Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Vojtěch je úterý 23.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Davay

Díváte se rádi na video? Znáte firmu Davay? Pokud jsou vaše odpovědi ANO a NE, tak si určitě přečtete tento článek a nebudete litovat. Firma Davay je totiž zárukou kvalitních filmů na videokazetách.

     S firmou Davay jsem se setkal nedávno. Spojila se totiž s redakcí eKamaráda a nabídla sponzorsky filmy ma videokazetách jako ceny do různých soutěží. Nakonec věnovala SKSK ČR nemalé množství filmů. S těmito filmy se můžete jako s cenami za soutěže setkat na různých místech na Internetu. I mě se podařilo jeden film vyhrát a to mě přivedlo k tomu, se podívat na její stránky. Tam jsem zkoumal, jak vlastně tato firma vznikla a čím vším se zabývá.

     Firma vznikla v roce 1990 jako koprodukční firma v oblasti audio a video produkce. Postupně se začala zabývat dabingem - má studia v Brně a v Bratislavě. Firma má vlastní natáčecí zařízení, pomocí něhož nahrává filmy výhradně na značkové kazety BASF. K dispozici mají 150 videorekordérů. Dále mají vlastní grafická studia a svoji distribuční síť dealerů. Pobočky mají v Praze, v Brně a na Slovensku v Bratislavě a v Košicích.

     Davay se dále zabývá i distribucí hudby od 50ti vydavatelů a čistých audio i video kazet značek BASF a SONY. Jejími hlavními distribučními partnery jsou DD Tesco, Makro, OBI, Baumax, ROSSMAN a další. Vlastní akviziční činností zabezpečují premiéry - loni vydali 69 titulů.

     Od roku 1994 se firma zabývá i prodejem aut značky Mitsubishi, který zajišťuje její dceřiná společnost AUTO DAMI. Celkový obrat firmy Davay ve všech činnostech byl za loňský rok 400 milionů Kč.

     National geographic video byla založena v roce 1888, aby podpořila rozmach a šíření geografických vědomostí. Od roku 1995 s ní spolupracuje firma Davay a stala se výhradním videodistributorem jejich titulů. V roce 1995 jich vydala deset, v roce 1996 a 1997 po třinácti. Jde o šedesátiminutové dokumenty s unikátními záběry zvířat ve volné přírodě, které jsou určeny pro neomezenou věkovou skupinu, takže zaujmou děti, mládež i dospělé.

     V roce 1997 začala firma Davay vydávat v této edici dětské tituly "Skutečně divoká zvířata". Jsou to padesátiminutové dokumenty, které jsou určeny pro předškolní zařízení a pro 1. a 2. stupeň základních škol. V roce 1998 vyšly další tituly a kompletní série třinácti titulů bude celá během letošního roku. Připravuje se např. film Setkání s dinosaurem. Ceny těchto filmů jsou 255,-- Kč. Takovýto film by tedy mohl být vhodným dárkem k Vánocům. Současná nabídka firmy Davay obsahuje 52 filmů.

     Davay home video nabízí filmy těchto žánrů: akční a dobrodružné filmy, historické filmy, rodinné filmy, komedie a veselohry, pohádky a animované filmy, Šmoulí video, National geographic video, National geographic video - dětská edice a další filmy pro dospělé.

     Na stránkách firmy Davay se můžete zaregistrovat a každý měsíc vám budou na váš e-mail zasílat novinky. Další zajímavostí těchto stránek je rubrika LINKY, kde najdete odkazy na zajímavé servery, např. Neviditelný pes či České noviny.

     Společnost Davay uvedla v roce 1999 evropský velkofilm Asterix & Obelix, v kterém se v hlavních rolích představili Christian Clavier, Gérard Depardieu a Roberto Benigni. Film natočili Francouzi v kooprodukci s Němci a Italy. U nás byl uveden s čekými titulky o loňských prázdninách.

     Pokud hledáte vhodný dárek k Vánocům, zkuset se podívat na stránky firmy Davay. Myslím si, že si tam určitě vyberete. Nabídka filmů různých žánrů je velice bohatá.

*** Tento článek je naším poděkováním za sponzorský dar ***

  • Autor: Lorenc David
  • Datum publikace: 26.11.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavé nabídky
  • Počet komentářů ke článku: 1
  • Článek si přečetlo 3870 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0040 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha