Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Internetstudio se buduje

Informační centrum oddílů a klubů buduje pro děti internet studio. Nejprve se sháněl volný prostor, ten teď je a pilně se v něm pracuje. Zajímá vás, jak to probíhá a co se teď děje?

     Ve Viktorinově 8 v Praze 4 Nuslích bude internetstudio pro děti. V prostorách jsou teď zedníci a pilně se tam pracuje. Vše organizuje ředitel ICOK Míla Fuček, který u příprav tráví hodně svého času. Co umí udělat svépomocí, dělá sám. Jak to v prostorách vypadalo krátce po přebrání, dokumentují fotografie, které jsem tam vyfotil při své návštěvě.
     Míla sháněl dosti pracně prostor, tento je v pořadí asi pátý nebo šestý. Velikostí není ideální, sešel by se i větší, ale lepší něco, než nic. Dobrá je poloha, neboť internetstudio je kousek od metra na trase C, kde jezdí nejvíce lidí. Kousek od něj je i základní škola. Míla sehnal od svého táty i peníze na rekonstrukce, která je dosti nákladná. Tyto peníze by se měly splatit do jednoho roku. Původně se počítalo, že vše bude stát do 50.000,-- Kč, teď však vše nasvědčuje tomu, že vše bude stát dvojnásobek.
     V internet studiu bude počítačová učebna, kde bude deset počítačů napojených na Internet, které daruje jeden Mílův kamarád. Ve vedlejší kanceláři bude server a počítač na tvorbu stránek, které opět daruje Mílův kamarád. Další Mílův kamarád síť zapojí a vše nakonfiguruje.
     V kanceláři bude ústředí Informačního centra oddílů a klubů a Sdružení klubů správných kamarádů ČR. Přestěhuje se tam z Petrovic z Mílova bytu, který už pro přemíru papírů se stává spíše skladem a kanceláří, než bytem. Prostě u Míly je to tak přeplněno, že tam už pomalu nejde ani uklízet a proto se Míla na stěhování samozřejmě těší. Navíc přestěhování do nové kanceláře mu umožní sladění času tak, aby mimo dobrovolné práce pro obě sdružení, stíhal ještě dělat práci, která by ho živila. Tou bude správa internetstudia.
     V současné době je Míla skoro každé dopoledne ve Viktorinově ulici, kde se střídají zedníci, elektrikáři, technici, kteří zabezpečují zabezpečovací zařízení a přijdou i zámečníci a další profese. Na Mílu čeká malování, potom úklid, shánění nábytku, který původně slíbil obvodní úřad, ale teď se zjistilo, že jej nemá. Takže práce má Míla až nad hlavu a skoro ho obdivuju, že při tom stačí ještě aktualizovat eKamaráda.
     Vývoj internet studia a Mílovo pracovní lopotění ve velmi stísněných a nevyhovujících podmínkách dokumentují některé fotografie. O celkovém stavu vás budu informovat průběžně, protože ve Viktorinově ulici je ještě práce hodně. Dění se chystám zdokumentovat v nejbližší době ještě několikrát. Vše teď snad bude postupovat dost rychle. V půlce prosince by snad už mělo být i připojení na Internet prostřednictvím Dattelkabelu a rozjet zkušební provoz. Oficiální otevření internetstudia je plánováno na 2. ledna 2001. Doufejme, že tento termín se podaří splnit.















  • Autor: Fulek Miloslav - Zorro
  • Datum publikace: 25.10.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3343 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0037 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha