viru jménem Windows jsem již psal v článku Proč nemám rád Windows. Zatím, co Českého Telecomu se snad zbavím, až padne jeho monopol, což bude při troše štěstí zhruba za rok, monopolu Microsoftu se asi tak snadno nezbavím, protože na této bázi funguje hodně aplikací. Jednomu monopolu se ale vzdoruje snáze než dvěma, kteří spolu uzavřou koalici.
     Windows dokáže velmi dobře nahrávat Telecomu, protože je nejpomalejší vždy, když končí impuls. S oblibou nereaguje na funkce vedoucí k odpojení od Internetu, ale po naskočení dalšího impulsu vše neodvratně a velmi rychle provede. Proto nevylučuji, že mezi oběma kolosy bude nějaká tajná dohoda, a že tedy zmíněná koalice asi bohužel opravdu existuje.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 26.11.2000
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3376 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha